De top 30 cryptocurrencies in een keer kopen!
De top 30 Bundel Bestaat uit de dertig populairste cryptocurrencies. Deze Bundel bevat alle categorieen van cryptocurrencies, vertegenwoordigt 92% van de totale cryptocurrency markt en groeit mee met de markt. De top 30 Bundel kan je automatisch laten balanceren en reviseren, zodat je hier geen omkijken meer naar hebt.
Strategie
De top 30 bundel bevat een evenwichtige spreiding over de beste vertegenwoordigers van alle categorieën cryptocurrency. Met deze bundel koop je de leidende cryptocurrencies op elk gebied en laat je de markt bepalen welke de meeste waarde krijgt.
Samenstelling
De top 30 is gebaseerd op de market cap van alle cryptocurrencies, gemiddeld handelsvolume en verhandelbaarheid. Elke twee maanden wordt de top 30 bundel opnieuw vastgesteld. Nieuwe top 30 munten worden toegevoegd, munten die niet langer in de top 30 staan worden uit de bundel gehaald.
Voor wie is deze Bundel?
Voor de meer avontuurlijke beleggers die willen investeren in alle veel belovende ontwikkelingen op blockchain gebied maar nog niet kunnen of willen kiezen. Een evenwichtige spreiding zorgt voor een balans tussen risico en opbrengst.
Cryptocurrencies in de Top 30 Bundel
Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC) wordt beschouwd als ‘s werelds eerste gedecentraliseerde digitale valuta. Bitcoin is ontwikkeld door een pseudoniem persoon of personen genaamd Satoshi Nakamoto in 2009 en is sindsdien uitgegroeid tot ‘s werelds meest populaire cryptocurrency met de grootste marktkapitalisatie.
Ethereum (ETH)
Ethereum (ETH) is een open-source gedistribueerde blockchain met smart-contract functionaliteit. Het werkt als een gedecentraliseerde virtuele machine die gedecentraliseerde applicaties (dapps) kan uitvoeren en kan worden gebruikt om ether tussen verschillende ‘nodes’ te versturen. De Ethereum-blockchain was het eerste smart contract platform en is nog steeds veruit het grootste.
Ripple (XRP)
Ripple (XRP) is een cryptocurrency ontworpen voor realtime wereldwijde betalingen en is uitgebracht in 2012. Ripple maakt gebruik van het open source “Ripple Transaction Protocol” en en is een aanzienlijk goedkopere en efficiëntere afrekeningsoptie voor financiële instellingen over de hele wereld. Ripple richt zich met name op zakelijke betalingen en banken.
Aave (AAVE)
Aave is een zeer succesvol open source gedecentraliseerd kredietplatform dat sinds 2017 geldverstrekkers en leners van crypto met elkaar in contact brengt.
Aptos (APT)
Aptos maakt DeFi projecten zonder belemmeringen mogelijk op een blockchain met een doorvoersnelheid van 130.000 transacties per seconde. Tot nu toe zijn er meer dan 30 DeFi projecten werkend op dit nieuwe ecosysteem. Deze projecten omvatten gedecentraliseerde beurzen, handel met hefboom, leenprotocollen en liquid staking.
Arbitrum is een laag 2 schaalbaarheid oplossing voor Ethereum met een nieuwe methode die gebruikmaakt van Optimistic Rollups. Door alleen de minimaal benodigde informatie te sturen worden transacties veel efficiënter en dus sneller en goedkoper verwerkt. Met name voor DApps is dat superbelangrijk en Arbitrum kan hierdoor 40,000 transacties per seconde aan en blijft hierbij toch net zo veilig en volledig compatibel met Ethereum.
Avalanche (AVAX)
Bitcoin Cash (BCHABC)
Bitcoin Cash (BCHABC) is een cryptocurrency die op 1 augustus 2017 is aangemaakt als een hard-fork van Bitcoin. Hoewel hij technisch gezien erg vergelijkbaar is met Bitcoin, gebruikt Bitcoin Cash een grotere blokgrootte van 32 MB, waardoor elk blok meer en goedkopere transacties kan bevatten.
Binance Coin (BNB)
Binance Coin (BNB) is de cryptocurrency van de Binance exchange. De munt heeft nu een eigen blockchain en evolueert naar meerdere toepassingen, zoals kortingen, IEO’s en betalingen in winkels. Binance is van plan elk kwartaal BNB tokens te vernietigen (“burn”) op basis van het handelsvolume op deze beurs, totdat uiteindelijk 50% van het totale BNB-aanbod (100 miljoen BNB) is vernietigd.
ChainLink (LINK)
Chainlink (LINK) is een gedecentraliseerde orakelservice, die slimme contracten in elke blockchain koppelt aan nauwkeurige gegevens uit de echte wereld. Het gebruikt reputatie en aggregatie om gegevens van geselecteerde orakels te verzamelen en de meest accurate datafeeds te vinden.
