Triaconta Weekly #224

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Revisie
  • Winnaars & Verliezers

Bundel prestaties
Inflatie in Europa blijft stijgen en een dollar is voor het eerst sinds 2002 weer meer waard dan een Euro. De Europese Centrale bank overweegt een rentestijging van 0.5% of hoger in september. De komende maand is voor de crypto markt historisch gezien ook niet iets om naar uit te kijken met een gemiddelde daling van 6%. Of hebben we de meeste daling nu wel gehad? We verwachten in ieder geval grote bewegingen in september door de belangrijke Vassil upgrade van Cardano en natuurlijk de Merge van Ethereum naar Proof of Stake. Alle bundels noteren deze week lager.

Big 3:
1 Maand: -6.04% | 7D: -6.05% | 24H: +2.02%

Top 30:
1 Maand: -7.91% | 7D: -4.91% | 24H: +2.52%

Penny stock:
1 Maand: -5.13% | 7D: -6.34% | 24H: +2.21%

DeFi:
1 Maand: -10.07% | 7D: -5.71% | 24H: +2.80%

Revisie
De crypto markt is voortdurend aan het veranderen en Triaconta wijzigt hierdoor volgende week de samenstelling van de standaard bundels. Heb je automatische revisie gekozen op je bundel dan worden de onderstaande wijzigingen ook toegepast op jouw bundel. Blijf actueel en zet revisie ook aan op jouw bundel.

In de Top 30 bundel verwelkomen wij het zeer snel groeiende Flow platform voor NFTs, Games en DeFi. Elrond valt na drie maanden helaas weer uit de Top 30 maar houden we in de gaten omdat dit project als enige cryptomunt een Europese e-money vergunning heeft.

Flow is inmiddels de tweede blockchain na Ethereum qua omzet in NFT’s. De makers Dapper Labs ken je misschien nog van de crypto kitties. Dat was een van de eerste hypes op NFT gebied en blokkeerde wekenlang al het verkeer op het Ethereum netwerk. Dat was zo frustrerend dat de makers daarna zelf gewoon een compleet nieuwe blockchain hebben gebouwd waarop dit verkeer geen probleem zou zijn geweest en dat is Flow geworden.

In de Penny stock bundel die vooral naar volume kijkt voegen we het meest verhandelde token van de laatste tijd toe, de Shiba Inu. Ook nieuw in de Penny Stock bundel is het gedistribueerde computer platform token Ankr. We nemen hierdoor afscheid van Celer Network en IOST.

Shiba Inu is een geslaagd experiment voor het stichten van een decentrale community en is eigenlijk als enige même-token in korte tijd bijna net zo succesvol geworden als de Dogecoin. In de omgekeerde volgorde kwamen eerst de fans en ging men daarna pas nadenken over toepassingen. Inmiddels wordt er druk ontwikkelt aan decentrale exchanges, games en metaverse projecten. Het token komt hiermee voortdurend in het nieuws en zal als dat allemaal doorgaat in de toekomst nog veel meer fans krijgen.

Ankr is een blockchain cloud hosting project dat steeds meer bekende Web3 projecten inhaalt door hoge prestaties te bieden op het gebied van snelheid, betrouwbaarheid, betaalbaarheid en gebruikerservaring. Ankr beheert de infrastructuur waarmee Web3-toepassingen verbinding kunnen maken met meer dan 18 blockchains, en verwerkt dagelijks enkele miljarden verzoeken van en naar decentrale applicaties.

In de DeFi markt is het vertrouwen in de services van Fantom hersteld dus die komt weer terug in de DeFi bundel na een korte afwezigheid. Tevens voegen we het project Lido DAO toe die verwacht wordt te profiteren van de aanstaande Ethereum merge. We nemen afscheid van Convex Finance en PanCakeSwap. De laatste verdwijnt omdat de swap markt nu inmiddels volledig beheerst wordt door UniSwap.

LIdo DAO heeft grote samenhang met de Ethereum Merge en is opgericht een paar weken na het bekendmaken van de plannen voor Ethereum 2.0. Het zorgt ervoor dat crypto die voor een bepaalde tijd vast moeten staan voor een beloning op proof of stake blockchains toch beschikbaar is voor andere DeFi toepassingen. Lido DAO werkt momenteel voor Ethereum, Solana, Polygon en Polkadot.

Winnaars & Verliezers
De winnaars van augustus zijn geworden EOS (27%), Top 30 Cosmos (25%) en Penny stock Spell Token (22%). Deze week bleek Terra Classic (+87%) nog niet klaar met stuiteren en steeg gisteren zelfs even naar €0.0003. Polygon (+11%) door de listing op Robinhood en de koppeling met NFT marktplaats OpenSea. De nieuwe Terra (+6%) stijgt misschien wel mee op de hype van Terra Classic. Er waren toch met name verliezers deze week en een stukje goedkoper werden daardoor Avalanche (-14%), Ravencoin (-11%), Bitcoin Gold (-10%) en Celer Network (-10%).