Triaconta Weekly #284

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Daar zijn we weer! Ook Bitcoin is het jaar begonnen met een griepje, maar ook dat lijkt vandaag over te zijn. Het gaat namelijk fantastisch met de Amerikaanse economie en aandelenbeurzen S&P en Dow Jones noteren nieuwe hoogste toppen, meestal gevolgd door verdere stijging. Een deel van die winsten wordt altijd wat risicovoller belegd, bijvoorbeeld in crypto. Inmiddels zijn er ook alweer miljarden dollars geïnvesteerd in de nieuwe Bitcoin ETF’s en is iedereen zich aan het richten op de volgende grote gebeurtenis, de Bitcoin halving. In plaats van ongeveer 900 nieuwe Bitcoin per dag dalen we dan in een keer naar slechts 450 nieuwe Bitcoin per dag. Om dit in perspectief te plaatsen: de Bitcoin ETF’s hebben de afgelopen dagen per saldo gemiddeld 1860 Bitcoins per dag toegevoegd!

Big3:
1 Maand: -5.16% | 7D: -5.11% | 24H: +1.08%

Top30:
1 Maand: -10.14% | 7D: -3.90% | 24H: +2.42%

Penny:
1 Maand: -23.31% | 7D: -0.42% | 24H: +2.90%

DeFi:
1 Maand: -11.93% | 7D: -6.11% | 24H: +2.90%

Bitcoin halving countdown. 78 dagen

Winnaars & Verliezers

Een uitstekende week voor Chiliz (+26%) die bij de laatste revisie in Penny is toegevoegd en zich ontwikkelt als de belangrijkste Web 3 sport en entertainment blockchain. De Lisk (+18%) stijging zonder nieuws lijkt speculatief, net als 0X (+8%). Ook waren er speculatieve dalers met weinig volume zoals Siacoin (-20%), Nem (-15%), Luna Classic (-14%) en Curve DAO (-10%). Wel belangrijk is de daling van Ethereum (-9%) mogelijk door grote verkopen van het failliete Celsius of teleurstelling over het uitstel van de Ethereum ETF.

Marktoverzicht

De Bitcoin prijs laat zich momenteel erg beïnvloeden door het heen en weer geschuif van duizenden Bitcoins tussen de Grayscale Bitcoin ETF en alle nieuwe Bitcoin ETF’s. Omdat Grayscale vroeger de enige was met een Bitcoin fonds hanteren ze hoge jaarlijkse beheerkosten van 1.5% terwijl de nieuwe ETF’s gemiddeld 0.25% rekenen. Het is moeilijk te bepalen of er nieuwe kopers zijn totdat deze onderlinge uitwisseling gestopt is. In de afgelopen 10 dagen was er een uitstroom van 4,75 miljard dollar uit het fonds van Grayscale en een instroom van 5,5 miljard dollar in de andere fondsen. Netto dus wel een plus. Wat de werkelijke vraag zal zijn zullen we pas over enige tijd weten.

De Chiliz CEO heeft in de plannen voor 2024 aangegeven dat een agressieve fusie- en overname (M&A) strategie de weg vooruit is. Chiliz heeft onlangs de 10 miljoen on-chain transacties overschreden mede dankzij Socios, het platform voor sportfans. Socios laat fans “Fan Tokens” bezitten en gebruiken om invloed uit te oefenen op hun favoriete teams, een voorstel dat fantastisch aanslaat bij de sportgekke massa. Ondertussen halen whales steeds meer tokens uit de markt waardoor de prijs deze week zelfs even 50% opliep. Houd deze munt in de gaten.

Solana (SOL) heeft op 24 januari nieuwe ontwikkelingen bekendgemaakt waaronder diverse token uitbreidingen. Deze innovatieve functies bieden verbeterde functionaliteit en zijn een belangrijke vooruitgang die vergelijkbaar is met de ERC-20 token standaard van Ethereum. Solana noemt in de bekendmaking 13 token uitbreidingen. Met uitzondering van vertrouwelijke transfers, zijn alle extensies meteen beschikbaar voor gebruik. Vertrouwelijke transacties worden toegankelijk zodra het netwerk versie 1.17 aanneemt, naar verwachting in februari 2024. Het is heel positief dat er volop gebouwd wordt naar behoeftes van de gebruikers en steeds meer bedrijven als Visa, Worldpay, Stripe, Google en Shopify gebruiken inmiddels de mogelijkheden van de Solana blockchain.