Cardano (ADA)
Cardano(ADA) is een blockchain ontwikkeld door het bedrijf IOHK. Het team wordt geleid door de voormalige Ethereum-veteraan Charles Hoskinson en wil het blockchain-project van de volgende generatie zijn. Cardano is doelt er op om een volwaardig smartcontract-platform te worden met een bibliotheek van protocollen die ontwikkelaars kunnen gebruiken om gedecentraliseerde apps te bouwen.
Cosmos (ATOM)
Cosmos bouwt aan een internet van blockchains dat baanbrekend is op het gebied van Inter-Blockchain communicatie via het Cosmos-netwerk. Ketenoverstijgende gegevens zouden alle bestaande blockchains en vooral hun smart contracts met elkaar kunnen verbinden.
Doge (DOGE)
Dogecoin (DOGE) is gebaseerd op de populaire “doge” internetmeme en heeft een Shiba Inu op het logo. De open-source digitale valuta is gemaakt door Billy Markus uit Portland, Oregon en Jackson Palmer uit Sydney, Australië, en werd in december 2013 gevorkt van Litecoin. De makers van Dogecoin zagen het als een persiflage op de serieuze benadering van cryptovaluta door het in die tijd heel erg technische publiek van Bitcoin, en vonden dat het allemaal wat leuker moest worden. De grap sloeg aan en inmiddels is de munt wereldwijd bekend en geliefd. Tesla-CEO Elon Musk plaatste verschillende tweets op sociale media dat Dogecoin zijn favoriete munt is en ook andere bekende mensen helpen graag deze munt en de memes te promoten.
Ethereum Classic (ETC)
Ethereum Classic (ETC) is een betaalsysteem en een gedistribueerd computerplatform dat een token gebruikt dat bekend staat als de klassieke ether. Ethereum Classic werd geboren toen Ethereum besloot een hard-fork te doen om de enorme etherdiefstal ongedaan te maken na de hack van de eerste DAO (een gedecentraliseerde organisatie) in 2016. De oorspronkelijke keten had voldoende gebruikers en ondersteuning van miners om zelfstandig door te kunnen gaan.
Filecoin (FIL)
Filecoin is een gedecentraliseerd netwerk voor bestandsopslag dat faciliteert in het opslaan en openen van gegevens. Minersvan Filecoin verdienen FIL-munten in ruil voor het betrouwbaar opslaan van bestanden. Gebruikers van Filecoin kunnen kiezen tussen verschillende miners, afhankelijk van hun specifieke opslagbehoeften – een gebruiker wil bijvoorbeeld misschien een hogere prijs betalen voor betrouwbaardere opslag. Filecoin is gebouwd bovenop het IPFS-protocol (InterPlanetary File System) voor gedistribueerde gegevensopslag en -deling.
Hedera (HBAR)
Hedera Hashgraph is gebouwd op een nieuw type gedistribueerde grootboektechnologie, bekend als een Hashgraph. Deze technologie maakt het mogelijk om veel blockchain-gebaseerde alternatieven te verbeteren op verschillende belangrijke gebieden, waaronder snelheid, kosten en schaalbaarheid. De Hedera Hashgraph voedt cryptocurrencies, slimme contracten, en DApps. De raad van bestuur van Hedera bestaat uit vertegenwoordigers van Google, Deutsche Telekom, Ubisoft, Chainlink labs en diverse banken.
Injective (INJ) is gebouwd voor de nieuwste generatie DeFi-toepassingen. Injective is een blockchain met gedecentraliseerde spot- en futures beurzen, voorspelling markten, leenprotocollen en nog veel meer. Dit project heeft alle bestaande inzichten over DeFi verzameld en is gefinancierd door grote namen uit de crypto industrie zoals Mark Cuban, Pantera en Binance.
Internet Computer (ICP)
Lido DAO (LDO)
LIdo DAO is opgericht een paar weken na het bekendmaken van de plannen voor Ethereum 2.0. Het zorgt ervoor dat crypto die voor een bepaalde tijd vast moeten staan voor een beloning op proof of stake blockchains toch beschikbaar is voor andere DeFi toepassingen. Lido DAO werkt momenteel voor Ethereum, Solana, Polygon en Polkadot.
Litecoin (LTC)
Litecoin (LTC) dateert uit oktober 2011 en is na BTC een van de oudste cryptocurrencies die er bestaat. LTC is gebasseerd op het Bitcoin protocol, en deelt veel vab dezelfde code, maar onderscheidt zich door kortere bloktijden van ongeveer 2,5 minuten. Hierdoor kunnen LTC transacties 4x sneller worden verwerkt.
