Triaconta Weekly #275

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Op 31 oktober was het 15 jaar geleden dat de Bitcoin whitepaper gepubliceerd werd. Het is wonderbaarlijk hoe ver crypto inmiddels gekomen is in de wereld. Met Bitcoin voorop kan niemand meer om crypto heen. Overheden, toezichthouders en de meeste financiële instellingen zijn inmiddels overtuigd dat deze “hype” helemaal niet voorbij gaat. Op termijn zal blockchain technologie veel traditionele systemen gaan verbeteren of vervangen. Welke projecten daarvoor de meeste kans maken, vindt u terug in de Triaconta bundels. Ze doen vandaag een stapje terug na een prima week en een geweldige maand oktober.

Big3:
1 Maand: +16.21% | 7D: +2.03% | 24H: -2.80%

Top30:
1 Maand: +15.99% | 7D: +4.80% | 24H: -3.76%

Penny:
1 Maand: +20.52% | 7D: +3.09% | 24H: -7.51%

DeFi:
1 Maand: +23.37% | 7D: +4.47% | 24H: -5.65%

Winnaars & Verliezers
DeFi profiteert extra van de hogere prijzen voor de meeste munten omdat de waarde van het vastgelegde onderpand groeit en de transactiewaardes groter worden. ThorChain (+32%) stijgt deze maand al ruim 50% na flinke groei van het transactievolume en het aantal ThorWallets. Solana (+24%) blijft succesvol en gaat live in Google cloud. PanCakeSwap (+20%) levert een beetje in vandaag maar houdt voldoende stijging over. Near Protocol (+19%) vervolgt de indrukwekkende stijging van de afgelopen weken na het verkrijgen van extra financiering en een samenwerking met Nym voor extra veiligheid en privacybescherming op het netwerk. Verliezers deze week zijn memecoin Pepe (-9%) na een super maand voor deze munt en Dogecoin (-4%).

Marktoverzicht

Solana is live op Google Cloud’s BigQuery data analyse platform. Het Solana ecosysteem groeit snel en levert een schat aan nieuwe innovaties, data en inzichten op. Met deze opmerkelijke groei, ontstaat er een groeiende vraag binnen de Solana gemeenschap en de bredere Web 3.0 industrie naar snelle en gemakkelijke toegang tot een rijkdom aan inzichten vanuit al die data. Solana’s samenwerking met Google Cloud zal volgens beide partijen het netwerk toegankelijker, transparanter en opener maken.

Xahau is een grote stap en de eerste XRP ledger sidechain met Hooks waardoor een aantal simpele smart contracts kunnen draaien op de XRP ledger. Xahau is in ongeveer 2 jaar gebouwd als een aparte L1 blockchain met een eigen token. Er is volledige verbinding met de XRP ledger en hierdoor kunnen wallets en transacties realtime gevolgd worden. Ook is er een minting mogelijkheid (Burn2Mint) waarbij 1 XRP token 1 Xahau token oplevert. De XRP token wordt daarbij vernietigd. Een groeiende populariteit en toenemend gebruik van het Xahau netwerk leidt dus tot het vernietigen van meer XRP tokens. Volgende week waarschijnlijk meer Ripple nieuws vanaf de jaarlijkse Ripple Swell conferentie in Dubai van 8-9 november.

Nu in Dubai is de driedaagse Cardano conferentie waar onder andere gesproken wordt of het ontbreken van een stablecoin in het Cardano ecosysteem de DeFi mogelijkheden in de weg staat. De kans dat die er volgend jaar komt is dan ook groot. Ook is er een wedstrijd voor interessante start-ups zoals de eerste crypto wallet ring, de Tangem Ring.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.