Triaconta Weekly #289

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Pepe coin is de koning. Niet vaak zien wij een weekrendement van bijna 200% voor een cryptomunt en dan altijd in de PennyStock bundel. Bitcoin (+21%) doet het ook geweldig, wat te maken heeft met de explosieve vraag naar Bitcoins. De ETF’s voegden maandag voor een record aan Bitcoins toe aan hun Bitcoin fondsen, zelfs nog meer dan op de eerste dag, nu zeven weken geleden. De grootste aanbieder Blackrock brak op dinsdag het record van 1,3 miljard dollar handelsvolume in Bitcoin op 1 dag. Ook MicroStrategy kocht opnieuw 3000 Bitcoins. Weekrendementen voor de bundels zijn allemaal dubbele cijfers. De PennyStock bundel blijft in deze volatiele tijden de best presterende bundel.

Big3:
1 Maand: +41.60% | 7D: +17.13% | 24H: -1.04%

Top30:
1 Maand: +35.88% | 7D: +16.98% | 24H: -1.96%

Penny:
1 Maand: +78.91% | 7D: +30.11% | 24H: +0.32%

DeFi:
1 Maand: +44.66% | 7D: +18.79% | 24H: -2.46%

Bitcoin halving countdown: 51 dagen. Dit cijfer is wekelijks een nieuwe schatting op basis van de huidige blockchain hashrate.

Winnaars & Verliezers

Pepe coin (+223%) is de snelste stijger in een bundel die we ooit in een week gehad hebben. Als grote beleggers gaan speculeren kan het heel hard gaan met kleine munten. En er komt ook een tijd dat ze winst nemen! Zoals bij Siacoin (-52%) die in een paar dagen al zijn stijging van twee weken kwijt raakte. Deze waarschuwing geldt deels ook voor ex-Penny Stock Spell token (+105%), die echter wel nieuwe functies toegevoegd heeft aan hun netwerk. Deze week gingen ook grotere cryptomunten hard omhoog zoals Theta Network (+61%), Fetch.AI (+61%) en natuurlijk Dogecoin (+52%) en Shiba Inu (+50%).

Marktoverzicht

De opmars van Ethereum stuitte deze week op de weerstand bij $3500. Het grootste ontwikkelplatform van alle blockchains maakt zich klaar voor een volgende belangrijke update. De Dencun upgrade zal opnieuw de doorvoersnelheid verbeteren, de schaalbaarheid vergroten en de transactiekosten verlagen. Het laatste is leuk voor de gebruikers van het netwerk maar minder leuk voor beleggers in Ethereum. Omdat tegenwoordig de transactiekosten na afloop vernietigd worden en dus het aantal Ethereum hierdoor afneemt, is dit een belangrijk onderdeel van de prijsstijging geworden. Volgens gegevens van Ultra Sound Money wordt elke minuut 7,67 ETH verbrand en tot 11.042 ETH per dag. In het huidige tempo worden er elk jaar ongeveer 4 miljoen ETH verbrand.

Misschien vraag je je af waarom GALA aan het stijgen is? Het Gala Games project is begonnen met zijn eigen decentrale cryptocurrency exchange (DEX) genaamd GalaSwap die gelanceerd is op het GalaChain netwerk. In lijn met Gala’s streven naar openheid en transparantie, zullen de toekomstige versies van GalaSwap volledig open source worden. Deze aanpak maakt niet alleen betrokkenheid en samenwerking binnen de gemeenschap mogelijk, maar zorgt er ook voor dat het platform zich ontwikkelt door middel van collectieve expertise en inzichten. In de eerste versie zijn de mogelijkheden en het aantal aangeboden munten nog beperkt. Dat gaat snel veranderen. Alle swaps zijn van en naar het GALA token en de transactiekosten zijn 1 GALA.

Coca Cola HBC, de bottelingstak van de drankengigant, gaat in samenwerking met ALL.ART de blockchain van Solana gebruiken voor het verifiëren van de interne opleidingscertificaten van werknemers.

Gebruikers van Robinhood krijgen de komende maanden toegang tot swaps op Arbitrum, zo kondigde het aandelen- en cryptobeleggingsplatform donderdag aan op ETHDenver. De twee entiteiten zullen samenwerken om toegang tot cross-chain swaps te ondersteunen.

De Fear&Greed index tikte begin deze week de 82 aan wat toevallig net zo extreem hoog is als bij de allerhoogste Bitcoin stand in november 2021. Daarna ging het een tijd lang flink omlaag. Zoals alle markten beweegt de cryptomarkt ook in een cyclus van (flinke) stijgingen en dalingen. Deze veel in het nieuws genoemde index helpt ons echter niet met het voorspellen van het einde van de stijging. Nu instituties de grootste kopers zijn en consumenten pas net weer komen kijken, ziet het ernaar uit dat we nog wel even verder kunnen. Wat mogelijk voor meer stijgingen gaat zorgen zijn aanbevelingen van nummer 2 vermogensbeheerder Fidelity aan alle beleggers om tussen 1 en 3 procent van hun vermogen in crypto (niet specifiek Bitcoin) te stoppen. Deze klanten hebben zich tot nu toe veelal niet beziggehouden met crypto dus kopen zonder veel emotie op deze niveaus, die meer ervaren crypto beleggers al vrij hoog vinden.