Triaconta Weekly #279

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin steeg deze week voor het eerst sinds mei 2022 naar $38,800. De beweging lijkt nog steeds verder omhoog te gaan met de blik op $40,000. De bundels laten zien dat dit ook voor de altcoins geldt. November was dit jaar eindelijk eens een keer positief en ook nog voor alle bundels.

Big3:
1 Maand: +7.02% | 7D: +0.76% | 24H: +2.59%

Top30:
1 Maand: +20.54% | 7D: +1.63% | 24H: +2.58%

Penny:
1 Maand: +25.68% | 7D: +3.53% | 24H: +3.32%

DeFi:
1 Maand: +41.30% | 7D: +2.64% | 24H: +4.21%

Winnaars & Verliezers
Een sprankje hoop voor Luna Classic (+87%) die zich deze week met weer een nieuw plan toch een toekomst wil geven. Een speculatieve stijging voor SiaCoin (+26%) zonder nieuws. Iota (+25%) is actief in de Arabische Emiraten en gaat zich ook bezighouden met tokenisatie van Real World Assets (RWA), de mogelijke groeimarkt van 2024. In Defi doet Injective (+16%) het nog steeds prima met ook een stijging van 80% in het handelsvolume. Thorchain (+15%) is in de race voor beste token van het jaar met Solana (+3%). Er waren toch ook wat dalers deze week. BitShares (-35%) door het opschorten van de notering op grote beurzen volgende week. Lido DAO (-10%) en Rocket Pool (-7%) deden een stap terug met een dalende Ethereum (-3%).

Marktoverzicht

UniSwap is de grootste decentrale exchange in de wereld en heeft inmiddels meer volume als Coinbase. De beurs spreekt wereldwijd handelaren aan en verhandelt tokens, NFT’s en stablecoins. Onlangs is een Dirham stablecoin toegevoegd gebaseerd op de munt van de Verenigde Arabische Emiraten. De hoofdstad Dubai heeft een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van cryptovriendelijke wetgeving in de regio en was de populairste plaats voor veel crypto conferenties. Het helpt natuurlijk dat inwoners in Dubai nul procent belasting op vermogenswinsten, bedrijfsinkomsten en salaris betalen.

Blackrock is weer in overleg geweest met de SEC over hun Bitcoin ETF. Er lijkt onenigheid te zijn over de betaling en uitbetaling als je in en uit het fonds stapt. Blackrock wil uiteraard graag in Bitcoin uitbetalen (“in-kind” genoemd) wat veel eenvoudiger is en geen koerseffect heeft bij grote uitstappers. De SEC ziet liever een betaling en uitbetaling van de waarde in dollars (“cash creation” genoemd) omdat anders ook Bitcoins met onbekende herkomst in het fonds gestort zouden kunnen worden. Hier moeten ze wel uitkomen en misschien is er een combinatie mogelijk van betalen in dollars en uitbetalen in Bitcoin?

Niet zo’n goede week voor Cosmos (ATOM) want het voorstel om de inflatie te beperken tot 10% is aangenomen. Dat betekent minder staking inkomsten en omdat het aantal nieuwe tokens vermindert, minder prijsdruk. Dat blijkt onder houders wel veel steun te hebben maar de oprichter had liever een andere uitslag gezien en dreigt nu een hardfork (kopie) van de blockchain te doen waarin dit voorstel niet wordt uitgevoerd.

Is het nog nieuws te noemen dat MicroStrategy weer ruim 16 duizend Bitcoins gekocht heeft in november?