klare-wijn-met-vechain

Oudste wijnproducenten van Australië

Penfolds, een van de oudste wijnproducenten van Australië, is nu de eerste op VeChain’s Wine Traceability Platform (WTP). Vorig jaar gelanceerd in samenwerking met D.I.G., Shanghai Waigaoqiao Direct Imported Goods Co., Ltd., een belangrijke wijnimporteur in China, is het platform ontworpen om de stroom van namaakproducten een halt toe te roepen en het mogelijk te maken de oorsprong van elke fles te verifiëren.

Levenscyclus van de wijn

VeChain’s platform volgt de gehele levenscyclus van de wijn van wijnmakerij tot distributeur door gebruik te maken van gecodeerde NFC-tags. Door het lezen van de NFC-chip hebben distributeurs en klanten toegang tot de onveranderlijke productinformatie over de betreffende wijnfles die in de blockchain is opgeslagen, inclusief de herkomst informatie die is geverifieerd door onafhankelijke auditors zoals DNV GL.

Toename verkoop

Wijnimporteur D.I.G. wijst op een toename van de verkoop na de platform integratie met 10% als indicatie hoe VeChain’s oplossing een groter gevoel van vertrouwen bij klanten wekt. De Chinese wijnmarkt zou volgens een analyse door VINEXPO de tweede-grootste van de wereld kunnen worden tegen 2023, met een marktwaarde van ruwweg $23 miljard.