Triaconta Weekly #287

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Revisie

Bundel prestaties
Bitcoin stijgt voor het eerst sinds twee jaar boven de $50,000 en heeft nu een marktwaarde boven de $1 biljoen ( = $1.000.000.000.000). Dat maakt veel nieuwe beleggers wakker (FOMO!) en er komen dus nieuwe kopers op de markt. Er zal echter ook winst genomen worden. De historie vertelt ons dat veel van deze winst doorgezet gaat worden in de altcoins. Dat zou dan weer betekenen dat de Bitcoin prijs een paar weken zijwaarts op en neer gaat rond $50,000 en dat juist de bundels flink gaan profiteren.

Helaas geeft het historische verloop geen zekerheid omdat de markt zo heel anders is geworden en Bitcoin het nieuws domineert. Instituties zijn nu grote Bitcoin kopers maar kunnen natuurlijk ook een keer grote verkopers worden. Voor andere munten is er nog geen Amerikaanse ETF. Er liggen wel aanvragen bij de SEC voor Ethereum en XRP, niet heel toevallig de andere leden van de Big 3 bundel.

De standaard bundels laten deze week in ieder geval al prima resultaten zien en worden binnenkort met een revisie weer in lijn gebracht met de marktontwikkelingen. Uitgebreide informatie over de aanpassingen vind je verderop in deze nieuwsbrief.

Big3:
1 Maand: +14.64% | 7D: +11.98% | 24H: +0.79%

Top30:
1 Maand: +11.32% | 7D: +12.85% | 24H: +1.84%

Penny:
1 Maand: +18.85% | 7D: +21.52% | 24H: +4.54%

DeFi:
1 Maand: +12.45% | 7D: +15.76% | 24H: +0.31%

Bitcoin halving countdown: 62 dagen. Dit cijfer is wekelijks een nieuwe schatting op basis van de huidige blockchain hashrate.

Winnaars & Verliezers

VeChain (+60%) heeft een blockchain update gehad die smart contracts mogelijk maakt en daarover wordt men heel enthousiast. Stacks (+46%) gaat ontzettend lekker zolang Bitcoin goed gaat. Verder zien we overal stijgingen van 10-20% in de altcoins. Opvallende achterblijvers zijn Litecoin (-3%) en Injective (-2%).

Revisie

De crypto markt is voortdurend aan het veranderen en Triaconta wijzigt daarom volgende week de samenstelling van de standaard bundels. Heb je automatische revisie gekozen op je bundel dan worden de onderstaande wijzigingen ook toegepast op je bundel. Blijf actueel zonder omkijken en zet automatische revisie ook aan op jouw bundel.

Wat een goed moment om wat Optimism (OP) toe te voegen aan de Top 30 Bundel. De naam van de munt verwijst echter niet naar een positieve kijk op de prijsontwikkeling maar is een technische eigenschap waardoor deze blockchain goedkope en bliksemsnelle Ethereum L2 transacties op een veilige manier kan verwerken. Ook nieuw in de Top 30 is Injective (INJ) met de beste en snelste Web3-toepassingen, die al een fantastische toevoeging aan de DeFi-bundel bleek te zijn sinds oktober vorig jaar (+400%). Om plaats te maken verdwijnt Maker (+50% sinds revisie oktober ‘23) en Quant (-4% sinds december ‘22).

In de DeFi bundel maakt Synthetix (+47% sinds revisie augustus ‘23) plaats voor een Thorchain (RUNE) waarmee inmiddels decentraal geswapt kan worden tussen Bitcoin, Ethereum, BNB Chain, Avalanche, Cosmos Hub, Dogecoin, Bitcoin Cash & Litecoin. De marktwaarde van Thorchain stijgt als er meer handelsvolume is en dat verwachten wij zeker in de komende tijd.

De PennyStock bundel zal helaas weinig verliezen aan het vertrek van JasmyCoin (-81% sinds april ‘22) omdat de markt niet meer gelooft in dit project. Wij vervangen de munt in deze bundel door Stellar Lumens (XLM). Alhoewel het project tot nu toe een negatief rendement laat zien voor 2024 denken wij dat dit project op een keerpunt beland is. De gefaseerde uitrol van smart contracts functionaliteit, die zeer binnenkort gaat beginnen, is een cruciaal moment in de evolutie van dit netwerk. Dat dit grote gevolgen kan hebben voor de prijs is aan VeChain te zien alhoewel dat project een heel andere doelgroep heeft

Vakantieplannen?
Vind je El Salvador misschien wat ver weg om je Bitcoin uit te geven, ga dan eens kijken in Torrevieja, een toeristische trekpleister in de buurt van het Spaanse Alicante. Op 6 februari heeft men hier heel spannende crypto plannen aangekondigd. Het stadje wil een crypto-hub gaan worden en begint met winkels toe te staan om crypto betalingen te accepteren als onderdeel van een “ambitieus digitaal transformatieproject”, aldus de woorden van het bestuur van Torrevieja. Lokale bedrijven kunnen ook gebruik maken van cursussen over digitale assets, aangeboden door de Universiteit van Alicante. Betalen met crypto is al legaal sinds 2015 maar werd tot nu toe niet op deze manier onder de aandacht gebracht.