Triaconta weekly

weekly #95 – 18 Oktober 2019

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundels prestaties
  • Triaconta tip
  • Phishing en hoe je jezelf kunt beschermen
  • Marktoverzicht

Bundels prestaties

Bitcoin staat vandaag lager en moet boven de 7.800 dollar blijven of er kan meer neerwaarts worden verwacht. In de afgelopen week is twee-derde van onze munten in prijs gedaald en een aantal zeer sterk gedaald. Eén derde van de munten ging omhoog en een aantal zeer sterk omhoog. Elk project heeft nu zijn eigen dynamiek en corrigeert terwijl anderen verder naar boven gaan. De vaak genoemde correlatie van altcoins met Bitcoin is tegenwoordig verre van duidelijk. Diversificatie is meer dan ooit nodig.

De Big 3 Bundel (-3%) is gedaald, voornamelijk vanwege Ethereum (-7%), hoewel dit wordt verzacht door het sterk opkomende XRP (+7%). De Top 30 Bundel (-2%) is gedaald en we zagen Chainlink (-11%) een week lang een correctie ondergaan, wat technisch gezien voldoende is om de lange termijn stijging te kunnen voortzetten. Nummer één in deze bundel is Basic Attention Token (+17%), een project dat we vorige week in detail beschreven hebben. De Penny Stock Bundel (-3%) is ook gedaald en veel erger bespaard door DogeCoin (+19%), een munt die we bij de revisie in juli hebben toegevoegd.

Herinnering: Zoals we twee weken geleden aankondigden, moesten we door de marktontwikkelingen de notering van BitTorrent en PundiX schrappen en worden ze niet langer op ons platform aangeboden. De automatische revisie van Penny Stock Bundel zal deze munten volgende week vervangen door Fetch.AI en Ren. Als u nog steeds BitTorrent of PundiX op uw account heeft staan, dan worden deze volgende week verkocht voor Euro in overeenstemming met onze voorwaarden (artikel 5.2).

Triaconta tip

Wist je dat de automatische revisie in Triaconta Bundles de prestaties van de Bundel in 11 van de 11 revisies heeft verbeterd? Lees hier het volledige verslag.

Phishing en hoe je jezelf kunt beschermen

Ontvangt je onverwacht een e-mail? Wordt je gevraagd om iets te doen en is het belangrijk dat je het snel doet? Wees achterdochtig en kijk goed. Vraag in geval van twijfel de afzender om een bevestiging.

Volgens de APWG (Anti Phishing Working Group) kwartaalrapport van 2019 Q1 is er een toename van het aantal gekloonde phishing-websites. Phishing is een frauduleuze poging om vertrouwelijke informatie – meestal wachtwoorden – te verkrijgen door zich te vermommen als een e-mail van Triaconta of de Triaconta-website. Je kunt op elk moment een onverwachte e-mail ontvangen van iemand die zich voordoet als Triaconta. De phishing-e-mails hebben meestal de indruk van urgentie (actie vereist!). De hoop is dat je minder geneigd bent om te veel na te denken en snel op de link te klikken. Je krijgt het gevoel dat het heel belangrijk is dat je het nu meteen doet! De link zal je heimelijk doorverwijzen naar een nep-website die eruit ziet als de echte website. Het is slechts een kopie van een website die gebruikt wordt om je je wachtwoord te laten typen zodat de aanvaller dit kan bemachtigen. Het url-adres lijkt bijna precies op het echte adres, dus zoiets als trioconta.com (niet triaconta.com) of qooqle.com (niet google.com). Als je je wachtwoord invoert zal de aanvaller het wachtwoord gebruiken om toegang te krijgen tot je werkelijke Triaconta-account of e-mailaccount.

Bescherming is simpel
Er is een eenvoudige oplossing voor phishing die twee-factor-authenticatie of 2FA wordt genoemd. Het is eenvoudig in te stellen en kost geen extra inspanning wanneer je inlogt. Ga naar je Triaconta portal menu en klik op instellingen + twee-factor authenticatie.

De Google Authenticator app genereert een specifieke zescijferige code die elke paar seconden verandert. Als je 2FA op je Triaconta account inschakelt, heeft de hacker niet alleen het wachtwoord nodig, maar ook de 2FA code. Dit voorkomt dat iemand anders dan jij toegang krijgt tot je account, zelfs als je wachtwoord gestolen is. Je hoeft zelf maar één keer in te loggen met de 2FA-code, omdat je deze zo kunt instellen dat deze niet langer naar codes op jouw computer vraagt. Alleen als je het portaal vanaf een andere computer of telefoon opent, moet je een 2FA-code invoeren. Vergeet niet om altijd de back-upcode op te slaan of een screenshot van de barcode te maken. Je hebt dit nodig als je telefoon kwijt of stuk is om dezelfde 2FA op je nieuwe telefoon te zetten.

Marktoverzicht

Zeer waarschijnlijk zal vandaag de 18 miljoenste Bitcoin gemijnd worden, nog maar 3 miljoen te gaan. De halvering van de blok beloning van Bitcoin van 12,5 naar 6,25 wordt nu op 14 mei 2020 verwacht. De investeringen in de mining en hashrate blijven groeien ondanks de prijsdaling tot ongeveer 8.000 dollar.

Grayscale is ‘s werelds grootste crypto-gerichte investeringsfonds en een goed signaal voor waar het grote geld naartoe gaat. Het onthulde net een kwart miljard dollar instroom in het fonds, wat drie keer zoveel is als in het vorige kwartaal. Institutionele beleggers domineren met 84% van de instroom in het derde kwartaal. Gaat het dan eindelijk gebeuren?

Litecoin vierde zijn achtste verjaardag. Volgens oprichter Charlie Lee werd, als je het allemaal optelt, al 500 miljard dollar betaald via deze blockchain.

De Brave browser bereikte 8 miljoen actieve gebruikers per maand en blijft groeien met meer dan 290.000 geverifieerde publicisten. Sinds Twitter-fooien in augustus mogelijk werden gemaakt, hebben al 28.000 accounts fooi gekregen met Basic Attention Token (BAT).

Normaal gesproken het domein van VeChain, zien we nu ook Cardano in de wereldwijde retailsector opduiken. Ze zijn een samenwerking aangegaan met New Balance om hun collector’s edition schoenen te beschermen. Ze zullen worden geregistreerd en geverifieerd op de Cardano blockchain, zodat het winkelend publiek er zeker van kan zijn dat hun aankoop 100% authentiek is.

De twee weken voor Ripple’s jaarlijkse Swell-conferentie (op 7 en 8 november) hebben er in het verleden altijd voor gezorgd dat de prijs van XRP flink omhoog gaat en soms zelfs verdubbelt. Geen garanties natuurlijk, maar we houden wel goed in de gaten of we dit jaar weer een zogenaamde “Swell pump” krijgen. XRP staat er ook om bekend dat de munt direct na de conferentie weer enorm daalt, dus wees voorzichtig.