10 DeFi cryptocurrencies in een keer kopen!
De DeFi Bundel bestaat uit de 10 grootste DeFi cryptocurrencies. Decentralized Finance (DeFi) is de beweging die gedecentraliseerde netwerken en blockchains gebruikt om traditionele financiële producten om te zetten in vertrouwensloze en transparante protocollen die zonder tussenpersonen werken. De DeFi Bundel kan je automatisch laten balanceren en reviseren, zodat je hier geen omkijken meer naar hebt.
Strategie
De strategie van de DeFi bundel is profiteren van het momentum dat de DeFi beweging in 2020 geniet. DeFi cryptocurrencies hebben in de afgelopen periode veel stijging in waarde, handelsvolume en gebruik van hun systemen laten zien.
Samenstelling
Elke twee maanden worden de tien cryptocurrencies die in deze bundel zitten opnieuw bepaald. Dit wordt gedaan op basis van populariteit en gemiddeld dagelijks handelsvolume.
Voor wie is deze Bundel?
Geloof jij dat DeFi de toekomst is voor de cryptocurrency industrie? Dan is deze DeFi bundel voor jou interessant.
Cryptocurrencies in de DeFi Bundel

Aave (AAVE)
Aave, voorheen bekend als ETHLend, is een gedecentraliseerd kredietplatform dat peer-to-peer-leningen mogelijk maakt met behulp van slimme contracten. ERC20-tokens worden gebruikt als onderpand voor de P2P-leningen.

Avalanche (AVAX)

The Graph (GRT)
The Graph is een indexering protocol voor het opvragen van gegevens uit blockchain netwerken. Het wordt steeds vaker gebruikt in toepassingen voor zowel DeFi als het bredere Web3-ecosysteem. The Graph ondersteunt momenteel het indexeren van gegevens van Ethereum, IPFS, POA, Polkadot, Solana, Near en Celo. Extra Layer-1 blockchains die worden onderzocht voor integratie zijn Bitcoin, Cosmos, Avalanche, Binance Smart Chain en Flow. Het doel is uiteindelijk om gestructureerde informatie over alle zelfstandige blockchains beschikbaar te maken.

Chainlink (LINK)
Chainlink (LINK) is een gedecentraliseerde orakelservice, die slimme contracten in elke blockchain koppelt aan nauwkeurige gegevens uit de echte wereld. Het gebruikt reputatie en aggregatie om gegevens van geselecteerde orakels te verzamelen en de meest accurate datafeeds te vinden.

Fantom (FTM)
Fantom is een zeer schaalbare en snelle layer-1 (eigen netwerk) oplossing die DeFi, DApps en bedrijfsapplicaties ondersteunt. Er zijn momenteel al meer dan 40 projecten die hun dApps draaien op de Fantom-blockchain met een gezamenlijk waarde van ruim $5 miljard. Fantom houdt de kosten laag en de prestaties hoog met Lachesis – een op DAG gebaseerd asynchroon niet-deterministisch algoritme dat transacties verwerkt op het Opera mainnet van Fantom. Het belangrijkste doel van Opera mainnet is om het gebruik van smart contracts mogelijk te maken via Ethereum’s EVM (Ethereum Virtual Machine), maar dan zonder de opstoppingen en hoge kosten van het huidige Ethereum netwerk. Door de DAG techniek is het Opera netwerk volledig schaalbaar en drukte bij gebruik van één van de apps heeft geen enkele invloed op de snelheid van andere apps.

Maker (MKR)
Het Maker Protocol is een van de hoekstenen van het DeFi ecosysteem van Ethereum. Met het Maker Protocol kunnen gebruikers hun crypto-activa als onderpand vergrendelen en een lening ontvangen in de vorm van Dai, een stablecoin met een waarde van $1. Het proces is volledig transparant en functioneert via een systeem van slimme contracten op Ethereum.

Near Protocol (NEAR)
Near Protocol is een layer-one proof of stake blockchain gestart in 2020 en ontworpen als cloud-computing platform voor gedistribueerde applicaties. Near heeft niet alleen grote voordelen op het gebied van schaalbaarheid maar zet vooral de gebruiker centraal. Near heeft eind 2021 de people’s choice Crypto Award gewonnen. Applicaties op deze blockchain lijken meer op de webapplicaties die je al gewend bent te gebruiken.

Synthetix (SNX)
Met Synthetix kunnen gebruikers nieuwe crypto-activa aanmaken die zowel reële activa (zoals de Amerikaanse dollar) als crypto-activa (zoals Bitcoin) nabootsen. Het werkt met overcollateralisatie – dat wil zeggen dat elk synthetisch activum wordt gedekt door meer waarde dan het vertegenwoordigt. Synths worden gecreëerd door gebruikers onderpand (SNX) te laten inzetten en er een synthetisch activum voor te creëren (minten). Ze zijn inmiddels partner van Thorchain, werken samen met Curve Finance en maken voor hun stablecoin gebruik van Chainlink oracles.

Thorchain (RUNE)
Met Thorchain kunnen munten direct van de ene naar de andere blockchain geswapt worden zonder tussenstap of wrapping. De techniek achter deze liquiditeitsvoorziening is een reeks van nieuwe technologieën, die achter de schermen worden gehouden, waardoor zelfs onervaren handelaren met dit platform kunnen werken. De marktprijzen worden gehandhaafd door de verhouding tussen de activa in een pool. Thorchain draait tot 1 juni 2022 zeker nog op Cosmos en verwacht in de 2e helft van dit jaar zijn eigen mainnet te lanceren.

Uniswap (UNI)
UNI is een governance-token voor Uniswap, een geautomatiseerd liquiditeitsprotocol dat is gebouwd op de Ethereum-blockchain. UNI-tokens bestaan als ERC-20-tokens op Ethereum en stellen houders in staat de richting van het Uniswap-project te beïnvloeden. UNI-houders zijn eigenaar van het bestuursproces van Uniswap, de schatkist van de UNI-gemeenschap, de vergoedingsomschakeling van het protocol en meer.