FAQ Triaconta Bundels

Triaconta biedt geen belastingadvies. De informatie hieronder mag niet worden beschouwd worden als advies of een persoonlijke aanbeveling.

In Nederland is voor particulieren vermogensbelasting verschuldigd over de waarde op 1 januari van je bezittingen. Cryptocurrencies vallen onder je overige bezittingen in box 3.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/werk-en-inkomen/content/cryptovaluta

Belastingregels op cryptocurrency bezit en/of de transacties zijn heel erg verschillend van land tot land. Raadpleeg een belastingadviseur in je eigen land voor de belastingregels die voor jou van toepassing zijn.

Wij rapporteren momenteel niet de waarde van je Triaconta account aan een overheid of belastingdienst. Wel ontvang je van Triaconta een jaaroverzicht wat je voor je aangifte kunt gebruiken.

 

Ga naar “Registreren” bovenaan deze pagina of klik op de link hieronder:

Registreer

Vul je gegevens in en klik op “Registreren”. Binnen enkele seconden ontvang je een e-mail waarmee je jouw e-mail adres kan bevestigen.

Je kan dan onmiddellijk inloggen met het door jou gekozen wachtwoord.

Triaconta biedt geen garanties met betrekking tot de uitkomst van een eventuele “hardfork” en doet geen beloftes over de toevoeging van nieuwe cryptovaluta.

Alles in aanmerking nemend, technisch, kosten en legaliteit, zullen we elke hardfork afzonderlijk beschouwen. Wij zullen via e-mail en social media tijdig communiceren welke hardforks we wel ondersteunen.

Kosten, tijd en risico
Aangezien het grootste deel van de fondsen in cold storage ligt, kost het tijd en geld om een nieuwe munt als gevolg van een hardfork te claimen. Met het verplaatsen van fondsen en claimen van een nieuwe munt op vaak pas nieuw ontwikkelde wallet software is ook altijd een aanzienlijk risico verbonden. De private key is namelijk in beide blockchains geldig. Wij moeten absoluut zeker weten dat het kan worden gedaan zonder de oorspronkelijke assets in gevaar te brengen.

Het is bij Triaconta niet mogelijk cryptovaluta te verplaatsen naar een cryptovaluta exchange of een persoonlijke wallet. Je Triaconta account is voor uitbetalingen in euro verbonden met je eigen bankrekening waarmee je ook de aankopen gedaan hebt. Het is dus ook niet mogelijk om te betalen met cryptovaluta.

Wij streven ernaar om het aan- en verkopen van cryptocurrencies zo eenvoudig mogelijk te maken, niet om anoniem handelen mogelijk te maken. Om misbruik van ons platform te voorkomen willen wij dat gebruikers zich legitimeren.

Nadat je een account hebt aangemaakt via registreren kan je in je persoonlijke portaal onder “Verificatie” je account verifiëren.

Hiervoor hebben we de volgende dingen nodig:

– Kopie geldig ID (ID kaart, paspoort of rijbewijs);
– Selfie waarbij je het gebruikte ID vasthoud en een papier met daarop de geschreven tekst Triaconta, datum van vandaag en je handtekening;
– Een kopie van een document waar je adres en naam en een datum op staat ( dit mag een bankafschrift, telefoon rekening, nuts rekening of officiële brief van de overheid zijn)

Zorg voor scherpe foto’s die niet overbelicht zijn. Op de selfie moet het ID goed leesbaar zijn.

Je gegevens worden veilig opgeslagen en alleen collega’s van onze compliance afdeling hebben hier toegang toe.

Je kunt bij Triaconta vanaf €100 bundels en losse cryptomunten kopen.

Triaconta Bundels zijn door ons geselecteerde verzamelingen van meerdere cryptovaluta die je kunt kopen op de website van Triaconta. Elke bundel heeft zijn eigen doel en bevat de cryptovaluta die daarbij horen. Je koopt dus in één keer meerdere cryptovaluta. Via je persoonlijke Triaconta portaal kan je de bundel bekijken, analyseren, aanpassen of verkopen.

