Triaconta Weekly #294

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin beweegt voorlopig zijwaarts en een beetje lager en de markt volgt. De verwachting van de meeste analisten is wel dat we in april met de halving omhoog zullen gaan met de Bitcoin koers. Wat dat betekent voor de andere munten is helaas nog niet te zeggen. Alle bundels noteren lager. De kans op een Ethereum ETF is een klein beetje toegenomen. De SEC heeft een periode van 3 weken opengesteld voor commentaar op de voorstellen van drie fondsbeheerders. Het gaat eigenlijk te goed met de Amerikaanse economie en de banencijfers. Het zou daarom zelfs zo kunnen zijn dat er dit jaar helemaal geen renteverlagingen komen. Dat zou een tegenvaller zijn volgens beleggers.

Big3:
1 Maand: -6.19% | 7D: -6.02% | 24H: +0.11%

Top30:
1 Maand: -6.84% | 7D: -9.77% | 24H: -2.77%

Penny:
1 Maand: -9.73% | 7D: -12.40% | 24H: -2.65%

DeFi:
1 Maand: +1.89% | 7D: -13.36% | 24H: -4.40%

Bitcoin halving countdown: 14 dagen. Dit cijfer is wekelijks een nieuwe schatting op basis van de huidige blockchain hashrate.

Winnaars & Verliezers

Quarkchain (+12%) is een verrassende (waarschijnlijk speculatieve) stijger deze week. Bitcoin Cash (+7%) profiteert nog steeds van de succesvolle halving naar 3.125 BCH deze week. Maker (+5%) en Ankr (+5%) maken nog een kleine plus, maar de rest van de munten noteert lager deze week. De grootste dalers vinden we onderaan de ranglijst op marktkapitalisatie met ex-PennyStock ForTube (-38%), daaronder 0x Protocol (-25%), Waves (-25%) en Steem (-23%). Misschien wordt het een keer tijd voor een voorjaarsschoonmaak om deze heel kleine munten van ons platform te halen.

Marktoverzicht

Ripple, het bedrijf achter de digitale activa XRP, heeft aangekondigd om een multichain stablecoin te lanceren die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar in een 1:1 verhouding. De winstgevendheid van een grote stablecoin zou Ripple veel inkomsten kunnen leveren naast de ODL oplossingen met XRP. Bij de lancering zal de nieuwe stablecoin beschikbaar zijn op zowel de XRP Ledger als de Ethereum blockchains. En in de komende maanden is Ripple van plan om zijn nieuwe stablecoin uit te breiden naar andere blockchains en gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen.

Slecht nieuws voor Cardano dat bij de laatste revisie van Grayscale’s multi-crypto fonds GDLC buiten de boot valt. Het fonds bevat nu alleen nog Bitcoin (72%), Ethereum (21%), Solana (4%), XRP (2%) en Avalanche (1%). De koers reageert echter nauwelijks en het vertrouwen in ADA blijft groot.

Het is algemeen bekend dat de crypto markt enorm veel tokens heeft en experts verwachten dit jaar meerdere fusies zoals vorige week het bericht over Fetch.AI met SingularityNet en Ocean Protocol. Er zijn meer dan 13.000 tokens en maar ongeveer $ 2,5 biljoen aan marktkapitalisatie. Waarschijnlijk staat de grote versnippering van kapitaal en functionaliteit momenteel de adoptie van de technologie in de weg en zullen fusies en overnames kunnen helpen. Grotere projecten kunnen gezamenlijk meer aan marketing en ontwikkeling doen. Dat het ook om grote belangen gaat zien we bij Aave en Maker die een beetje ruzie lijken te hebben en elkaars munten niet meer op hun platform willen zien. Dat is niet de goede richting voor meer adoptie van DeFi.