Triaconta weekly

weekly #98 – 8 November 2019

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundels prestaties
  • Triaconta tip
  • Alle munten groot en klein
  • Marktoverzicht

Bundels prestaties

De cryptovalutamarkt beweegt zich zijdelings met Bitcoin rond de 9.000 dollar, en deze week niet in staat om opnieuw de 10.000 dollar te breken. De langverwachte XRP Swell-pomp bereikte in twee weken tijd slechts een stijging van 15% en XRP daalde vandaag terug naar het oude prijsniveau, wat een klein weekverlies voor de Big3 Bundel tot gevolg had. De andere meer gediversifieerde Bundels laten een positief rendement zien.

De Big 3 Bundel (-1%) viel een beetje terug. De Top 30 Bundel (+5%) met veel groene cijfers en VeChain (+41%) met de grootste bijdrage vanwege groot adoptienieuws uit China. Cosmos (+19%) en Nano (+16%) deden het ook zeer goed en er waren geen grote prijsdalingen in de bundel deze week. Penny Stock Bundel (+2%) deed het eigenlijk erg goed als je IOST (-11%) even buiten beschouwing laat, die eigenlijk maar een kleine correctie ondergaat in vergelijking met de enorme prestatie van vorige week (+70%).

Triaconta tip

Wist je dat elke aan- en verkoop van cryptovaluta in je portefeuille wordt vastgelegd in je geschiedenis. Je kunt het bekijken op de pagina Geschiedenis in het portaal. Je kunt zoeken naar een specifieke munt en zelfs alle transacties exporteren naar een Excel-sheet.

Alle munten groot en klein

Waarom zijn er cryptovaluta? Waar gaat mijn geld eigenlijk heen? Wij vinden het een goed idee voor jou als belegger om wat meer te weten te komen over de munten waarin u met Triaconta kunt beleggen.

Dogecoin

Doge rocketDogecoin bestaat al een tijdje. Omdat DOGE meestal als eerste omhoog schiet, wordt de munt gezien als een vroege voorspeller van positieve prijsontwikkeling bij de grotere altcoins.

Dogecoin overleeft sinds 2013 ondanks het feit dat de munt oorspronkelijk als grap bedoeld was. Dogecoin is een vork van Litecoin en is gestart door Billy Markus en Jackson Palmer als een vooral leuke, makkelijk te verkrijgen en makkelijk te gebruiken cryptomunt. Ze hoopten dat dit de munt populairder zou maken bij het grote publiek. Dit alles vond plaats in een tijd waarin nerds en cyberpunks serieus bezig waren met het veranderen van de wereld met Bitcoin.

Vermaak en plezier
Volgens de uitvinders van de Dogecoin was iedereen vergeten dat je ook veel plezier kunt hebben met cryptovaluta en blockchain. Dogecoin donaties brachten een Jamaicaans bobslee team naar de winterspelen en Dogecoin wordt spontaan ingezameld voor een Nascar racing team met financiële problemen. De boodschap van plezier hebben en samen kunnen helpen werd een groot succes en de populariteit van Dogecoin is vandaag de dag nog steeds zeer indrukwekkend.

Populariteit eerst, waarde later
Er zijn nu meer dan 100 miljard Dogecoin. Het feit dat een dogecoin in 2013 bijna niets waard was, heeft ertoe bijgedragen dat deze munt erg populair is geworden. Zelfs met een kleine investering was je een miljonair in Dogecoin en mensen gaven duizenden dogecoin weg zonder aarzeling als tip om aan te laten blijken dat ze een bericht op Reddit– of Twitter leuk vonden. Ook werden miljoenen Dogecoin vergokt omdat ze destijds als bijna waardeloze chips werden beschouwd in een ietwat uit de hand gelopen grap.