Registreer je op onze website en doorloop de verificatiestappen. Je kan dan in je persoonlijke portaal de bundel selecteren die je wilt hebben, klik Koop en bepaal hoeveel je wilt investeren. Kies voor direct kopen met iDEAL of een van de andere beschikbare betaalmethoden. Je ontvangt direct een bevestiging van je aankoop via de email. Dat is alles!

Diversificatie van risico
Het bezit van een bundel met meerdere cryptovaluta in plaats van een enkele geeft spreiding van het risico. Het brengt een meer stabiele waardeontwikkeling in deze volatiele cryptovaluta markt. Het verlaagt het risico omdat je niet meer volledig afhankelijk bent van het resultaat van een enkele cryptovaluta. Een bundel zwakt alle pieken en dalen van elke afzonderlijke cryptocurrency af, dus zowel naar boven als naar beneden. Zelfs als één van de cryptovaluta zou dalen naar 0 Euro, heeft dit een beperkt effect op de totale waarde van de bundel.

Profiteer van alle groei
Door het bezit van een bundel profiteer je meer van alle groei. Vooraf is toch eigenlijk onbekend welke munten in waarde zullen stijgen of dalen. Vooral wanneer dit precies gebeurt is onvoorspelbaar. Met meerdere cryptovaluta in je bundel heb je de munt al in bezit, die opeens sterk stijgt in prijs. Hierdoor zal dit deel van je bundel sterk stijgen in waarde en hierdoor neemt de waarde van je bundel als geheel ook toe. Tot ineens een andere munt omhoogschiet en je er tevreden achter komt dat die ook in je Bundel zit.

Registreer je op onze website en doorloop de verificatiestappen. Klik in je persoonlijke portaal op “Kopen” en klik dan op “losse cryptocurrency kopen”. Selecteer de cryptocurrency die je wilt kopen en bepaal hoeveel je wilt investeren. Betaal met de door jou gewenste betaalmethode bijvoorbeeld iDEAL. Je ontvangt direct een bevestiging van je aankoop via de email. Dat is alles!

Selecteer in je portaal in het menu Kopen en kies voor bijstorten in een bestaande bundel. Kies in welke van je bundels je wilt bijstorten. En kies vervolgens het bedrag en de betaalmethode.

We hebben verschillende nieuwe betaalmethoden toegevoegd die het voor klanten uit andere Europese landen gemakkelijker zullen maken om Triaconta Bundels te kopen. Net als iDeal voor onze Nederlandse klanten, garanderen deze services een directe aankoop van je cryptovaluta.

Voor klanten uit België: MisterCash / Bancontact
Voor klanten uit Duitsland en Oostenrijk: Giropay
Voor klanten uit Oostenrijk: EPS uberweisung
Voor klanten uit alle andere Europese landen: MyBank

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk voor iedereen om te betalen met een bankoverschrijving. Afhankelijk van het land en de bank, duurt het één tot drie werkdagen voordat het geld op onze rekening binnenkomt. Je bundel of losse crypto wordt onmiddellijk gekocht zodra wij een bevestiging hebben ontvangen dat het geld op onze bankrekening staat.

Ga in je portaal naar “Mijn cryptocurrencies” en click op de “Verkopen” knop onder de cryptocurrency die je wilt verkopen. Gebruik dan de slider om te bepalen hoeveel je wilt verkopen en click op “Uitvoeren”. Nadat je op “Uitvoeren” hebt geclicked wordt de door jou bepaalde hoeveelheid cryptocurrencies verkocht naar “Triaconta Credits”.

Uitbetalen of kopen
Je kunt credits gebruiken om later weer een Bundel of losse cryptovaluta te kopen. Je kunt ze ook laten uitbetalen op je bankrekening. Een uitbetaling in Euro is binnen 5 werkdagen op je bankrekening bijgeschreven.

