Triaconta weekly

weekly #97 – 1 November 2019

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundels prestaties
  • Triaconta tip
  • Alle munten groot en klein
  • Marktoverzicht

Bundels prestaties

Bitcoin piekte 24% tussen vorige vrijdag en zaterdag na het plan van de Chinese president Xi voor China om de blockchain-technologie te omhelzen, en raakte $10.350 aan in zijn grootste tweedaagse sprong. Het ,,Xi” effect is ook verantwoordelijk voor het bewegen van de andere cryptovaluta met prijsstijgingen van tientallen procenten. Kortom, het was een uitstekende week voor alle bundels en cryptovaluta.

De Big 3 Bundel (+13%) met Bitcoin terug als belangrijkste stijger. De Top 30 Bundel (+16%) met bijna alles groen en Ontologie (+51%) en Neo (51%) leveren de grootste bijdrage. De Penny Stock Bundel (+13%) heeft deze week de winnaar IOST (+70%), die het meest profiteert van het recente enthousiasme in China. Het IOST-project kreeg een echte boost nadat de oprichter, Terry Wang, het project voor een Chinese staatstelevisiezender had gepresenteerd.

Triaconta tip

Wist je dat november historisch gezien de beste maand is voor cryptovaluta? En januari is meestal de slechtste maand. Oktober, met een laatste sprong in de afgelopen week, eindigde onverwacht positief voor alle drie de bundels. Big 3 (+6%), Top 30 (+12%) en Penny Stock (+14%).

Alle munten groot en klein

Waarom zijn er cryptovaluta? Waar gaat mijn geld eigenlijk heen? Wij vinden het een goed idee voor jou als belegger om wat meer te weten te komen over de munten waarin u met Triaconta kunt beleggen.

Holo

Holochain is een project waarvan wordt gezegd dat het onze manier van denken over Distributed Ledger Technology zal veranderen. Holochain is niet georganiseerd als je typische proof of work blockchain en heeft daarom geen van de schaalbaarheidsproblemen. Holo is ervan overtuigd dat hun holochain goedkoper, sneller en beter is dan blockchain in het geven van een structuur aan ontwikkelaars van decentrale applicaties.

Blockchain
Typische blockchains zijn grote databases of logboeken van elke transactie. Voor elke nieuwe transactie moet er een wereldwijde consensus zijn en om dat te bereiken moet elke node in het netwerk een volledige kopie van de blockchain hebben met alle transacties die ooit gemaakt zijn. Elke node is altijd verplicht om het hele netwerk te verifiëren. Op dit moment zijn daar veel computers voor nodig en voor een betaalsysteem als Bitcoin werkt het meestal prima.

Apps
Het wordt problematisch als je duizenden gedistribueerde applicaties hebt die op hetzelfde moment werken, elk met miljoenen transacties en allemaal binnen dezelfde blockchain. Zoals vaak gebeurd is op de Ethereum blockchain, zullen populaire apps een virtuele file, lange vertragingen en hoge transactiekosten creëren voor iedereen. Dus niet alleen voor de gebruikers van die app. Holochain wil deze netwerkbeperkingen wegnemen.

hApps
Holochain gebruikt een validerende DHT (Distributed Hash Table) waarbij elke toepassing zijn eigen keten heeft. Het op gebruik gerichte systeem geeft elke toepassing (hApp) een eigen privévork van de blockchain en de nodes hoeven daarom slechts de transacties van één toepassing te controleren. De centrale Holochain houdt de afzonderlijke nodes in de gaten, maar hoeft niet zelf alle transacties te controleren. Het creëert echte peer-to-peer applicaties met hulp van de holochain als er een brug tussen de hApps moet worden geslagen.

Web 3.0 hosting
Tegenwoordig kan je je internettoepassing hosten op een grote cloud-dienst zoals Amazon Web Service of Microsoft Azure Cloud. Het is goedkoop en betrouwbaar en maakt je applicatie 24/7 beschikbaar, zelfs als je eigen systemen dat niet zijn (brand, stroomuitval etc.). Het ontwerp van de Holochain maakt gedistribueerde hosting mogelijk en maakt het een gedecentraliseerde peer-2-peer concurrent voor opslag en applicatie hosting diensten. Het past perfect in het Web 3.0 verhaal van een decentraal internet met gedistribueerde applicaties.

Prijs
Holo (HOT) werd toegevoegd aan de Penny Stock Bundel in de revisie van juli. Ten opzichte van de Euro zien we in oktober een nieuwe opwaartse trend ontstaan, waarbij de munt al met meer dan 60% is gestegen. Het is de bedoeling dat de waarde van de munt stijgt met de groei van het netwerk. De Holo prijs zou echt ontploffen als de technologie zou worden geïmplementeerd door een Google of Amazone voor hun platform. Nog geen tekenen dat dat gebeurt, maar op basis van de voor het publiek zichtbare commits op Github door ontwikkelaars, is het duidelijk dat Holochain één van de meest actieve projecten in de wereld is.

Marktoverzicht

Als de Chinese impact op de markt zo groot is, moeten we misschien meer aandacht besteden aan wat China denkt dat de beste cryptovaluta zijn. De klassering van de CCID van deze maand op technologie, toepasbaarheid en creativiteit zet EOS op de eerste plaats, Tron haalt Ethereum in voor de tweede plaats en Ethereum staat nu dus op de derde plaats.

Stellar heeft een einde gemaakt aan de staking beloningen. De extra gratis Lumen was oorspronkelijk bedoeld om projecten in het ecosysteem van Stellar te ondersteunen. Gebruikers mochten stemmen op de projecten en die zouden de beloningen ontvangen. In plaats daarvan gebruikten de meeste houders staking pools om de munten voor zichzelf te houden. Zoals Stellar uitlegt, genereerden de “gratis” munten alleen maar inflatie, wat betekent dat veel gebruikers meer munten kregen zonder dat ze meer waarde aan hun portefeuille toevoegden. Het beëindigen van de inflatie zal goed zijn voor de XLM-prijs (+15% deze week) als gebruikers begrijpen dat dit een einde maakt aan de negatieve prijsdruk.

In een octrooiaanvraag van Intel over IoT wordt in een voetnoot melding gemaakt van een tangle zoals gedefinieerd door de IOTA Foundation. Het feit dat een groot bedrijf als Intel met 70 miljard aan jaarlijkse inkomsten het vier jaar oude IOTA (met slechts 750 miljoen marketcap) noemt als de veronderstelde standaard is uitzonderlijk goed nieuws.

Bakkt handelt nu in meer dan 1000 BTC per dag in futures contracten. Deze week brachten ze plannen uit voor een consumenten app voor de handel in digitale activa en betalingen. Bakkt verwacht dat het testen met partner Starbucks volgend jaar zal starten. De app zal gemakkelijk te gebruiken zijn voor consumenten door het onzichtbaar maken van de digitale technologie. Als je Starbucks leuk vindt en je wilt exclusieve pre-launch updates en vroegtijdige toegang tot de nieuwe app, dan kun je je hier aanmelden.

Correlatie met aandelen? De meeste beleggers zijn het erover eens dat stijgingen in de aandelenmarkten nodig zijn om een Bitcoin te doen opleven. Tom Lee van Fundstrat is van mening dat wanneer de S&P een nieuwe recordhoogte bereikt, Bitcoin zal volgen. Deze week hebben dat nieuwe hoogste punt op de S&P-aandelenmarkt gezien. Bitcoin doet het inderdaad goed, maar nog geen nieuwe recordhoogte tot nu toe….