Triaconta Weekly #262

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Wat is IDEX?

Bundel prestaties
Bitcoin’s aandeel in de totale crypto markt steeg deze week boven de 51% door toenemend positief sentiment over Bitcoin. Beleggers hebben ondanks eerdere mislukte aanvragen door kleinere partijen veel vertrouwen in het slagen van de Bitcoin ETF aanvraag van de grootste wereldwijde vermogensbeheerder Blackrock (10 biljoen dollar). Toen de eerste ETF voor goud in 2006 een feit werd, steeg de goudprijs in de vier daaropvolgende jaren 500% door de verbeterde beschikbaarheid van goud voor instituties via de ETF. Minstens hetzelfde effect wordt door optimisten voor de Bitcoin prijs verwacht.

Deutsche Bank heeft een aanvraag ingediend om crypto bewaarder te worden en daarbovenop kwam de aankondiging van een nieuwe crypto beurs EDX ook al door grote partijen uit de traditionele financiële wereld, Citadel Securities, Charles Schwab en Fidelity Investments. De nieuwe beurs gaat Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash verhandelen. De prijzen van deze munten schoten direct omhoog. Niet toevallig zijn dit de cryptomunten, die de huidige voorzitter van de SEC in het verleden genoemd heeft als zeker geen “security”. Deze gereguleerde partijen zijn natuurlijk zeer voorzichtig met hun reputatie, maar stappen nu dus eindelijk vol overtuiging in onze crypto sector.

Alle bundels schieten omhoog met aan kop DeFi dankzij de toevoeging van Stacks bij de laatste revisie.

Big3:
1 Maand: +5.89% | 7D: +13.44% | 24H: +0.26%

Top30:
1 Maand: -10.17% | 7D: +12.76% | 24H: +0.10%

Penny:
1 Maand: -12.74% | 7D: +13.76% | 24H: -0.94%

DeFi:
1 Maand: -10.87% | 7D: +14.56% | 24H: -1.36%

Winnaars & Verliezers
In de vorige nieuwsbrief schreven we uitgebreid over de laatste toevoeging aan de DeFi bundel en toevallig de grootste stijger van deze week Stacks (+48%). Bitcoin Cash (+42%) krijgt een flinke boost door genoemd te worden in het rijtje “zeker geen security” en Fetch.AI (+30%) maakt het verlies van de afgelopen 30 dagen in 1 week weer goed. VeChain (+27%) blijft met zijn supply chain oplossingen een goed voorbeeld van een blockchain met een echt gebruikte toepassing. Bitcoin (+20%) deed het natuurlijk zelf ook ontzettend goed.

Wat is IDEX ?

IDEX is nieuw in de PennyStock bundel en een unieke crypto beurs die centralisatie en decentralisatie combineert om een zogenaamde non-custodial decentralized exchange (DEX) wereldwijd voor iedereen beschikbaar te maken. IDEX wil gebruikers op eenvoudige wijze toegang geven tot bancaire en financiële tools en functies voor het direct uitwisselen van crypto’s op meerdere platformen, zoals Ethereum, Binance Smart Chain en Polkadot. Non-custodial betekent dat IDEX de eerste gedecentraliseerde beurs in zijn soort is die gebruikers in staat stelt volledig eigenaar te blijven van hun cryptocurrencies dus met behoud van de veiligheid van de eigen blockchain en toch onmiddellijke uitvoering van handel en snelle transacties mogelijk te maken.

Wie is IDEX
IDEX begon in 2017 als Aurora, opgericht door Alex Wearn en Philip Wearn. Aurora werd in 2019 omgedoopt tot IDEX, de eerste realtime exchange die een gecentraliseerd systeem voor het matchen van orders en decentralisatie combineert zonder dat de assets eerst naar de beurs verplaatst moeten worden. Alex Wearn is nog steeds de CEO en Phil Wearn de COO van IDEX en hebben een achtergrond in management van softwareontwikkeling voor Amazon, IBM en Adobe. In totaal werken er nu 30 mensen aan IDEX.

Hoe werkt IDEX
Toen Ethereum nog maar net begonnen was, hadden de oprichters al de eerste gedecentraliseerde exchange bedacht op deze blockchain genaamd EtherEx. Het werkte met een smart contract orderboek waar limit orders geplaatst konden worden. De verkoper deed een transactie om een verkooporder in het boek te plaatsen. De koper deed een transactie met een kooporder voor dezelfde prijs en hoeveelheid. Er is een match dus de complete transactie wordt toegevoegd aan de blockchain en de fondsen worden verplaatst. Dit had verschillende nadelen. Voor het plaatsen en annuleren van elke order betaal je transactiekosten. Als het druk was duurde het minuten voor je order verscheen. Het platform kon niet groeien. En de gebruiker moest voldoende technisch in staat zijn om transacties te doen op het Ethereum netwerk.

Bij IDEX vergeet je dat er een blockchain onderzit en ziet de gebruiker hetzelfde scherm als bij grote centrale crypto exchanges. Orders plaats je gratis met een paar muisklikken en verschijnen snel. Koppelen van vraag en aanbod gaat automatisch en vliegensvlug, ook bij grote drukte. De handelskosten zijn zeer laag, zeker als je ook een bepaalde hoeveelheid IDEX tokens bezit.

IDEX toekomst
IDEX wil met meer netwerken gaan integreren naast Ethereum, Binance Smart Chain en Polkadot. Voor de rest van 2023 staan op de agenda behalve marketing ook upgrades van het platform. Marketing betreft competities en speciale bonussen voor handelaren, airdrops en een referral programma. De upgrades zijn geavanceerde ordertypes en verbeterd portfolio management en een dynamische tarievenstructuur voor nog lagere handelskosten.

De Defi sector blijft groeien en daarbinnen het aandeel van decentrale beurzen. Welke spelers in die concurrerende markt overblijven is van tevoren natuurlijk niet te zeggen. Met nog geen 1% van de markt is IDEX nu nog heel klein. De hybride CeFi / DeFi oplossing van IDEX is wel uniek en kan zeker de concurrentie met centrale exchanges aan op het gebied van veiligheid en de andere DEX’s in snelheid en efficiënte orderafhandeling. De stijgende populariteit, actieve gemeenschap en het ervaren team maken deze token voldoende kansrijk om de Penny Stock status misschien al volgend jaar te ontstijgen.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.