Er is altijd een verschil tussen de aankoop en de verkoopprijs. Wanneer marktorders worden uitgevoerd om de cryptovaluta te kopen, is de (hogere) verkoopprijs de prijs waartegen verkopers van cryptovaluta op exchanges aan jou willen verkopen. Nadat de transactie tegen deze prijs is uitgevoerd en de cryptovaluta in je bezit zijn, wordt je bundel door ons gewaardeerd tegen de (lagere) aankoopprijs waartegen de kopers op exchanges de cryptovaluta zouden willen kopen. Dit is, naast de instapkosten, het directe verschil in de waarde van je storting en de waarde van je bundel.

Het verschil tussen de aankoop en de verkoopprijs is laag bij veel verhandelde cryptovaluta met een hoge prijs zoals Bitcoin, dus het verschil met je storting zal klein zijn. Het verschil tussen aankoop en verkoopprijs bij munten met een lage prijs, die minder vaak verhandeld worden (zoals in Penny Stock), kan aanzienlijk groter zijn. Het verschil tussen een aankoopprijs van €0,00010 en een verkoopprijs van €0,00009 is al 10%. Dit resulteert in een groter verschil tussen de waarde van je storting en de waarde van je bundel op basis van verkoopprijzen.

Na verloop van tijd verandert de verdeling van je bundel. De waarde van bepaalde cryptovaluta stijgen/dalen sneller dan de waarde van andere cryptovaluta. Tijdens het balanceren wordt de afwijking van de oorspronkelijke verdeling hersteld door een gedeelte van de cryptovaluta die een groter aandeel gekregen hebben te verkopen en hiermee de cryptovaluta te kopen waarvan het aandeel kleiner is geworden.

De mate waarin je terug gaat naar de oorspronkelijke verdeling kun je instellen als zacht, gemiddeld of hard. Bij de zachte balancering strategie wordt maar een beperkt gedeelte van afwijking ingelopen, bij gemiddeld de helft, en bij hard wordt altijd volledig hersteld naar de oorspronkelijke verdeling. Meer informatie over de mogelijkheden en de kosten van balanceren vind je hier.

Je kunt de oorspronkelijke verdeling wijzigen naar jouw eigen doelverdeling. Ga hiervoor naar Bundels+Balanceren en klik op “Wat is een doelverdeling en hoe pas ik dat aan?”

Tijdens een revisie (herziening) van de vooraf samengestelde bundels, wordt opnieuw bekeken of de bundel representatief is voor de markt die wij willen aanbieden met deze bundel. Het kan gebeuren dat één of meerdere cryptovaluta in de bundel worden vervangen.

Revisie van een bundel betekent dat dezelfde aanpassing wordt uitgevoerd in jouw eigen bundel. De cryptovaluta die wordt vervangen, wordt volledig verkocht, en de opbrengst wordt gebruikt om de andere cryptovaluta te kopen. Kijk voor meer informatie over automatisch reviseren en de kosten op revisie tool.

Nee, bij Triaconta heb je geen wallet nodig. Wij zijn er op gericht om het zo simpel mogelijk te maken om te investeren in crypto. Wij verzorgen daarom de veilige opslag van je cryptovaluta zodat jij op elk moment jouw crypto kan verkopen naar euro. Je Triaconta account is voor uitbetalingen in euro verbonden met je eigen bankrekening. Dit betekent ook dat het niet mogelijk is om cryptovaluta op te nemen of te betalen met cryptovaluta.

Je verkrijgt credits door je Bundel of losse cryptovaluta te verkopen. Credits hebben een stabiele waarde van 1 Euro en kunnen gebruikt worden voor nieuwe aankopen of worden verkocht voor een uitbetaling in Euro op je bankrekening. Je kunt op dit moment geen credits kopen met Euro.

