Triaconta weekly

Triaconta Weekly #91 – 20 September 2019

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundels prestaties
  • Triaconta tip
  • Alle munten groot en klein
  • Marktoverzicht

Bundels prestaties
Vorige week schreven we dat er een positieve verschuiving was naar enkele altcoins, maar nog geen algemene ommekeer. Deze week is er maar één munt die licht negatief is, en dat is Bitcoin!

De grootste stijger vooral in de laatste 24 uur is 0X (+43%) en de munt die we vorige week in de spotlight hebben gezet, Stellar (34%) werd tweede. De Big 3 (+11%) stijgt uitsluitend op Ethereum en Ripple, en eindelijk loont de diversificatie in deze Bundel zich. De Top 30 (+12%) steeg met positieve prestaties voor alle altcoins. Penny Stock (+9%) profiteerde vooral van Tron en Cardano, die eveneens in de Top 30 staan. Het begin van het altseason lijkt vooral goed voor de munten met een wat hogere marktkapitalisatie. We hopen dat de rest spoedig zal volgen.

Triaconta tip
Wist je dat je een nieuwe bundel of een enkele cryptovaluta kon kopen zonder in te loggen op je portaal? Als je hetzelfde e-mailadres en dezelfde bankrekening gebruikt, wordt je aankoop automatisch toegevoegd aan je Triaconta-account.

Alle munten groot en klein
Waarom zijn er cryptovaluta? Waar gaat mijn geld eigenlijk heen? Wij vinden het een goed idee voor jou als belegger om wat meer te weten te komen over de munten waarin u met Triaconta kunt beleggen.

Cosmos (ATOM)
Het bouwen van een applicatie op een ander smart contract platform dwingt je de regels en het beheer je applicatie te onderwerpen aan de regels en het beheer van die blockchain. Door je eigen blockchain vanaf nul te schrijven, heb je de vrijheid en flexibiliteit om de logica van de blockchain specifiek aan te passen aan de behoeften van je applicatie. Het enige wat je moet opgeven is de communicatie met andere applicaties op een reeds bestaande blockchain en alle potentiële gebruikers die al een wallet op bijvoorbeeld de Ethereum blockchain hebben. Cosmos lost dit op door het aanbieden van blockchain interoperabiliteit. Dankzij Cosmos kunnen alle Ethereum-gebruikers je applicatie ook gebruiken als deze op een andere (eigen) blockchain draait.

Bouwstenen
Cosmos biedt een blockchain development omgeving (Cosmos SDK) waarmee ontwikkelaars eenvoudig nieuwe blockchains kunnen bouwen met bestaande modules voor beheer (governance), stemmen (staking) en beveiliging. Het bekendste voorbeeld is de Binance DEX. Het is zelfs mogelijk om een gedistribueerde applicatie (DApp) te bouwen zonder eigen token. De DApp kan bestaande tokens uit andere blokketens gebruiken.

Cosmos ziet een ecosysteem van verbonden blokketens als de beste garantie voor nieuwe ” anti-fragile ” bedrijven. Een bedrijf dat zeer flexibel is en meer profiteert dan het lijdt onder snelle en schokkende veranderingen zoals de overstap van applicaties en gebruikers naar een geheel nieuwe populaire blockchain. Door middel van plugins kunnen ze altijd worden aangesloten op het Cosmos-netwerk.

Hoe werkt het?
Het Cosmos-netwerk maakt gebruik van een hub-en-zonemodel voor interoperabiliteit, waarbij zones (onafhankelijke blokketens) via een hub (ook een onafhankelijke blockchain) munten naar andere zones kunnen sturen. Dit protocol wordt IBC (Inter-Blockchain Communication) genoemd. Omdat iedereen een hub of een zone kan starten en alle hubs met elkaar verbonden zijn, ontstaat er een eenvoudig en efficiënt inter-chain communicatienetwerk. Zodra je eigen zone verbonden is met een hub, wordt je blokketen verbonden met alle andere blokketens. Er is een variant van IBC genaamd Peggy in ontwikkeling voor de brug naar oudere blokketens zoals Bitcoin en Ethereum.

Wie bouwt het?
De Interchain Foundation is een non-profit ontwikkelingsteam gevestigd in Zwitserland met leden over de hele wereld. Tendermint is een bedrijf dat onderzoek doet naar de commerciële toepassing van het Tendermint consensusproject. Dit consensusalgoritme bestaat sinds 2014 en wordt sinds 2017 gebruikt voor Cosmos. De software is en blijft volledig open-source.

Wat is Cosmos waard?
In de eerste private financieringsronde in april 2017 werd 300.000 dollar opgehaald door de verkoop van 5% van de totale voorraad ATOM-munten voor $0,025. In de tweede ronde werd 7% van de munten verkocht voor $0,08 per ATOM en werd $1.329.500 opgehaald van grote investeerders. Bij de openbare verkoop werd 16 miljoen dollar opgehaald door 68% van de munten te verkopen voor $0,10 per ATOM. Het project doet het erg goed met een market cap van 600 miljoen dollar en een prijs van iets meer dan 3 dollar.

De toekomst
Tot nu toe waren blockchains veel moeilijker te ontwikkelen dan slimme contracten. Dit is dankzij de Cosmos SDK niet meer het geval. Nu kunnen ontwikkelaars eenvoudig hele applicatiespecifieke blockchains ontwikkelen, die de voordelen hebben van bestaande flexibiliteit, veiligheid en prestaties. We zullen nog veel meer horen van dit project dat deel uitmaakt van onze Top 30 Bundel.

Marktoverzicht
De moeilijkheidsgraad van de Bitcoin mining bereikte deze week een recordhoogte, wat in feite betekent dat miners nog steeds winst zien bij het controleren van transacties en het toevoegen van blokken aan de Bitcoin-blockchain. Nieuw onderzoek toont aan dat miners nu “holders” zijn geworden die alleen verkopen wat ze nodig hebben om hun operationele kosten te dekken. Het lijkt erop dat ze al anticiperen op de halvering van de Bitcoin blokbeloning volgend jaar, wanneer de aanvoer van nieuwe Bitcoins nog schaarser zal worden.

Het Ethereum netwerk had deze week de meeste activiteit in zijn hele geschiedenis en overtrof hiermee zelfs de totale transactiekosten van Bitcoin over een periode van 24 uur. Uit een recent onderzoek dat op social media is uitgevoerd, blijkt dat meer dan de helft van de respondenten verwacht dat Ethereum meer dan 1.000 dollar zal kosten met de Ethereum 2.0 upgrade die begin 2020 wordt verwacht.

Gefeliciteerd met de 7e verjaardag van Ripple (XRP) en kijk naar die stijging deze week!

Electronic arts, niet een klein gaming bedrijfje, twittert “Invest in Crypto” vandaag, maar in een latere tweet werd uitgelegd dat “Crypto” alleen een nieuw Apex Legends karakter is. De overweldigend positieve storm die het losgemaakt heeft kan hen heel goed verleiden om ooit een echte crypto te integreren in een toekomstige of bestaand spel.