Triaconta weekly

weekly #93 – 4 Oktober 2019

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundels prestaties
  • Nieuwe munten
  • Triaconta tip
  • Marktoverzicht

Bundels Prestaties

Oktober heeft voor aandelen de reputatie de meest volatiele maand te zijn, met als bijnaam Rocktober. Het einde van oktober was ook het begin van de cryptovaluta bullrun van 2017. We zijn daar nog niet. Deze week gaan winst en verlies in twee bundels hand in hand. De Big 3 Bundel (+3%) stijgt opnieuw voornamelijk op Ethereum (+5%), terwijl Bitcoin en XRP meer bescheiden winsten hebben. Wat een week voor Chainlink (+20%) en Cosmos (+14%), beide toegevoegd aan de Top 30 Bundel (+3%) in de revisie van juli 2019. De winst compenseert gelukkig de prijsdaling van de munten onder leiding van NEM (-7%). NEM heeft zojuist Catapult aangekondigd met geaggregeerde transacties. U betaalt nu zelf de auteur en de distributeur in plaats van dat de distributeur uw geld accepteert en het doorgeeft aan de auteur. Dit is nooit eerder beschikbaar geweest op een blockchain voor de aankopen van boeken, muziek etc., maar de markt lijkt niet erg onder de indruk te zijn. Deze dingen hebben natuurlijk tijd nodig om zich te bewijzen.

De marktontwikkelingen dwongen ons deze week om twee munten in Penny Stock Bundle (+3%) te vervangen buiten ons reguliere tweemaandelijkse schema om. De wereld van de cryptovaluta beweegt zich veel sneller dan welke andere activa-klasse dan ook en dit geldt in het bijzonder voor de munten in de Penny Stock Bundel. Volume en liquiditeit zijn van het grootste belang voor deze low-sat munten. De handel in PundiX (-15%) en BitTorrent token (-3%) is een uitdaging geworden en het verschil tussen de instapprijs en de exitprijs is aanzienlijk. We hebben de munten vervangen door twee nieuwe projecten die momenteel in de voorhoede van de ontwikkeling van de blockchain technologie zitten.

Nieuwe munten

Ren (REN)

Ren is het eerste en enige open protocol dat toegang biedt tot inter-blockchain liquiditeit voor alle gedecentraliseerde toepassingen. Met Ren kunnen alle gedecentraliseerde toepassingen in het geheim worden uitgevoerd, waardoor de privacy van alle gebruikers en hun gegevens wordt beschermd. Het protocol maakt vertrouwelijke waardeoverdracht zonder toestemming mogelijk tussen alle blockchains in elke cryptovaluta.

Fetch.AI (FET)

Fetch.AI is gelanceerd via het Binance Launchpad op 25 februari 2019. Het internet van vandaag is gebouwd voor e-commerce oplossingen, maar op het nieuwe web moet het mogelijk worden verschillende taken voor ons uit te laten voeren door autonome kunstmatige intelligentie oplossingen. Dit vereist het bouwen van infrastructuur en tools om deze “agents” inzetbaar te maken. Fetch.AI bouwt aan de implementatie-infrastructuur, die een nieuwe AI-gebaseerde autonome machine-economie tot leven brengt.

Triaconta tip

Wist je dat we een kennisbank aan het opbouwen zijn met uitgebreide informatie in het Nederlands over alle cryptovaluta? Bekijk het eens hier.

De twee laatste toevoegingen aan de kennisbank met informatie over onze cryptovaluta zijn Stellar Lumens (XLM) en Tron (TRX).

Wist je dat we deze nieuwsbrief ook in het Nederlands aanbieden op onze website in de rubriek “nieuws“? En u kunt ons nu volgen op ons nieuwe Nederlandse TriacontaNL Twitter account!

Marktoverzicht

Een recent rapport toonde aan dat Ripple’s grootste rivaal SWIFT de Ripple technologie heeft getest voor directe betalingen en heeft vastgesteld dat de cryptovaluta dat inderdaad snel en goedkoop kan doen. Er werd echter gesteld dat de technologie nog niet klaar is voor mainstream gebruik. Een bewering die moet worden gezien in het licht van hun eigen inspanningen om directe grensoverschrijdende betalingen op bestaande infrastructuur te ontwikkelen.

Binnenkort zijn het ook niet langer alleen de banken die XRP kunnen gebruiken. BitPay, het toonaangevende bedrijf voor betalingen met cryptovaluta, zal zijn klanten in staat stellen om tegen het einde van 2019 duizenden handelaren over de hele wereld te betalen met Ripple’s eigen token XRP. Ethereum werd door Bitpay toegevoegd op 16 september. Tot dan toe waren Bitcoin en Bitcoin Cash de enige opties.

Block.one, het bedrijf achter EOS onderhandelde een schikking met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en moet een boete van 24 miljoen dollar betalen voor de verkoop van niet-geregistreerde effecten zonder vergunning aan Amerikaanse burgers tijdens hun ICO in 2017. Het lijkt veel, maar is slechts 0,6% van de 4 miljard dollar die zij voor hun project hebben opgehaald. Het betekent dat EOS dit achter zich kan laten en naar een mooie toekomst kan kijken. Het is ook een signaal aan andere projecten dat er deals moeten worden gesloten om regelgevings- en juridische duidelijkheid te krijgen over hun ICO’s in het verleden.

Vechain is toegetreden tot de “board of directors for trusted blockchains” in China. De raad van bestuur is een initiatief van de staat en valt direct onder het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie. De huidige leden zijn Alibaba, Huawei, Tencent en de Shanghai Stock Exchange. Als u op zoek bent naar een legitieme en geloofwaardige speler in de cryptovaluta sector, kijk dan niet verder.

Wie heeft er mensen nodig? De IOTA-stichting kondigde de lancering van de eerste autonome, gedecentraliseerde markt voor apparaten aan. Deze marktplaats wordt “Industry marketplace” genoemd en zal goederen en diensten verhandelen, zowel fysiek als digitaal, met behulp van IOTA’s gedecentraliseerde apparaat-identiteitssysteem. IOTA zet in op het early-mover voordeel om haar positionering in de industrie 4.0 markt te verankeren.