Triaconta Weekly #276

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
November is historisch niet vaak een goede maand geweest, maar het kan dit jaar al bijna niet meer misgaan. Bitcoin ($37k) en Ethereum ($2k) schieten in de eerste week van november omhoog door belangrijke grenzen heen en tegelijkertijd doen veel altcoins het heel goed. Die combinatie is zeldzaam en super positief.

Big3:
1 Maand: +31.60% | 7D: +10.09% | 24H: +1.33%

Top30:
1 Maand: +43.77% | 7D: +16.54% | 24H: +0.76%

Penny:
1 Maand: +64.67% | 7D: +25.76% | 24H: +2.24%

DeFi:
1 Maand: +67.84% | 7D: +25.34% | 24H: +2.14%

Winnaars & Verliezers
Geen verliezers deze week, en wel heel veel grote winnaars in elke groep.

DeFi: Lido DAO (+25%) profiteert zoals vorige week gemeld volop van de gestegen Ethereum prijzen en met ChainLink (+34%) is iets vreemds aan de hand. Dat lees je in het marktoverzicht.

Penny: JasmyCoin (+38%) knalt ineens omhoog maar dit kan speculatie zijn want er is nog geen groot nieuws bekend. The Graph (+23%) doet het zoals voorspeld goed in de DeFi opleving en Gala (+31%) zet gelukkig ook het herstel door. Pepe (+16%) maakt het verlies van vorige week meer dan goed op het positieve sentiment in de markt.

Top 30: Profiteert ook van Lido DAO en Chainlink en profiteert van de algemene stijging in de hele markt. Speciale vermelding voor Solana (+26%), die dit jaar al verviervoudigd is.

Op dit moment niet (meer) in de bundels: Rocket Pool (+37%) profiteert net als Lido DAO van toegenomen waarde vastgelegd op de blockchain en toegenomen aantal transacties. MultiverseX (+34%) zet de stijging voort die begon met de xDay conferentie over alle kansen voor deze munt in de nieuwe Europese MiCa regulering voor crypto. Neo (+26%) ook na aankondiging van de nieuwste ontwikkelingen op de Neo Community Assembly in HongKong.

Marktoverzicht

Grayscale zorgt ervoor dat instituties crypto kunnen kopen via de door hen aangeboden Trustfondsen. Het is door financiële regels voor veel van hun klanten niet mogelijk om crypto op de vrije markt te kopen en het bespaart hen ook van het zoeken naar een veilige opslag. Als de vraag vanuit instituties groter is dan het aanbod kan de koers van zo’n trustfonds hoger oplopen dan voor dezelfde crypto betaald wordt in de vrije markt. De premie voor hun Bitcoin fonds liep bijvoorbeeld al eens op tot meer dan 40%. Met Chainlink is nu hetzelfde aan de hand, alleen is de vraag zo hoog dat er meer dan 200% extra betaald wordt. In de Grayscale LINK Trust betaalde men donderdag $44.11 voor de tokens die bij ons nu $15 kosten.

The Graph gaat nieuwe blockchain-datadiensten uitrollen, waaronder AI-ondersteunde query’s. Er komen ook nieuwe services voor streaming data en een oplossing voor historische data op de Ethereum blockchain die binnenkort na een aanpassing minder goed bereikbaar zijn. The Graph maakt zijn bijnaam Google van Web3 waar en is ook in de laatste fase van een verhuizing van Ethereum naar Arbitrum voor lagere transactiekosten en snellere verwerking van transacties.

Op Ripple Swell is een nieuw betaalnetwerk gepresenteerd waarin 90% van de huidige internationale overschrijvingen verwerkt zou kunnen worden. Ripple heeft voldoende betaal- licenties verkregen in meerdere landen om dit voor andere bedrijven uit te kunnen voeren als zij zelf geen licentie hebben. Deze transacties komen dus nog boven op de banktransacties die Ripple Payments (voorheen RippleNet) sneller en goedkoper kan uitvoeren voor banken, die zo’n licentie wel zelf hebben.

Ethereum lukte het deze week met behulp van de Blackrock Ethereum ETF aanvraag eindelijk om de $2000 weerstand te doorbreken. Net als bij de Bitcoin ETF verwacht men na goedkeuring door de SEC een grote toename van de vraag naar deze crypto. Ook duidt deze nieuwe aanvraag waarschijnlijk op positieve ontwikkelingen rondom hun Bitcoin ETF aanvraag.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.