Triaconta weekly

weekly #96 – 25 Oktober 2019

De volgende onderwerpen komen deze week aan de orde.

  • Bundels prestaties
  • Omzetting afgerond
  • Triaconta tip
  • Alle munten groot en klein
  • Marktoverzicht

Bundels prestaties

In een eerder artikel over futures hebben we iedereen gewaarschuwd om uit te kijken voor grote verschuivingen in de Bitcoin-prijs in de buurt van de laatste vrijdag van de maand. Dat is de CME futures verrekeningsdag. Het is te toevallig dat de prijs deze week plotseling 500 dollar daalt. We zullen afwachten wat er in de komende dagen gebeurt.

Alle bundels hebben deze week wat schade opgelopen. De Big 3 Bundel (-3%) het meest met alle drie de munten naar beneden. De Top 30 Bundel (-2%) is gedaald en heeft Chainlink (+15%) met een nieuwe stijging zoals we vorige week al opmerkten dat dit technisch mogelijk was. Basic Attention Token (+6%) voegt nog meer toe aan de waarde, aangezien de Brave browser steeds meer wordt gebruikt. Brave v0.70 is vandaag uit, voor het eerst met Nederlandse advertenties. De Penny Stock Bundel (0%) is nagenoeg onveranderd en de beste prestatie in deze bundel is van Holo (+12%), een munt die we bij de revisie in juli hebben toegevoegd.

Omzetting afgerond

Het stopzetten van de handel in BitTorrent en PundiX is voltooid. Ze worden niet langer aangeboden op ons platform en de automatische revisie heeft ze vervangen door Ren en Fetch.AI. Alle BTT of NPXS tokens die nog op sommige accounts overbleven, zijn verkocht voor credits. Je kunt de ontvangen credits gebruiken om andere cryptovaluta te kopen of om een uitbetaling op je bankrekening aan te vragen.

Triaconta tip

Wist je dat de meeste vragen op onze FAQ pagina echte vragen van onze klanten zijn? Als je het antwoord daar niet kunt vinden, neem dan contact met ons op via [email protected].

Alle munten groot en klein

Waarom zijn er cryptovaluta? Waar gaat mijn geld eigenlijk heen? Wij vinden het een goed idee voor jou als belegger om wat meer te weten te komen over de munten waarin u met Triaconta kunt beleggen.

Monero

Monero (XMR) is een open source cryptovaluta met 100% private, veilige en onvindbare transacties. Door gebruik te maken van het Monero betalingssysteem, zijn wallet transacties en de tegoeden volledig onzichtbaar voor anderen.

Monero werd op 18 april 2014 gelanceerd als een kopie ( hardfork) van Bytecoin (2012). De eerste versie heette nog BitMonero, een combinatie van Bitcoin en Money (Monero in Esperanto). Dit project mislukte in eerste instantie door gebrek aan belangstelling, maar enige tijd later werd het door een nieuwe groep onder leiding van “Johnny Mnemonic” weer opgepikt en hernoemd naar de huidige Monero.

Privacy
Privacy in het algemeen wordt steeds belangrijker. Er is een nieuwe bijzondere wet (AVG in Nederland) gekomen en mensen zijn zich nu veel meer bewust van het belang van privacy en hoe hun gegevens en hun identiteit kunnen worden misbruikt. Afgeschermde rekeningen en betalingen op Monero zorgen voor het behoud van de financiële privacy van de gebruiker. Het bedrag van je banksaldo en waar je je geld aan uitgeeft, is iets wat je niet met de hele wereld hoeft te delen. Net als een wachtwoord op je computer of het vergrendelen van je telefoon. De onzichtbaarheid voorkomt ook diefstal en misbruik van deze gegevens.

Naast Monero zijn er meer privacy munten zoals PIVX, Dash, Verge en Zcoin. Er is geen echte concurrentie tussen de projecten omdat de hele groep van privacy munten momenteel profiteert van het groeiende aantal mensen dat hun financiële privacy terug wil.

