Triaconta Weekly #281

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Maandag was er dan toch ineens een correctie op de stijgingen van de afgelopen weken. Zelfs marktleider Bitcoin ging 8% naar beneden. Correcties zijn gezond en horen er gewoon bij. Een gunstig rentebesluit – voortzetting van de huidige rente – in zowel Amerika als Europa deed de markten woensdag alweer opveren terug boven $42.500 voor Bitcoin. En vandaag zakken we er toch weer onder. De Big 3 bundel ziet nog wel de gevolgen van de dip maar onze andere bundels staan deze week alweer positief. De beste cijfers deze week voor de DeFi markt, die in de laatste maanden zo’n sterke groei doormaakt dat het nog spannend wordt welke bundel de beste bundel van het jaar 2023 wordt. Zowel Big 3 als DeFi zijn dit jaar meer dan verdubbeld.

Big3:
1 Maand: +10.85% | 7D: -3.65% | 24H: -0.67%

Top30:
1 Maand: +20.38% | 7D: +4.13% | 24H: -0.70%

Penny:
1 Maand: +25.39% | 7D: +2.15% | 24H: -0.91%

DeFi:
1 Maand: +38.13% | 7D: +8.87% | 24H: -0.63%

Winnaars & Verliezers

Injective (+75%) in 1 week zit sinds oktober in de DeFi bundel en is hiermee in de afgelopen 30 dagen verdubbeld. Nano (+55%) simpelweg op het gerucht dat social media platform X goed zou kunnen werken met deze munt (ticker XNO). Avalanche (+42%) net als Injective in DeFi en in 30 dagen verdubbeld. Verliezers bij Terra Classic (-16%), waar winst wordt genomen op de enorm hoopvolle stijging. Niet alles in DeFi stijgt in prijs, zelfs niet als het heel goed gaat. Rocket Pool (-12%) passeert de mijlpaal van 1 miljoen Ethereum terwijl Lido DAO (-10%) al 9 miljoen Ethereum vastgelegd heeft.

Marktoverzicht

El Salvador’s National Bitcoin Office heeft aangekondigd dat ze goedkeuring hebben gekregen om te beginnen met de uitgifte van de allereerste Bitcoin-obligaties. In principe is het een gewone staatsobligatie van $1 miljard voor 10 jaar met ‘energie als onderpand’, waarvan de helft wordt gebruikt om Bitcoin te kopen en de rest om de geothermisch aangedreven ‘Bitcoin City’ te financieren. De stad is ontworpen door Fernando Romero Enterprise en gepland om te worden gebouwd in La Unión, samen met het nieuwe vliegveld met uitzicht op de prachtige Golf van Fonseca. Investeren kan met US$, stablecoin USDT en uiteraard met Bitcoin. Een investering van meer dan $100.000 kwalificeert je ook nog automatisch voor het staatsburgerschap van El Salvador. De regering verwacht de uitgifte van deze ook wel ‘Volcano Bonds’ genoemde obligaties te kunnen doen in het eerste kwartaal van 2024.

Alweer positief Bitcoin ETF nieuws. Blackrock overlegt voor de derde keer in drie weken met de SEC. De laatste aanpassing in de aanvraag van Blackrock maakt het mogelijk dat Amerikaanse banken die zelf geen crypto mogen aanhouden voor hun klanten als geautoriseerde deelnemers (Authorized Participants) kunnen optreden in de Bitcoin ETF. Zij kunnen dan dollars van hun klanten omzetten in Bitcoin ETF participaties terwijl de Bitcoin door de beheerder van de Bitcoin ETF aangehouden worden. Deze opzet zou het mogelijk maken voor JPMorgan of Goldman Sachs met enorme kapitalen en een heel groot aantal rekeninghouders om direct deel te nemen als ze dat zouden willen.

Solana’s smartphone, de Saga, gaat als warme broodjes over de online toonbank. Dankzij een airdrop van 30 miljoen BONK-tokens voor de nieuwe eigenaars is de telefoon die niemand wilde, ineens super populair. Omdat de waarde van dat aantal BONK-tokens door speculatie nu hoger is dan de kosten van de telefoon, krijg je eigenlijk geld toe. De verkoop van Saga is in de afgelopen 48 uur meer dan 10x gegroeid en de telefoon is nu bijna uitverkocht. BONK, Solana’s eigen meme coin à la Doge en Shiba Inu is waarschijnlijk de enige reden om de telefoon te kopen.