Near Protocol (NEAR)
Near Protocol is een layer-one proof of stake blockchain gestart in 2020 en ontworpen als cloud-computing platform voor gedistribueerde applicaties. Near heeft niet alleen grote voordelen op het gebied van schaalbaarheid maar zet vooral de gebruiker centraal. Near heeft eind 2021 de people’s choice Crypto Award gewonnen. Applicaties op deze blockchain lijken meer op de webapplicaties die je al gewend bent te gebruiken.
Optimisten geloven dat positieve gebeurtenissen stabieler zijn en vaker voorkomen dan negatieve. Optimism is een laag 2 oplossing voor het Ethereum netwerk dat gebruik maakt van ‘optimistic rollups,’ een soort rollup die ‘optimistisch’ alle transacties in de rollup op voorhand als geldig accepteert. Dit proces bespaart tijd en kosten omdat individuele transacties alleen gecontroleerd worden bij een dispuut en meestal is dit niet het geval.
Polkadot (DOT)
Polkadot is een blockchain-platform dat schaalbaarheid wil bereiken door het mogelijk te maken dat gespecialiseerde blockchains, parachains genaamd, samenwerken. Verschillende soorten blockchains, of ze nu wel of geen toestemming hebben, kunnen via Polkadot met elkaar worden verbonden.
Polygon (MATIC)
Polygon (MATIC) voorheen Matic Network staat voor schaalbare, onmiddellijke en beveiligde transacties voor Blockchains. Ondanks dat het een vrij nieuwe speler is, is Matic geen onbekende voor de markt. Het team achter deze munt is een significante bijdrage geweest voor het Ethereum ecosysteem. Het Matic platform wil het “go-to” platform worden voor dApps (gedecentraliseerde applicaties) door lage transactiekosten te bieden.
Shiba Inu (SHIB)
Shiba Inu is een geslaagd experiment voor het stichten van een decentrale community en is eigenlijk als enige même-token in korte tijd bijna net zo succesvol geworden als de Dogecoin. In de omgekeerde volgorde kwamen eerst de fans en ging men daarna pas nadenken over toepassingen. Inmiddels wordt er druk ontwikkelt aan decentrale exchanges, games en metaverse projecten. Het token komt hiermee voortdurend in het nieuws en zal in de toekomst nog veel meer fans krijgen.
Solana (SOL)
Het hybride protocol van Solana zorgt voor aanzienlijk kortere validatietijden voor zowel de uitvoering van transacties als slimme contracten. Met razendsnelle doorlooptijden heeft Solana ook veel institutionele interesse gewekt. In 2017 begon Anatoly Yakovenko te werken aan Solana. Hij werkte samen met zijn Qualcomm-collega Greg Fitzgerald en ze richtten een project op met de naam Solana Labs. Door nog een aantal voormalige Qualcomm-collega’s aan te trekken, werden het Solana-protocol en de SOL-token in 2020 vrijgegeven voor het publiek.
Stellar Lumens (XLM)
Stellar Lumens (XLM) is een cryptoplatform dat is ontworpen om een snelle en veilige geldoverdracht tegen lage kosten mogelijk te maken. Het is bedoeld voor zowel particulieren als voor zakelijke gebruikers zoals banken. Stellar kan uitwisselingen tussen fiat-gebaseerde valuta’s en tussen cryptocurrencies verwerken en wil een open financieel systeem zijn om alle mensen toegang te geven tot goedkope financiële diensten.
TRON (TRX)
TRON (TRX) is een op de blockchain gebaseerd gedecentraliseerd protocol dat streeft naar de opbouw van een wereldwijd gratis content-entertainmentsysteem terwijl gebruik wordt gemaakt van blockchain- en gedistribueerde opslagtechnologie. Het protocol biedt gebruikers de mogelijkheid om gegevens te publiceren, op te slaan en te beheren, terwijl het gedecentraliseerde systeem abonnementen, distributie en de inhoud beheert
Uniswap (UNI)
UNI is een governance-token voor Uniswap, een geautomatiseerd liquiditeitsprotocol dat is gebouwd op de Ethereum-blockchain. UNI-tokens bestaan als ERC-20-tokens op Ethereum en stellen houders in staat de richting van het Uniswap-project te beïnvloeden. UNI-houders zijn eigenaar van het bestuursproces van Uniswap, de schatkist van de UNI-gemeenschap, de vergoedingsomschakeling van het protocol en meer.
VeChain (VET)
VeChain (VET) ontwikkelt een blockchain gericht op bedrijven voor allerlei logistieke doeleinden. De voornaamste daarvan is de authenticiteit van (voornamelijk) luxueuze producten bevestigen en daarnaast het registreren en dus beschikbaar maken van allerlei achtergrond informatie over het product.