Anoniem
Anonimiteit staat centraal in het project, dus de meerderheid van de meer dan 300 geregistreerde ontwikkelaars is alleen bekend onder hun online alias. Een bekend en niet zo anoniem boegbeeld van Monero is de huidige projectleider Riccardo Spagni, online beter bekend als Fluffy Pony.

Hoe en door wie Monero wordt gebruikt is onmogelijk te bepalen. De marktwaarde komt voort uit de openbare handel op cryptovaluta beurzen. Wat er buiten de beurzen gebeurt in privé-betalingen en onderlinge handel tussen mensen kunnen we nooit achterhalen vanwege de anonimiteit. Een lijst van de rijkste Monero eigenaren, zoals vaak gepubliceerd wordt voor andere cryptovaluta, is volstrekt onmogelijk bij Monero.

Hoe werkt het?
Simpel gezegd, Monero stopt elke betaling altijd in een nieuwe postbus. De postbus wordt aangemaakt door het netwerk en is niet verbonden met de betaler. De ontvanger ontvangt de sleutel van de postbus van het Monero netwerk en kan er het geld innen. Er is geen verbinding tussen de wallet die verstuurt en de wallet die ontvangt.

Adoptie
Zoals hierboven beschreven, kan het daadwerkelijke gebruik van Monero niet worden vastgesteld. Monero wordt echter door veel webwinkels geaccepteerd. Er is ook een Xmr.to service die een bitcoin betaling voor je doet terwijl je zelf XMR betaalt. Op deze manier kan je je Monero overal ter wereld anoniem gebruiken waar Bitcoin wordt geaccepteerd.

Top 30
Monero is altijd een onderdeel geweest van onze Top 30 Bundel en is ook beschikbaar als losse cryptovaluta.

Marktoverzicht

De Opera webbrowser heeft Bitcoin e-commerce en TRON integratie toegevoegd aan de ingebouwde wallet. Opera gebruikers kunnen nu rechtstreeks bitcoin-betalingen verrichten en communiceren met gedecentraliseerde apps op zowel de Ethereum als de TRON blockchain. Lees het volledige verhaal over Web 3.0 adoptie hier.

Het Engelse Oxford woordenboek voegt het woord “Satoshi” toe. De kleinste munteenheid in het digitale betalingssysteem van Bitcoin is nu een officieel onderdeel van de Engelse taal.

Bakkt groeit nog steeds en bereikte deze week opnieuw een record volume in BTC Futures met 640 verhandelde contracten op één dag. Deze week kondigden ze ook aan dat ze in december Bitcoin-opties zullen toevoegen. Ze hebben al het groene licht gekregen van de CFTC en zullen de eerste aanbieder van gereguleerde Bitcoin-opties op de markt worden.

Tijdens de getuigenis van Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, zei het Republikeinse congreslid Ted Budd van North Carolina dat Bitcoin, Ethereum en XRP echte cryptocurrencies zijn, terwijl Libra dat niet is. Het is volgens hem essentieel dat de wetten die de Libra controleren geen financiële innovatie door cryptovaluta belemmeren.

Een nieuw onderzoek van de in Australië gevestigde financiële dienstverlener Finder toont aan dat het aantal Amerikanen dat cryptovaluta bezit in 2019 bijna verdubbeld is, van 7,95% naar 14,4%. Een meerderheid van de Amerikaanse Bitcoin-houders bezit ook andere munten. Het gebrek aan gebruiksgemak is nog steeds de belangrijkste reden waarom de meeste Amerikanen er nog steeds de voorkeur aan geven om in 2019 uit de buurt van crypto te blijven.

Tron profiteert van de groei van de TRC-20 versie van de USDT token. Het totale bedrag van Tether, een stabiele munt die aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld, op Tron’s netwerk is nu 450 miljoen en dat zal waarschijnlijk nog verder toenemen. Justin Sun kondigde een partnerschap aan met Poloniex, een cryptovaluta beurs, en dringt er bij de gebruikers op aan om op Ethereum gebaseerde USDT om te zetten in op Tron gebaseerde USDT. Sun beweert natuurlijk dat het Tron-netwerk superieur is in snelheid, schaalbaarheid en bruikbaarheid voor USDT. De strijd is nu echt begonnen tussen deze twee blockchains.