Triaconta Weekly #277

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Amerikaanse inflatie bleek dinsdag weer iets lager dan verwacht maar een extra pauze in de rentestijging in december is volgens de FED nog geen zekerheid. Zoals eigenlijk wel verwacht werden op 17 november alle Bitcoin ETF aanvragen verder uitgesteld. Dan wordt het dus januari of uiterlijk maart 2024 of natuurlijk helemaal niet? Het vertrouwen in de uiteindelijke toestemming is wel flink gegroeid omdat de houding van de SEC gewijzigd is van afwijzing naar overleg over de voorwaarden. De bundels komen deze week dankzij de Avalanche raket goed weg na een brede daling van de crypto markt.

Big3:
1 Maand: +22.43% | 7D: -5.67% | 24H: -3.68%

Top30:
1 Maand: +41.62% | 7D: -0.25% | 24H: -5.22%

Penny:
1 Maand: +52.49% | 7D: -5.14% | 24H: -4.91%

DeFi:
1 Maand: +65.58% | 7D: +1.04% | 24H: -8.22%

Winnaars & Verliezers
Natuurlijk kwam er een correctie na de fantastische cijfers van vorige week. Ondanks een brede daling in de crypto markt zijn er gelukkig ook enkele stijgers. Koploper Avalanche (+63%) negeerde de neerwaartse trend van de markt volkomen door adoptie in tests van verschillende Amerikaanse banken. Doge (+12%) gaat 23 december echt naar de maan in een raket van Astrobotic. Helaas ex-Defi token Thorchain (+49%) schiet in de afgelopen weken als een raket omhoog naar de derde plaats in de ranglijst van decentrale beurzen. De meeste tokens gingen echter omlaag. Veel grote namen zelfs rond de 10% zoals Arbitrum, Lido DAO, Chainlink en Vechain. Jasmy coin (-16%) en Neo (-19%) leveren een groot deel van de winst van vorige week weer in.

Marktoverzicht

Grote Amerikaanse banken doen volop onderzoek naar tokenisering van real-world assets (RWA). JP Morgan tokeniseert fondsen voor blockchainintegratie, Citi test blockchain voor forexhandel en ook Bank of America is enthousiast over asset tokenization. Opvallend is dat ze allemaal Avalanche-technologie en Subnets gebruiken voor hun blockchain oplossingen.

De publicatie van een inschrijving door BlackRock van een XRP ETF op de officiële website van de overheid deed de prijs van XRP maandag ineens 15% stijgen naar €0.70. Een nog onbekend persoon had de legitieme aanvraag voor een Ethereum ETF van enkele dagen daarvoor gekopieerd en gewijzigd in XRP. De vermogensbeheerder bevestigde al snel dat het papierwerk nep was en de koers zakte meteen weer terug. Pas op met ETF geruchten die de laatste tijd voor erg veel volatiliteit zorgen.

Na Deutsche Bank heeft nu ook rivaal Commerzbank een licentie verkregen om crypto voor klanten te bewaren. De vrijheid van Bitcoin wordt in de politiek in Duitsland tegenover de risico’s van de digitale euro gezet. Tijdens een recent debat over de introductie van een digitale centrale bank munt hield kamerlid Joana Cotar de eerste pro-Bitcoin toespraak in de geschiedenis van de Bondsdag. Ze droeg hierbij zelfs een Bitcoin T-shirt. “Degenen die hun privacy willen behouden, gebruiken contant geld; degenen die genoeg hebben van fiatgeld en zich zorgen maken over betrouwbaar geld, hebben bitcoins in hun portemonnee.” Wat haar betreft mag Bitcoin een wettig betaalmiddel worden in Duitsland.

Ook institutionele beleggers kennen natuurlijk het belang van diversificatie. Voor Amerikanen is het aanhouden van een gediversifieerde crypto portfolio op dit moment nog een te dure oplossing. Elke revisie en elke balancering gaat gepaard met een aantal verkopen en daar moet in de VS meteen belasting (Capital gains tax) over betaald worden. Daarmee is zoiets op dit moment onwerkbaar. Wij verwachten daarom volgend jaar na de Bitcoin ETF en Ethereum ETF al vrij snel een Top 30 en DeFi crypto ETF. Binnen zo’n ETF zijn dit soort herschikkingen namelijk vrijgesteld van belasting. Volgend jaar wordt een historisch jaar voor veel meer crypto’s dan alleen de marktleiders.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.