Triaconta Weekly #286

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin stijgt snel voor de vijfde dag op rij en de altcoinmarkt nog sneller. Eigenlijk zijn we een beetje vroeg voor de Bitcoin Pre Halving Rally die half februari zou moeten beginnen, maar dat nemen we voor lief. Het gaat zo hard dat analisten dit weekend al een nieuwe hoogste Bitcoin koers voor 2024 verwachten. Het Chinese jaar van de draak begint 10 februari en president Bukele is met grote meerderheid herkozen als president van El Salvador ook dankzij zijn optimisme over Bitcoin. Belangstelling voor de Bitcoin ETFs is onverminderd groot en miljarden blijven toegevoegd worden aan met name de Blackrock en Fidelity Bitcoin ETFs. De Penny en DeFi bundel profiteren deze week het meeste van de positieve trend.

Big3:
1 Maand: +1.82% | 7D: +7.99% | 24H: +3.07%

Top30:
1 Maand: +4.04% | 7D: +5.44% | 24H: +2.33%

Penny:
1 Maand: +4.73% | 7D: +8.98% | 24H: +2.94%

DeFi:
1 Maand: +2.76% | 7D: +8.14% | 24H: +3.10%

Bitcoin halving countdown: 64 dagen. Dit cijfer is wekelijks een nieuwe schatting op basis van de huidige blockchain hashrate.

Winnaars & Verliezers

Thorchain (+20%) is op de weg terug omhoog door toegenomen handelsvolumes. Defi Stacks (+17%) doet het zoals we eerder beschreven altijd prima als Bitcoin (+9%) stijgt. PennyStock JasmyCoin (+14%) schiet vooral vandaag omhoog voorlopig zonder echt nieuws. Hedera (+13%) sloot een overeenkomst van $250 miljoen met het Saoedisch ministerie van investeringen. Een van de kleine dalers is Aptos (-3%) waarbij beleggers misschien al rekening houden met een relatief grote toename van het aantal tokens ($229 miljoen Apt, 7.3% van het totaal) gepland voor 11 februari.

Marktoverzicht

Gelukkig nieuwjaar van de draak! Zoals bijna altijd, om onbekende redenen, gaat de komst van een Chinees Nieuwjaar gepaard met een (zeer) positieve ontwikkeling in de cryptomarkt. Het jaar van de draak staat ook nog bekend als een van de gelukkigste periodes in de Chinese dierenriem. De neergang van de Chinese aandelenmarkten en de vastgoedsector, kunnen goed de aandacht doen verschuiven naar alternatieve investeringen. Analisten verwachten daarbij echter meer van het fysieke dan van het digitale goud. Tot nu toe hebben ze ongelijk.

Ethereum doorbreekt de $2500 met een aankondiging van de Dencun upgrade voor 13 maart. Deze upgrade moet de kosten voor laag-2 transacties verlagen en de beschikbaarheid van gegevens op Ethereum verbeteren. Het wordt de grootste verandering genoemd van de blockchain sinds april 2023. De SEC besloot wederom om de toestemming voor een Ethereum ETF-product uit te stellen. Deze beslissing is voorlopig in lijn met de verwachtingen van analisten en de definitieve beoordeling kan door de SEC maximaal uitgesteld worden tot 23 mei.

Al maanden negeert Stellar (XLM) de opwaartse trend in de alttcoinmarkt. Een belangrijke reden is het uitstel van de Soroban Mainnet Launch die gepland stond voor 30 januari. De lancering werd volgens het Stellar Community Fund (SCF) uitgesteld tot februari om een aantal kleine bugs op te lossen. De baanbrekende lancering van Soroban Mainnet, die smart contract functionaliteit introduceert op het Stellar netwerk, zorgt ervoor dat wij deze munt extra goed in de gaten houden. Het SCF fonds stimuleert de ontwikkeling van innovatieve tools en toepassingen binnen het Stellar netwerk. Alleen al in 2023 ging al bijna $10M in XLM naar meer dan 130 projecten.

De tokenisatie van een Real-World-Asset (RWA) werkt eigenlijk tegenovergesteld aan de Bitcoin ETF. Een Bitcoin ETF zorgt ervoor dat een van oorsprong digitale Bitcoin ook beschikbaar is op de vele malen grotere traditionele aandelenmarkt. Tokenisatie van RWA betekent dat we toegang tot die grote aandelenmarkt, vastgoedmarkt en geldmarkt mogelijk gaan maken via de blockchain met naar verwachting meer transparantie, groter bereik en lagere kosten. Ondanks het enthousiasme waarmee de ETF’s ontvangen werden, moeten we ons realiseren dat alle Bitcoins samen momenteel maar een klein bedrag vertegenwoordigen vergeleken met de enorme aandelenmarkt, de vastgoedmarkt of de geldmarkt. Juist als we toegang kunnen geven tot die markten via tokens op een blockchain gaan we een exponentiële groei in crypto zien. Traditionele financiële instellingen hebben data, rekenkracht en cross-chain mogelijkheden nodig om blockchains en tokenisatie van RWA’s op grote schaal te adopteren. Alleen het Chainlink platform biedt alle drie,” zei Chainlink vorige week op X.