Triaconta Weekly #274

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin is dit jaar alweer verdubbeld in prijs en dat komt door de combinatie van de naderende halving en de verwachte toestroom van miljarden bij de introductie van de spot Bitcoin ETF waarmee alle Amerikaanse beleggers via hun eigen broker net zo makkelijk Bitcoin kunnen kopen als aandelen. Het helpt natuurlijk ook dat zowel in Amerika als in Europa de rente niet langer verhoogd wordt. Google zoekvragen voor ‘Koop Bitcoin’ steeg wereldwijd deze maand met honderden procenten. Inmiddels stijgen de meeste altcoins een stuk sneller dan Bitcoin en alle bundels doen het daarom deze week nog veel beter dan vorige week.

Big3:
1 Maand: +17.54% | 7D: +11.55% | 24H: -1.74%

Top30:
1 Maand: +15.20% | 7D: +14.83% | 24H: -3.05%

Penny:
1 Maand: +22.80% | 7D: +28.69% | 24H: -3.58%

DeFi:
1 Maand: +22.77% | 7D: +23.39% | 24H: -4.57%

Winnaars & Verliezers
Als de crypto koorts toeslaat zijn de uitschieters meestal te vinden in de PennyStock. Nieuwkomer Pepe Coin (+82%) is in deze bundel met afstand de grootste stijger en ook Gala (+36%) lijkt de crisis te boven te komen. Zo heeft elke bundel deze week zijn of haar kampioen. Nieuwkomer Injective (+46%) doet de DeFi bundel goed, en is sinds de toevoeging aan de bundel met ruim 70% gestegen. Chainlink (+43%) gaat samenwerken met Vodafone en zit zowel in de Top 30 als de DeFi bundel. Bitcoin zelf zet een ruime 13% neer deze week en is dit jaar alweer verdubbeld in waarde. Wederom een week zonder grote verliezers. Fijn.

Marktoverzicht

Pepe coin is deze week bijna verdubbeld en de onbetwiste même koning terwijl Dogecoin (16%) en Shiba Inu (12%) het toch helemaal niet slecht deden. Deze munten worden même coins genoemd omdat ze begonnen zijn als grap en door handige marketing meestal even heel veel waard werden. Daarna wordt winst genomen en zouden ze kunnen verdwijnen zoals met honderden van dit soort munten is gebeurd. Maar soms ontstaat er een enthousiaste gemeenschap die de munt op social media in leven houdt. Zolang die gemeenschap blijft groeien en er ook steeds nieuwe ideeën komen over hoe de munt toch misschien nuttig gebruikt zou kunnen worden, blijft de waarde op en neer gaan met de populariteit. Op dit moment stelt Pepe met een marktwaarde van $500 miljoen nog niet veel voor als je kijkt naar Shiba Inu ($4.6 miljard) of Dogecoin ($10 miljard) maar veel beleggers hopen blijkbaar dat Pepe een echte concurrent gaat worden. Hoe dit verder gaat weet natuurlijk niemand dus in de PennyStock bundel zitten momenteel alle drie deze même coins.

Een IBTC ticker voor de Bitcoin ETF van Blackrock verscheen kort op de website van de Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) wat veel beleggers de indruk gaf dat een goedkeuring voor de spot Bitcoin ETF zeer dichtbij is of dat er onofficieel al toestemming was. De prijs vloog weer omhoog, dit keer naar $35,000, en daalde verrassend genoeg slechts licht toen de vermelding weer verdween. Alle grote financiële instellingen zoals de banken en ook Blackrock maken gebruik van de DTCC en kunnen hiermee grote transacties makkelijk onderling verrekenen. Het lijkt erop dat ze zich alvast voorbereid hebben op een positief besluit, wat echter nog tot januari of zelfs maart van volgend jaar kan duren.

Ripple heeft dan wel grotendeels de rechtszaak met de SEC gewonnen. Voor een deel van de aanklacht zijn ze door de rechter niet in het gelijk gesteld en moeten ze een boete betalen. Het gaat dan om de verkopen van XRP door Ripple direct aan financiële partners. De SEC wil nu het enorme bedrag van $770 miljoen gaan vorderen voor alle transacties die volgens de toezichthouder geregistreerd hadden moeten worden. Ripple geeft aan dat veel transacties buiten Amerika plaatsvonden en dus buiten de jurisdictie van de SEC vallen. Ook claimen zij dat veel transacties vallen onder het ODL product voor snelle internationale transacties, die door de rechter uitgezonderd zijn. Het is volgens Ripple ook nog maar de vraag of de SEC wel de partij is waar crypto transacties geregistreerd zouden moeten worden. Dit gaat waarschijnlijk weer lang duren want beide partijen hebben nog geen serieus gesprek hierover met elkaar gevoerd.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.