Tron (TRX): de toekomst van de digitale content via de blockchain

De succesformule van Tron (TRX) is een van de duidelijkste bases in de wereld van de blockchain. Men neme een business die nooit ten einde zal komen (entertainment on demand) en men voege een lagere prijs en snellere oplevering toe, met duidelijke voordelen voor de eindgebruiker en maker. Vervolgens schrijf je een duidelijke roadmap met verschillende fases, die voorzien worden van zoveel mogelijk details om die vervolgens allemaal te realiseren.
Dat is wat Tron gedaan heeft vanaf het moment dat de ICO gestart werd. Investeerders steunen het project door TRX te kopen, contentmakers en gebruikers wachten tot het project eindelijk zo breed inzetbaar is dat het bepaalde diensten (denk aan HBO, Netflix) vervangen kunnen worden.

Wat is de basis van TRX?

TRX is opgezet om een kostenefficiënte oplossing te bieden voor het opslaan, delen en gebruiken van data, zoals mediabestanden, muziekfiles en complete films. De basis van Tron vinden we in Singapore, waar de Tron Foundation opgericht werd en de blockchain live zette in september 2017.
Wat Tron (TRX) wil doen, is erg duidelijk: een directe verbinding leggen tussen de makers van content en de gebruikers. De reden is ook duidelijk: de tussenpersonen verdienen vaak de grootste bedragen en zorgen ervoor dat toegang tot bepaalde films en series onnodig duur is. Wanneer de tussenpersonen niet meer nodig zijn, ontstaat er iets moois. De content wordt goedkoper voor de eindgebruiker én de contentmakers houden meer over aan hun inspanningen.

Is dit haalbaar voor Tron?

Aanvankelijk zag Tron direct de uitdagingen van de blockchain en besloot om de eerste fase (Exodus) buiten de blockchain op te zetten. Odyssey, de tweede fase, maakt wel gebruik van de blockchain en cryptocurrencies en vanaf dit punt is het balletje echt gaan rollen. Steeds meer features en mogelijkheden worden toegevoegd aan Tron, waarbij TRX (Tronix) het token is waarmee de gebruiker de contentmaker ‘beloont’ voor de inspanningen.

Wordt het nog spannender?

Als je een liefhebber bent van films of de blockchain – of zelfs beide – dan wordt het nog veel spannender. In de laatste twee fases gaat Tron namelijk iets spectaculairs doen. Alle contentmakers kunnen een eigen merk opbouwen op de Tronblockchain en daar een eigen ICO starten. Hierdoor wordt het mogelijk om binnen enkele klikken een crowdfunding op te zetten voor een film, waarbij alle investeerders direct toegang kunnen krijgen – om maar iets te noemen.
Hiermee wordt het platform niet alleen breder, het wordt vooral interessanter voor de makers van films en series – en dat zijn de mensen die we écht op deze blockchain willen zien.

Hoe ziet de toekomst van Tron eruit?

Minst gezegd rooskleurig. Deze business is namelijk miljoenen waard en groeit met de dag. Wat het belangrijkste is, is dat alleen de tussenpersonen tegen Tron kunnen zijn. Dat is een kleine groep. Er zijn namelijk veel meer contentmakers en eindgebruikers, waarmee op dit moment al een enorme community aanwezig is.
TRX kopen wordt daarmee steeds interessanter of in elk geval de Tron koers in de gaten houden. Nu om te gebruiken als handelsinstrument en over een jaar om uw films direct af te rekenen en te bekijken on demand, op de blockchain.