Triaconta weekly

weekly #92 – 27 September 2019

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundels prestaties
  • Triaconta tip
  • Bakkt start valt tegen
  • Marktoverzicht

Bundels Prestaties

Een belangrijke koersdaling op dinsdag maakt dit een negatieve week voor alle Bundels. Sommige altcoins zoals XRP, IOTA, XEM, ZRX en DOGE wonnen deze week opnieuw op Bitcoin, maar konden niet ontsnappen aan een gemiddelde crash met dubbele cijfers ten opzichte van de euro. We zien enig herstel door beleggers die de dalingen kopen, maar over het algemeen was het een zeer slechte week.

De Big 3 (-20%) heeft tot op heden nog steeds een gemiddelde jaarprestatie van +63%, dus 2019 is nog steeds erg goed. Top 30 (-21%) deze week resulterend in een performance van -5% voor dit jaar. Penny Stock (-21%) maakt deze Bundel 12% goedkoper dan op 1 januari.

Triaconta tip

Wist je dat we een kennisbank aan het opbouwen zijn met uitgebreide informatie in het Nederlands over alle cryptovaluta? Bekijk het eens hier.

BAKKT start valt tegen

De lancering van Bakkt’s Bitcoin futures maandag had een tegenvallend volume, dus mensen wijzen natuurlijk met de vinger naar Bakkt voor de plotselinge daling van Bitcoin. Bijna $1000 van de speculatieve stijging van de afgelopen maand was waarschijnlijk het gevolg van de aankondiging van Bakkt, en nu daalt de prijs slechts één dag na de feitelijke gebeurtenis enorm. In de handel heet dit “koop het gerucht, verkoop het nieuws” en het komt vaker voor. Het stelt je in staat om het koerseffect op de speculanten te zien als de Bakkt meteen een succes zou zijn en je kunt je voorstellen wat er kan gebeuren als het daadwerkelijk een succes wordt in de komende maanden. Dit kan nu zelfs nog sneller gaan, want institutionele kopers zullen deze koopkans zeker opmerken.

Bakkt is eigendom van Intercontinental Exchange (ICE). ICE is eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE). De NYSE is de grootste beurs ter wereld, met een ruime voorsprong. Dit kan gewoonweg geen kleine markt blijven.

Dit is een game-changer en iets totaal nieuws omdat fysieke levering betekent dat het de contracten daadwerkelijke aankoop van Bitcoins vereisen. Dit is totaal anders dan de in dollars afgewikkelde futures die we tot nu toe hadden met de CME. De langzame start is gemakkelijk te begrijpen als je kijkt naar hun doelpubliek. Dit zal moeten rijpen en hoewel lang verwacht, zullen de meeste institutionele traders hun systemen niet klaar hebben gehad op 23 september en is er meer kans op een afwachtende houding in de eerste paar weken.

Marktoverzicht

Op 23 september is de Bitcoin– hashrate plotseling met 40% gedaald na het bereiken van een nieuw hoogtepunt op 19 september. Tot nu toe is het niet echt duidelijk waarom dit is gebeurd. Het meest waarschijnlijke verhaal tot nu toe is dat grote mijnbouwactiviteiten in Canada en Kazachstan te lijden hebben gehad onder stroomuitval. Over een paar dagen zou alles weer normaal moeten zijn. Prijs en hashrate zijn zeer gecorreleerd, omdat hogere prijzen de mining rendabeler maken. En meer mining maakt het netwerk veiliger en creëert meer vertrouwen in de toekomst van de munt, omdat de mining van Bitcoin aanzienlijke investeringen in hardware vereist. Als de hashrate-daling mede verantwoordelijk was voor de prijscrash, zal dit effect tijdelijk zijn. Vandaag de dag is de hashrate weer terug omhoog.

Dash Nigeria meldt dat meer dan 10.000 dollar betaald is met Dash. Anypay inc. voegt dit jaar gemiddeld vijfhonderden rekeningen per maand toe met behulp van een mobiele app om klanten, retailers en e-commerce sites met elkaar te verbinden. Het maakt met Anypay niet meer uit of je iemand persoonlijk betaalt of iemand aan de andere kant van de wereld.

IOTA gaat samenwerken met de mainstream opensource-gigant Linux om samen het LF Edge-raamwerk te ontwikkelen. Edge computing betekent uitbreiding van de cloud naar uw netwerk of apparaat. Als er lokaal meer werk wordt gedaan (aan de rand van de cloud) is het sneller maar toch veilig. Dit is vooral relevant voor Internet of Things apparaten.

Een onafhankelijk onderzoek van het Insights Network met deelnemers uit meer dan 100 landen toont aan dat Chainlink technologie essentieel is voor de betrouwbaarheid van slimme contracten. De markt gelooft in het systeem dat Chainlink levert en dit zal de institutionele investeringen in dit blockchain project doen toenemen.
USD Tether, de stablecoin, heeft Bitcoin Cash vervangen op de vierde plaats op Coinmarketcap met een marketcap van meer dan 4 miljard dollar.

Dogecoin is als derde het best bestand tegen 51% aanvallen, na Bitcoin en Ethereum. Dit betekent dat het je zoveel geld kost om de blockchain aan te vallen, dat je veel winstgevender bent als je die investering voor het mijnen gebruikt.