Vruchtbare samenwerking voor Tron

Tron TRX Samsung

Het grootste crypto nieuws van deze week is de samenwerking tussen Tron (TRX) en Samsung. De toevoeging van Tron op de Samsung telefoon is om meerdere redenen groot nieuws en enorm goed voor de toekomst van deze blockchain. Hieronder bespreken we hoe het Samsung is gelukt om zeer veilig cryptovaluta te integreren op hun toestellen en waarom juist Tron hiervan ontzettend gaat profiteren.

Samsung Blockchain Keystore

Samsung is een pionier op cryptovaluta gebied en ontwikkelde de eerste telefoon en tablet met een veilige blockchain keystore. De blockchain keystore maakt het voor consumenten makkelijk om digitale privé-sleutels te beheren in een soort kluis op hun telefoon. De opslag is een aparte hardware wallet in de telefoon en is verder geïsoleerd door speciaal ontwikkelde Trusted Execution Environment (TEE) software. Simpelweg betekent het dat alleen de eigenaar van de telefoon de privé-sleutels kan gebruiken om transacties te ondertekenen of DApps te gebruiken. De sleutels kunnen echter nooit direct gezien worden door het Android besturingssysteem of door Android apps op je telefoon. De keystore is net als andere hardware wallets beveiligd met een pincode en bij Samsung ook met een optionele vingerafdruk authenticatie.

Tron en de volgende generatie internet

Tron bouwt aan een gedecentraliseerd internet en een gaming en social media platform op basis van blockchain technologie. CEO Justin Sun had volgens een reeds bekende formule al eerder aangekondigd dat er een grote aankondiging ging komen. Het zou gaan om samenwerking met een megabedrijf met een waarde van honderd miljard dollar en uitstekend zijn voor Tron (TRX) en alle TRC10 en TRC20 tokens zoals bijvoorbeeld BitTorrent (BTT). In zijn bericht aan twee miljoen Twitter volgers schreef hij ook dat dit de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke DApps en andere Web 3.0 oplossingen veel beter mogelijk zou maken.

Web 1.0 – 4.0

Een beetje historie is hier wel op zijn plaats. Web 1.0 noemen we de eerste generatie internet die kleurrijke webpagina’s mogelijk maakt dankzij de standaard opmaak taal HTML en een standaard communicatie protocol HTTP. Het was een mijlpaal dat alle internet providers dezelfde taal HTTP ondersteunen en alle internet browsers HTML op het scherm kunnen laten zien.

Web 2.0 ontstond in 2004 en bestaat uit op internet gebaseerde diensten zoals alle social media, wikipedia en andere online samenwerkingen. Deze ontwikkeling is enorm gegroeid door internet en camera’s op mobiele telefoons.

Web 3.0 is de ontwikkeling naar het intelligente internet. Denk aan machine-learning en kunstmatige intelligentie waardoor computers niet alleen opslaan en weergeven wat op internet staat maar ook werkelijk begrijpen wat er staat. Je kunt steeds beter gewoon praten tegen Google, Siri, Alexa of andere zoekdiensten. Ze begrijpen je beter omdat ze jou hebben leren kennen en kunnen ook je vraag in een bepaalde context plaatsen. “Hé Google, draai eens een leuk muziekje” wordt prima begrepen en er start meteen muziek die jij leuk vindt. Hierdoor ontstaat een meer intuïtieve gebruikerservaring en zoekdienst dekt de lading eigenlijk niet meer. De dienst is altijd online en herinnert je bijvoorbeeld ook aan afspraken. De informatie over weer of verkeer wordt erbij gezocht als de dienst begrijpt dat je moet reizen voor je afspraak.

Naar verwachting zal dit vervolmaakt worden tot een compleet virtuele persoonlijk assistent in Web 4.0. Web 3.0 gaat dus vooral over samenwerkende computers en het wereldwijd delen van informatie. Dit past uitstekend bij blockchain technologie.

Dapps adoptie

Cryptovaluta en blockchain technologie maken ook decentrale applicaties mogelijk. Een app op je telefoon communiceert normaal gesproken met een centrale server bij een commercieel bedrijf en die slaat daar jouw gegevens op. Een decentrale applicatie of DApp draait via de blockchain op duizenden computers en je gegevens zijn alleen versleuteld aanwezig op het netwerk.

DApps zijn hierdoor superieur in veiligheid en beschikbaarheid. Gegevens kunnen alleen door jou gewijzigd worden en niet zomaar op straat belanden bij een datalek. Naast veilig voor jouw data zijn Dapps ook transparant in hun werking en resultaten. De inleg, uitbetaling en eerlijke werking van bijvoorbeeld een casino Dapp kan iedereen via de blockchain volgen.

Het ontbreekt de diverse DApps nog wel aan een makkelijke interface en dit heeft alles te maken met de brug die gemaakt moet worden voor het betalen via de blockchain. Het gebruikersgemak zal flink toenemen door de integratie van cryptovaluta portemonnees op de telefoon. Samsung Keystore SDK (gereedschapskist voor app ontwikkelaars) maakt het mogelijk om direct vanuit de DApp met de Samsung Blockchain Keystore te praten. De gebruiker hoeft niet eens te weten dat er een wallet wordt aangemaakt in de blockchain en cryptovaluta transacties ondertekend worden. Ze hoeven alleen af en toe akkoord te geven met hun pincode en alle moeilijke technologie verdwijnt hiermee naar de achtergrond.

Vruchtbare samenwerking voor Tron

“Dit is een opmerkelijke mijlpaal voor TRON, en ik ben blij dat ik de kans krijg om met Samsung samen te werken”, aldus Sun. “We zijn volledig in lijn met de visie en strategie van Samsung op het gebied van de exploratie van blockchain-technologie en zullen deze ondersteunen.” De samenwerking zal zorgen voor een brede distributie van het TRON-aanbod aan miljarden klanten. Dat er nog flinke groei mogelijk is kunnen we zien aan het feit dat er nu ongeveer 3.9 miljoen Tron wallets zijn en nog slechts 611 DApps. Toch is Tron op dit nieuws de Top 10 binnengekomen in cryptovaluta marktaandeel. Hiermee komt de munt ook in beeld bij de grotere investeerders. Tron profiteert hier maximaal.