Heb je een vraag, of ondersteuning nodig betreffende je Triaconta account? Je kunt ons bereiken via e-mail op [email protected]

 

Triaconta B.V.
IBAN: LT58 3750 0200 0374 1989
BIC   : VEPALT21XXX

JSC Verified Payments
Rinktines st. 5
LT-09234 Vilnius
Litouwen

Registration code: 304576936

Ja, Triaconta heeft sinds 28-1-2021 een officiële registratie bij de toezichthouder “De Nederlandsche Bank” als:

Artikel 23b. Aanbieder van diensten voor het wisselen tussen virtuele valuta en fiduciaire valuta
Artikel 23b. Aanbieder van een bewaarportemonnee

https://www.dnb.nl/openbaar-register/registerdetailpagina/?registerCode=WWFTAC&relationNumber=R179504

Na verloop van tijd verandert de verdeling van waarde over de cryptovaluta in je bundel. Het aandeel van een paar cryptovaluta in je bundel kan sterk groeien omdat ze zelf in prijs stijgen of omdat anderen in prijs dalen. Het hebben van een groter aandeel in een bepaalde cryptovaluta kan positief uitvallen als de cryptovaluta verder stijgt, en ook negatief als deze cryptovaluta plotseling weer daalt.

Je loopt dus meer risico omdat de bundel meer dan oorspronkelijk voordeel of nadeel ondervindt van een stijging of daling van de cryptovaluta met een groot aandeel in je bundel. Ook loop je meer risico omdat je veel minder dan oorspronkelijk voordeel of nadeel  ondervindt van een stijging of daling van de cryptovaluta met een klein aandeel in je bundel.

Door regelmatig te balanceren zorg je ervoor dat de verdeling van je bundel niet te ver af gaat wijken van de oorspronkelijke of zelf gekozen verhouding.

Heb je geen tijd om je bundel in de gaten te houden? Stel automatische balancering in en je bundel wordt periodiek in evenwicht gebracht.

Met revisie van Triaconta kun je jouw Top 30 , DeFi of Penny Stock Bundel handmatig of automatisch laten updaten naar de meest actuele samenstelling van de standaard bundel. Als door ons een cryptovaluta toegevoegd of verwijderd is in de standaardbundel zal dezelfde revisie in jouw Top 30, DeFi of Penny Stock bundel plaatsvinden. De automatisch revisie service kan op elk moment worden in- of uitgeschakeld in de portal.

Een regelmatige revisie van je bundel zal er voor zorgen dat de samenstelling van je bundel up-to-date blijft met de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Wij selecteren de cryptovaluta die het beste passen bij het doel van je bundel.

Heb je geen tijd om de markt zelf in de gaten te houden? Stel dan automatische revisie in, en elke twee maanden wordt je bundel door ons bijgewerkt aan de laatste ontwikkelingen.

Verkopen
In je persoonlijke portal kun je op elk gewenst moment via het menu onder Bundels kiezen voor het Verkopen van (een deel van) je bundel. Met behulp van de schuifregelaar kun je gemakkelijk aangeven welk deel van je bundel je wilt verkopen. Een verkoop wordt onmiddellijk doorgegeven aan de exchange en de opbrengst verschijnt in credits (Euro’s) op je account.

Aanpassen
Als je op Aanpassen klikt kun je ook specifieke munten verkopen (en kopen). Als er meer verkocht wordt dan gekocht blijft het verschil in credits (Euros) in je Bundel. Alle aanpassingen aan je bundel worden eerst getoond na klikken op Opslaan, en pas na bevestiging onmiddellijk uitgevoerd op elk moment van de dag.

Uitbetalen of kopen
Je kunt credits gebruiken om later weer een Bundel of losse cryptovaluta te kopen. Je kunt ze ook laten uitbetalen op je bankrekening. Een uitbetaling in Euro is binnen 5 werkdagen op je bankrekening bijgeschreven.

De links naar onze voorwaarden en de privacyverklaring staan onderaan elke webpagina en hier : Voorwaarden / Privacyverklaring