Netwerkeffect
Het aantal gebruikers is in 2017 en 2018 exponentieel gegroeid en de vraag is meegegroeid. Cryptovaluta beurzen begonnen de munt te noteren vanwege de aanhoudende verzoeken van veel gebruikers. Door het netwerkeffect en zonder de intentie van de oprichters werd het een munt met echte waarde. Dogecoin heeft nu een marktkapitalisatie van meer dan 300 miljoen dollar en is echt een van de gevestigde cryptomunten. Het heeft een notering op beurzen over de hele wereld, een eigen cultuur en een enorme gebruikersbasis met die-hard fans. Is het grootschalige weggeven van Dogecoin gestopt nu het een echte waarde heeft verworven? Integendeel, Dogecoin wordt op grote schaal gebruikt om te doneren aan goede doelen. Voor een waterput in Kenia of voor hulphonden voor kinderen met een handicap wordt in Dogecoin gemakkelijk een bedrag opgehaald.

Betrouwbaar
Dogecoin eindigde onlangs op de derde plaats in een ranglijst van de veiligste blokketens. Veel veiliger dan de meeste andere proof-of-work cryptovaluta door het grote aantal gebruikers en transacties. In termen van de kosten van een 51% aanval is Dogecoin duurder dan zelfs Litecoin of Bitcoin Cash. Applicaties zoals DogePal voor eenvoudige e-mail betalingen tonen ook de andere kant van Dogecoin. De kern van de technologie is vergelijkbaar met die van Litecoin en Bitcoin. Snel, betrouwbaar, nauwelijks transactiekosten, een bijna religieuze aanhang en voortdurende populariteit maken deze munt, ondanks het feit dat het begon als een grap, een goede aanvulling op onze Penny Stock Bundel en een populaire single cryptocurrency.

Marktoverzicht

De Stellar Foundation heeft de helft van de Stellar Lumens vernietigd, waardoor de munt meer dan 20% in prijs is gestegen en de 10e plaats van Tron is teruggewonnen. Het totale aanbod is nu teruggebracht van 105 miljard naar 55 miljard munten. Het aanbod ligt nu vast omdat Stellar vorige week heeft gestemd om een einde te maken aan de inflatie. De stichting heeft nog steeds 30 miljard van dat aanbod in handen voor ontwikkeling, investeringen en promotie van de munt.

China zal de Bitcoin-mijnbouw niet langer onderdrukken, zo blijkt uit officiële documenten van de National Development and Reform Commission of China. In een eerder advies werd cryptomuntenwinning beschouwd als een ongewenste industrie die moest worden geëlimineerd.

De Europese Unie overweegt om een digitale euro uit te geven en andere stabiele muntprojecten zoals de Libra van Facebook te verbieden. Het lijkt erop dat de ECB lobbyt voor haar eigen digitale munt, omdat zij meer controle wil krijgen over de geldstromen. Vorig jaar zei voormalig ECB-president Mario Draghi dat er volgens hem geen behoefte was aan digitaal geld.

Ontology (ONT) maakt boodschappen doen via de Blocery DApp mogelijk. Ontology heeft geïnvesteerd in Blocery en zal deze voorzien van middelen voor de ontwikkeling van apps voor de Ontology-blockchain. Blocery biedt gebruikers de mogelijkheid om boodschappen te doen via de dApp en ziet een echte bruikbaarheid voor DLT waarbij het daadwerkelijk voorziet in de dagelijkse behoeften van hun klanten.

Meer voedselgerelateerde adoptie. Vechain faciliteert een handelsovereenkomst tussen Frankrijk en China. Foodgates, een intercontinentaal logistiek & handelsplatform dat wordt ondersteund door VeChain, zorgt ervoor dat Franse voedingsmiddelen en dranken op een transparante en traceerbare manier op de B2B-markt komen.

Op de tweede dag van de Ripple Swell conferentie deelde Alex Holmes, CEO van Moneygram, zijn enthousiasme voor Ripple’s On Demand Liquidity (ODL, voorheen xRapid), dat XRP gebruikt als overbruggingsmunt voor grensoverschrijdende betalingen. Wij verrekenen miljarden dollars in enkele seconden en verplaatsen momenteel 10% van ons transactievolume met behulp van ODL en XRP tussen de VS en Mexico en zijn van plan om tegen het einde van het jaar uit te breiden met nog vier routes. Moneygram heeft klanten in meer dan 200 landen en is ervan overtuigd dat het gebruik van XRP de komende maanden en jaren een onderscheidende factor zal zijn in de concurrentiestrijd.