Triaconta weekly

weekly #99 – 15 November 2019

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundels prestaties
  • Triaconta tip
  • Alle munten groot en klein
  • Marktoverzicht

Bundels prestaties

Het is goed om je investering te spreiden. De grootste munten zijn vooral gedaald en de lager genoteerde munten zijn vooral gestegen. De Bitcoin dominantie blijft maar dalen. Het is echter een zeer mager “altseason” tot nu toe. We blijven optimistisch voor de komende weken omdat historisch gezien het beste deel van het jaar nog moet komen.

De Big 3 Bundel (-3%) was de enige negatief presterende bundel deze week, met een verlies van 4% voor zowel Bitcoin als XRP. De Top 30 Bundel (+2%) laat 15 munten zien die dalen en 15 munten die stijgen alweer aangevoerd door VeChain (+33%). De Vechain stijging is nu al opgelopen tot +120% in vier weken tijd en er lijkt geen einde te komen aan de positieve gevolgen van het Chinese adoptienieuws, dat trouwens ook NEO (+15%) ten goede komt. Penny Stock Bundel (+3%) deed het zeer goed met de nieuw toegevoegde Fetch.AI (+15%), Ren (+6%) en Holo (+6%).

Triaconta tip

Wist je dat je de waarde van jouw Triaconta Bundels kunt volgen zonder steeds in te loggen? Een eenvoudige link geeft je een persoonlijk account overzicht. Je kunt er zelfs je homepage van maken. Op het dashboard in de portal kun je de link in- of uitschakelen. Klik op Navigeer naar en sla de link op in je browser.

Alle munten groot en klein

Waarom zijn er cryptovaluta? Waar gaat mijn geld eigenlijk heen? Wij vinden het een goed idee voor jou als belegger om wat meer te weten te komen over de munten waarin u met Triaconta kunt beleggen.

Nano (NANO)

Nano maakt supersnelle en gratis betalingen mogelijk via Block Lattice – een datastructuur waarin alle rekeningen een eigen blockchain hebben. In plaats van te concurreren op een centrale blockchain, wordt elke account afzonderlijk gesynchroniseerd. Bovendien kan elke chain zijn eigen vertegenwoordiger kiezen om de transacties te valideren. Block Lattice werkt op basis van het Directed Acyclic Graph (DAG) algoritme. Nano combineert op een speciale manier het proof of work algoritme met deze DAG-techniek. In tegenstelling tot IOTA werkt Nano wel met een blockchain en blokken.

Geen blokbeloning
Nano is ontworpen om zo gedecentraliseerd, schaalbaar en toegankelijk mogelijk te zijn. In dit systeem worden vertegenwoordigers helemaal niet betaald om transacties te verwerken. De motivatie beperkt zich daarom tot indirecte, operationele kostenbesparingen ten opzichte van traditionele transactieaanbieders zoals banken en creditcardbedrijven. Deelnemers worden niet aangemoedigd om verder te gaan dan hun eigen directe behoeften, wat voldoende is. Volgens het team is dit model efficiënter en zal het veel minder snel gecentraliseerd worden.

Twitch
Het voordeel van het hebben van een eigen blockchain per account is dat alleen de verzender en ontvanger het eens moeten worden over de transactie in plaats van de hele wereld. Een nadeel, maar nu iets uit het verleden, is dat het systeem zo veel verschilt van andere blokketens dat cryptovaluta beurzen in de wereld aarzelden om deze valuta toe te voegen. En als je nergens een munt kunt kopen, zal deze niet snel populair worden. Wat het uiteindelijk populair maakte was de mogelijkheid om kleine donaties te doen in Nano op het game streaming platform Twitch.

Nano Quake
Binnen elk spel kun je eenvoudig en snel betalen met Nano toevoegen. Om dit te bewijzen, hebben de ontwikkelaars een aangepaste versie van het beroemde schietspel Quake 2 gemaakt. In Free to Play Nano Quake kun je tokens inzetten op een wedstrijd en vervolgens met elkaar de strijd aangaan, waarbij de winnaar uiteindelijk alle tokens krijgt. Om snelle microtransacties in de praktijk aan te tonen, is er ook een spelmodus waarin voor elk succesvol schot (“frag”) een betaling wordt ontvangen. Om deelname aan te moedigen en de adoptie van Nano te versnellen, kun je ook zonder betaling deelnemen aan een spel en vanaf een score van 3 frags krijg je een beetje Nano kado. Tot op dit moment vereist deelname veel installatie en configuratie, dus er wordt gewerkt aan een versie die direct in de browser gespeeld kan worden!

Top 30
Nano is al geruime tijd onderdeel van onze Top 30 Bundel en kan nu ook als een afzonderlijke cryptovaluta worden gekocht.

Marktoverzicht

PayPal heeft abrupt zijn betalingsdienst aan duizenden live-streamers op Pornhub geschrapt. Verge (+40%) lijkt nu de enige overblijvende optie voor uitbetalingen, aangezien deze privacy munt al geïntegreerd is als betaalmethode op het platform. Het zal wat technische uitleg nodig hebben, omdat de meeste van deze mensen op dit moment geen wallets of cryptovaluta kennen. Meer gebruikers, en meer adoptie is natuurlijk zeer goed voor Verge.

De meest innovatieve smartphone makers zijn bezig om cryptovaluta te ontdekken. HTC is van plan om ondersteuning te bieden voor de Binance-chain en de BNB-token op de Exodus 1 “cryptofoon”, die de eigen Zion vault wallet app van het toestel gebruikt. De gebruiker krijgt direct toegang tot de Binance decentralized exchange (DEX) en kan betalen met BNB waar dat wordt geaccepteerd. De telefoon kost 599 dollar en er kan natuulijk ook betaald worden met cryptovaluta op de HTC website.

De Weiss Ratings, een gerenommeerd financieel ratingbureau dat ook crypto rankings doet, heeft een nieuwe lieveling gevonden in Cardano (ADA). Het geesteskind van Charles Hoskinson wordt nu geacht “superieur” te zijn aan EOS. Weiss is van mening dat EOS te gecentraliseerd is en dit is inderdaad een van de dingen waar Block.one aan werkt. EOS blijft onbetwist nummer één op de China blockchain rating lijst.

Tom Lee, hoofd Onderzoek bij Fundstrat Global Advisors, legt op CNBC uit dat Bitcoin gemakkelijk 25.000 dollar zal halen als het aantal actieve BTC-gebruikers zou verdubbelen. Hij zag hetzelfde gebeuren met de FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google) aandelen sinds hun beursgang. Het grootste deel van hun prijsstijging kan namelijk worden verklaard door de groei van het wereldwijde internet zelf en dat netwerkeffect is precies de weg die de meeste cryptocurrencies zullen volgen.