Triaconta Weekly #290

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Memecoins zijn populair en gelukkig zit de PennyStock er vol mee. Doge doet het prima, en Pepe en Shiba Inu zijn deze week zelfs meer dan verdubbeld. Bitcoin (+10%) blijft heel dicht bij de allerhoogste koers, die dinsdag heel even doorbroken werd met direct daarop een snelle daling van 12%. Geen paniek, het hoort er allemaal bij. De breed samengestelde Top 30 profiteert zoals verwacht volop van het positieve marktsentiment. De Europese en Amerikaanse centrale banken houden de rente gelijk, wat betekent dat de economie nog niet afgeremd wordt door de relatief hoge rente en er dus geld in overvloed is. Zelfs goud noteerde deze week de hoogste koers ooit.

Triaconta heeft een dienst genaamd automatische balancering waarbij periodiek winst genomen wordt op de snelle stijgers zodat de totale bundelwaarde niet ineens voor het grootste deel afhangt van de ontwikkeling van Pepe coin. Het idee achter de bundels is nog steeds om je risico te spreiden, ook als het heel goed gaat.

Big3:
1 Maand: +45.20% | 7D: +8.97% | 24H: +1.45%

Top30:
1 Maand: +54.81% | 7D: +19.09% | 24H: +1.90%

Penny:
1 Maand: +158.35% | 7D: +40.26% | 24H: +4.69%

DeFi:
1 Maand: +48.30% | 7D: +9.49% | 24H: +4.28%

Bitcoin halving countdown: 41 dagen. Dit cijfer is wekelijks een nieuwe schatting op basis van de huidige blockchain hashrate.

Winnaars & Verliezers
Shiba Inu (+158%) wint het deze week nipt van de Pepe coin (+155%) met wederom spectaculaire stijgingen, die horen bij een bull-markt. Shiba Inu heeft wel een opmerkelijke dienst gelanceerd waarmee ook anonieme betalingen gedaan kunnen worden. Wij zijn benieuwd wat de Europese toezichthouders hiervan vinden. De voormalige DeFi munt Fantom (+57%) ontwikkelt zich tot een belangrijke Web 3 speler na de Fantom Sonic upgrade eind 2023. Luna (+52%) is in het nieuws door de voorlopig succesvolle blokkering van de uitlevering van oprichter Do Kwon aan de VS en Zuid-Korea. Do Kwon wordt aangeklaagd wegens de ineenstorting van de stablecoin TerraUSD en cryptocurrency Luna die in 2022 in één klap $40 miljard liet verdwijnen. Winstneming op Spell Coin (-22%) en verder geen significante dalingen.

Marktoverzicht
Op smart contract gebied onderscheiden wij de blockchain-specifieke smart contracts en de Ethereum Virtual Machine (EVM) smart contracts die op alle EVM-compatibele blockchains kunnen draaien. Met steeds efficiëntere oplossingen buiten Ethereum worden steeds meer EVM contracten gedraaid op andere blockchains. Met de Ethereum Dencun update om de hoek – die blob transacties en andere infrastructuur upgrades zal introduceren – zal deze trend waarschijnlijk versnellen. Toonaangevend in deze beweging is Optimism, in februari toegevoegd aan de Top 30, die momenteel opvalt als de meest populaire blockchain voor implementaties, goed voor meer dan twee derde (~70%) van de totale EVM smart contract implementaties tot nu toe dit jaar!

AI-gerelateerde tokens zoals Fetch.AI (+249% YTD) zijn zeer gewild met het naderen van de wereldwijde AI Nvidia conferentie voor ontwikkelaars en ingenieurs op 18-21 maart. Fetch.AI start een spannende samenwerking met Peaq om de integratie van blockchain en AI in de Economy of Things te bevorderen. We leren weer een nieuwe afkorting DePIN, wat staat voor gedecentraliseerde fysieke infrastructuurnetwerken, waarin de expertise van Peaq de geavanceerde AI-capaciteiten van Fetch.ai en de toonaangevende IoT-techniek van een andere Fetch.AI partner Bosch gecombineerd worden. Denk dan aan slimme mobiliteit met dynamische oplaadmarkten en zelfsturende energienetten.

Pantera Capital wil met een nieuw fonds voor $250 miljoen aan SOL tokens kopen uit de boedel van het failliete FTX. Volgens een Bloomberg rapport krijgen ze 39% korting op de 30-daags gemiddelde prijs en worden de munten minstens vier jaar vastgehouden. Niet alleen worden deze tokens dus niet op de markt gedumpt, maar dit is ook goed voor het lange termijn vertrouwen in het SOL ecosysteem.

Wordt PoliFi de nieuwste trend? Het vertegenwoordigt de integratie van politiek en financiën in een gemeenschap. De meme coin met het thema Donald Trump, MAGA Coin, heeft zich in de top 250 weten te plaatsen na een 236% groei in 1 maand met bijna 13.000 munthouders waaronder uiteraard Trump zelf. De crypto-activa van de voormalige president worden inmiddels geschat op $9 miljoen en bestaat voornamelijk uit $6.5 miljoen MAGA. Ook in bezit is $1,3 miljoen Wrapped Ethereum, 1,2 miljoen Ethereum en 900k Baby Trump ter waarde van $140,000.