Triaconta Weekly #296

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin beweegt zijwaarts en alleen de PennyStock maakt deze week een sprong door Pepe coin. De Bitcoin ETF’s zijn wat minder populair maar er is ook weinig uitstroom. Volgende week verwachten we dat ze ook in HongKong verhandelbaar zullen worden. De markt rekent op een eerste renteverlaging door de ECB in juni. Voor Amerika zijn de kansen op een verlaging in juni gedaald door aanhoudende inflatie en daar rekent men nu op september. Volgende week komt de FED weer bij elkaar en is er mogelijk meer nieuws. De Bitcoin halving is zoals verwacht zonder problemen verlopen en behalve flink gestegen transactiekosten in de eerste paar dagen erna lijkt er weinig veranderd.

Big3:
1 Maand: -12.10% | 7D: -0.02% | 24H: +0.96%

Top30:
1 Maand: -23.28% | 7D: +1.70% | 24H: 1.06%

Penny:
1 Maand: -17.04% | 7D: +10.21% | 24H: 2.10%

DeFi:
1 Maand: -32.88% | 7D: -0.88% | 24H: +0.14%

Winnaars & Verliezers
Pepe (+43%) heeft geen last van alle Bitcoin halving aandacht en stijgt mogelijk op de start van PEPE-futures op Coinbase. Hedera (+33%) blockchain gaat getokeniseerde Blackrock fondsen registreren. Near Protocol (+24%) is na Fetch.AI de bekendste AI blockchain en profiteert van AI investeringen van Facebook, en goede resultaten van Microsoft en Google, deels door de vraag naar hun AI diensten. Minder goed deze week gingen Top 30 munten Injective (-9%), Aptos (-8%) en Arbitrum (-8%). Dit is algemeen marktsentiment want Arbitrum heeft flink toenemend handelsvolume, Injective heeft net 3.0 uitgebracht met veel verbeteringen, en Aptos heeft aangekondigd samen met Microsoft en SK Telecom te werken aan Aptos Ascend, een suite van meerdere institutionele oplossingen.

Marktoverzicht

Triaconta bundelt de krachten met ICONOMI om Europa te veroveren! Voor onze klanten betekent de overname dat het Triaconta dashboard wordt geüpgraded, van een nieuwe naam wordt voorzien, meer en betere diensten zal aanbieden en dat er eindelijk een mobiele app komt om jouw crypto’s te checken. Verder voegen wij volgende maand het storten en opnemen van crypto toe aan onze diensten en gaan we een Europese MiCAR licentie aanvragen.

Tokenisatie van aandelen via blockchain is een hot item. De koers van Hedera schoot 100% omhoog toen bekend werd dat het Blackrock ICS Treasury fund als getokeniseerde aandelen verkrijgbaar zou worden op de Hedera blockchain. Veel beleggers dachten dat Blackrock hier zelf mee was gekomen maar het blijkt om blockchain bedrijven Archax en Ownera te gaan die dit overigens wel officieel gemeld hebben aan Blackrock en geen bezwaren hadden ontvangen.

De eerste satoshi die gemined werd na de Bitcoin halving is geveild voor 33.3 BTC oftewel $2.1 miljoen voor zijn vermeende verzamelaarswaarde. Dankzij het nieuwe Ordinals protocol is elke satoshi individueel vast te leggen op de Bitcoin blockchain. Het eerste blok werd gemined door mining pool viaBTC, die al sinds 2016 Bitcoin transacties verwerkt.

Er is blijkbaar wat verwarring over Runes. De koers van Thorchain, een blockchain met Rune als token, steeg bijna 20% vlak na de Bitcoin halving. Deze blockchain die zorgt voor eenvoudige swaps tussen verschillende cryptovaluta heeft niets met Bitcoin Runes te maken. Bitcoin Runes zijn een evolutie van Ordinals en maken een effectievere manier mogelijk om fungibele tokens te maken op het netwerk. Het is gelanceerd bij de Bitcoin halving en maakt het makkelijk om nieuwe tokens aan te maken net als op Ethereum en Solana. De populariteit hiervan leidde tot drukte op de Bitcoin blockchain en veel hogere kosten voor Bitcoin transacties. Het is dus een nieuwe token standaard en geen nieuw token!