Triaconta Weekly #298

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
2024 wordt inderdaad zoals verwacht het jaar van de regulering met de Europese “Markets in Crypto Assets” (MiCA) wetgeving die door de landen geïmplementeerd wordt, een nieuwe toezichthouder AFM ipv DNB en in Amerika helaas rechtszaken tegen bijna alle crypto dienstverleners omdat daar duidelijke wetgeving ontbreekt wat de SEC vrije hand geeft om zijn eigen nauwe interpretatie te gaan handhaven. Dan hadden we ook nog de Bitcoin halving, de Bitcoin ETF’s en een eventuele classificatie van Ethereum als effect. Het was al heel spannend dit jaar en het gaat echt niet rustiger worden. Gelukkig zitten we in de cyclus en voor de lange termijn nog steeds op de stijgende lijn en sluiten we ook de week gelukkig weer hoger na een vrij normale dip vorige week. Aandelenbeurzen noteren ook hoger in afwachting van nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers volgende week.

Big3:
1 Maand: -11.39% | 7D: +2.74% | 24H: +1.48%

Top30:
1 Maand: -16.13% | 7D: +2.71% | 24H: +2.46%

Penny:
1 Maand: -6.91% | 7D: +6.67% | 24H: +4.42%

DeFi:
1 Maand: -22.11% | 7D: +7.18% | 24H: +4.59%

Winnaars & Verliezers
Terwijl Bitcoin op weekbasis nog geen 1% van zijn plek komt is Thorchain (+19%) aan een terugkeer bezig met een record $10 miljard volume in maart en is de DeFi bundel hierdoor deze week de snelste stijger ook met hulp van TheGraph (+13%). Een duwtje in de rug voor de Top 30 bundel van Near Protocol (+9%) maar toch ook veel dalers deze week met Lido DAO (-15%) door de daling van Ethereum (-4%) onder de $3.000 en Internet Computer (-12%) op dalende belangstelling voor Web3. Zelfs Optimism (11%) doet een stap terug na de bekendmaking van plannen voor een Superchain netwerk voor Laag 3 oplossingen wat een behoorlijk kritische reactie kreeg van onder andere de Polygon CEO terwijl Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin het blijkbaar wel ziet zitten

Marktoverzicht
De Dutch Blockchain Days komen in juni weer naar Amsterdam. Dit toonaangevende evenement brengt toonaangevende professionals uit de blockchain-, cryptocurrency- en Web3-industrieën samen. We zijn verheugd dat ICONOMI CEO, Peter Curk, het hoofdpodium zal betreden, waar hij zich zal verdiepen in de wereld van exchanges, samen met vertegenwoordigers van Coinbase, Bitvavo en vele anderen! Mis de kans niet om live daarbij aanwezig te zijn! Gebruik de exclusieve kortingscode “Iconomi20” als je kaartjes koopt.

Ripple en XRPL Labs gaan samenwerken met Hedera en Algorand in de DeRec Alliantie, met als doel een nieuwe standaard te ontwikkelen voor het herstellen van digitale activa. CEO van XRPL Labs, en Nederlander, Wietse Wind geeft aan dat de DeRec alliantie bedoeld is om de gebruikersinterface van crypto aanzienlijk te verbeteren zonder compromissen te sluiten op het gebied van de beveiliging. De leden van de alliantie zullen input gaan leveren voor beleid en toezicht op een nieuwe interoperabiliteit standaard voor herstel bij verlies van private sleutels. Het moet kortom veel makkelijker en minder risicovol worden om je eigen crypto te gaan beheren.

Binance mag opnieuw de markt in India gaan bedienen als de boete voor het handelen zonder registratie betaald is. Naar verwachting is dit rond de $2 miljoen en geen probleem voor deze cryptobeurs. Binance en Kucoin zijn de eerste registranten bij de Indiase Financial Intelligence Unit (FIU-IND) die toezicht gaan houden op de zeer snel groeiende Indiase cryptomarkt. De FIU-IND zit in een werkgroep samen met de crypto-industrie om richtlijnen voor witwaswetten voor aanbieders van virtuele digitale activa te herzien en te verbeteren. Deze stap is bedoeld om de cryptobedrijven naadlozer te integreren in het financiële systeem van het land. Ook heeft de Indiase regering op de G20 top aangedrongen op globale regels voor crypto.