Triaconta Weekly 133 | 17 Juli 2020

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundel prestaties
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties

Het waren saaie weken, het handelsvolume van Bitcoin is de afgelopen maanden langzaam gedaald en het handelen gebeurd nu binnen een ongelooflijk krap handelsbereik. De volatiliteit van Bitcoin is de afgelopen weken ongekend gedaald en handelt nu tegen een dieptepunt van $9.112. Het totale handelsvolume op de cryptomarkt ziet er stabieler uit, nu de altcoins een groeiend aandeel krijgen in het handelsvolume van de cryptomarkt. Net als Bitcoin maakte Ethereum gisteren ook een flinke dip, ETH handelt op het moment van schrijven rond de  $233.

Big 3:

1 Month: -3.59% | 7D: 3.91% | 24H: -1.65%

Top 30:

1 Month: 14.77% | 7D:10.62% | 24H: -1.29%

Penny stock:

1 Month: 20.61% | 7D: 24.13% | 24H: -0.86%

Marktoverzicht

Twitter-hack trok de aandacht van de wereld |

Een cyberaanval tegen Twitter heeft geleid tot een wijdverbreid debat over regelgeving in de technische industrie en grenzeloos geld. Tot dusver heeft de zwendel $ 120.000 aan bitcoin verzameld door te tweeten over een nep-weggeef campagne. Geverifieerde Twitter accounts verloren kort de mogelijkheid om woensdag te posten, wat een columnist uit het New Yorkse tijdschrift inspireerde om te tweeten dat het ‘illegaal’ maken van cryptocurrency ‘dit soort dingen zou voorkomen’. Maar onmiddellijk na de hack leken wetgevers meer gericht op de beveiligingsproblemen van Twitter dan op de rol van cryptocurrency bij de hack. “Voor zover ik kan zien aan de hand van het bewijs dat ik nu zie, begrepen de aanvallers de waarde van de informatie die ze hadden niet,” vertelde ClearSky-CEO Boaz Dolev aan CoinDesk. Met een publieksbereik van meer dan 375 miljoen volgers, hebben de gehackte accounts slechts 421 bitcoin-transacties in beslag genomen, met slechts 17 van die transacties met een waarde van meer dan $ 1.000. Ongeveer de helft van de transacties was afkomstig van Noord-Amerikaanse wissel rekeningen. Dolev zei dat de meest interessante implicaties van de aanval niet gerelateerd zijn aan bitcoin zelf. Het zal zijn hoe dit de communicatie infrastructuur beïnvloedt waarop zoveel markten, waaronder cryptomarkten, vertrouwen.

 

Zal Bitcoin uiteindelijk winnen |

Nu altcoins de afgelopen weken vele malen beter presteerden dan Bitcoin, is het debat weer losgebarsten over het nut en de werkzaamheid op lange termijn van vele cryptocurrency projecten. Veel prominente Bitcoin-voorstanders zijn uitgekomen tegen altcoins en zeggen dat deze in feite geen waarde bieden in vergelijking met Bitcoin. Er zijn bijvoorbeeld commentatoren die zeggen dat Ethereum’s huidige toonaangevende use-case, DeFi, niet beter is dan traditionele financiële producten. Volgens Joe007, een bekende investeerder met een extreem winstgevend Bitfinex-account, hebben altcoins wel enig nut maar zal Bitcoin uiteindelijk winnen. Volgens Joe007 “hebben sommige (altcoins) interessante innovaties. Deze ontwikkeling van innovaties … zal uiteindelijk Bitcoin ten goede komen”. Volgens voorstanders van Bitcoin bieden de altcoins weinig fundamentele waarde boven Bitcoin omdat ze niets kunnen doen wat Bitcoin kan of uiteindelijk zal doen.