Wat is balanceren?

Na verloop van tijd verandert de verdeling van je bundel, bepaalde munten groeien/dalen harder dan andere. Tijdens het balanceerproces wordt een gedeelte van de munten die harder zijn gegroeid verkocht en worden de opbrengsten gebruikt om munten die zijn gedaald bij te kopen. Door periodiek te balanceren zorg je ervoor dat de onderlinge verdeling van je bundel niet te ver uit elkaar groeit.

Om de werking van je bundel optimaal te houden kan je er voor kiezen om deze periodiek te balanceren. Je kan elke keer je bundel handmatig balanceren via de balanceringstool in je persoonlijke portal of je kan het automatisch laten doen op een interval naar keuze.

Drie balanceringsstrategieën

Bij de zachte balanceringsstrategie wordt er een beperkt gedeelte van de winst genomen om de munten die aandeel zijn verloren beperkt aan te vullen. De munten die gestegen zijn in je bundel krijgen op deze manier de ruimte om door te kunnen groeien.

Formule

Bij de gemiddelde balanceringsstrategie wordt een gedeelte van de winst genomen om de munten die aandeel zijn verloren gedeeltelijk aan te vullen. Met deze strategie neem je niet alle winst en geef je de best presterende munten de ruimte om door te kunnen groeien.

Formule

Bij de harde balanceringsstrategie wordt elk onderdeel van je bundel terug gezet naar het oorspronkelijke start percentage. Op die manier verkoop je de best presterende munten nu ze veel waard zijn en je koopt de slecht presenterende munten nu ze weinig kosten.

Formule

Automatisch balanceren

Triaconta kan het periodiek balanceren van je bundel automatisch uitvoeren per 14 dagen, maandelijks of twee maandelijks volgens een door u gekozen balanceringsstrategie.

Kosten

De standaard kosten bedragen 0.25% over de waarde van de bundel per balancering. Klanten die kiezen voor automatisch balanceren ontvangen korting.

Periode % per balancering
Eenmalig 0.25% over de waarde van de bundel
Per 14 dagen 0.10% over de waarde van de bundel
Maandelijks 0.15% over de waarde van de bundel
Twee maandelijks 0.20% over de waarde van de bundel

Alle genoemde kosten zijn inclusief alle transactie kosten

Hoe vaak balanceren?

De verdeling die u bij aankoop van uw bundel kiest, bepaalt uw gekozen beleggingsrisico. Dit is de balans tussen risico en opbrengst. Om uw initiële beleggingsrisico te houden, is het raadzaam om regelmatig uw bundel te balanceren.