Triaconta Weekly #282

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Wat een jaar! Bitcoin tikte vandaag de 40.000 euro aan terwijl we 2023 even boven de 15.000 euro begonnen. Volgend jaar krijgen we toch eindelijk die Amerikaanse Bitcoin ETF en ook de vierde Bitcoin halving zal voor aandacht voor Bitcoin zorgen. Let ook op de Bitcoin L2’s zoals Stacks die meeprofiteren en samen mogelijk voor een tweede DeFi golf gaan zorgen nu smart contracts en nft’s ook mogelijk worden op de grootste en oudste blockchain. De rechtszaak SEC vs XRP zal volgend jaar tot een definitief einde komen en de Doge-1 maanmissie lanceert op 12 januari. Zal Ethereum, Solana of toch Cardano volgend jaar de meeste applicaties, gebruikers en ontwikkelaars aan zich weten te binden? Wordt het het jaar van Fetch.AI, Shibaverse of een razendsnelle opkomst van een van de Web3 tokens? Wij durven het niet te voorspellen. Wij hebben wel ontzettend veel zin in volgend jaar en de markt ook want we blijven op de hoogste niveaus hangen.

Dit is de laatste nieuwsbrief van het jaar en de volgende verschijnt dus op 5 januari. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een fantastisch rendement in 2024.

Big3:
1 Maand: +13.05% | 7D: +0.19% | 24H: -0.06%

Top30:
1 Maand: +35.95% | 7D: +6.00% | 24H: +2.76%

Penny:
1 Maand: +43.20% | 7D: +4.82% | 24H: +3.83%

DeFi:
1 Maand: +51.16% | 7D: +4.79% | 24H: +0.56%

Winnaars & Verliezers

Near Protocol (+51%), Solana (+17%) en Stacks (+28%) worden deze week het meest genoemd op social media wat lijkt op FOMO vanwege de goede rendementen in het afgelopen jaar. Internet computer (+40%) lanceert een Europees subnet wat voldoet aan de all data beschermingsregels van GDPR. Injective (+26%) is de meest succesvolle toevoeging aan de DeFi bundel geworden met een verviervoudiging in slechts 10 weken. Toch ook een paar verliezers. Nano (-14%) is de grootste daler na de enorme stijging van vorige week. Aave (-13%) heeft moeite met de $100 grens en er wordt winst genomen op IOTA (-10%).

Marktoverzicht

Blackrock schikt zich in de wensen van de SEC voor de Bitcoin ETF en staat alleen verkoop naar dollars toe. Dit betekent straks meer beweeglijkheid in de koers van Bitcoin omdat er een zeer grote koper/verkoper mee gaat doen. “Straks” is mogelijk 10 januari of meer waarschijnlijk ergens in maart.

2023 was het jaar van Solana. Van het aanbod op ons platform is de munt veruit de grootste stijger dit jaar, met meer dan 700% rendement voor Top30 en losse SOL bezitters. Solana heeft Ethereum deze week voor het eerst verslagen in dagelijks DEX-volume en NFT-omzet en was al winnaar in aantallen actieve adressen en transacties. Het project weet ook steeds meer ontwikkelaars aan zich te binden. Volgend jaar gaat de nieuwe Firedancer validator cliënt in productie. Deze nieuwe generatie validator applicatie valideert en verwerkt transacties sneller, verhoogt de schaalbaarheid en ondersteunt meer decentralisatie van het netwerk. In de laatste demo verwerkte de validator 1.2 miljoen transacties per seconde. Een grote verbetering op de huidige 8500 transacties per seconde waarmee Solana al de meeste netwerken achter zich laat.

Het vertrouwen van de cryptogemeenschap in de nieuwe president van Argentinië wordt beloond. Hij beloofde snel een libertaire economische agenda te implementeren. Deze week zijn meer dan 350 economische dereguleringen van kracht, gericht op het verwijderen van oude en nieuwe barrières voor handel en bevordering van de economische groei. Een van deze nieuwe regels is de acceptatie van Bitcoin en andere crypto’s als legitiem betaalmiddel voor contracten.

Charles Hoskinson, CEO van Cardano, kijkt met plezier op X naar alle zorgen die de ronde doen over Cardano’s volle blokken. Hij herinnert zich dat jarenlang beweerd werd dat zijn blockchain een ghost chain zou zijn, dat het geen nut en functie zou hebben. Plotseling is het probleem juist dat het te druk is? Het is een luxe probleem en onderschrijft dat als je heel langzaam en zorgvuldig iets goeds bouwt, de gebruikers vanzelf wel komen.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.