Triaconta Weekly #273

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft de spot Bitcoin ETF van BlackRock goedgekeurd! Meerdere doorgaans betrouwbare crypto nieuwssites en berichten op X maakten op maandag melding hiervan. De Bitcoin prijs steeg ruim $2000 binnen enkele minuten, wat het nieuws leek te ondersteunen. Het was niet waar, en de koers zakte weer snel, maar bleef wel ruim boven de $28,000 en is daarmee door het belangrijke 200 weken gemiddelde gebroken. Vandaag stegen we opnieuw en zelfs even boven de $30,000 na een onverwachte speech van Fed-voorzitter Jerome Powell, die een einde suggereerde aan de historische rentestijgingen in de VS. Bijna de hele cryptomarkt doet mee aan het feestje en de bundels doen het dus prima in Uptober.

Big3:
1 Maand: +5.61% | 7D: +8.02% | 24H: +5.20%

Top30:
1 Maand: +1.57% | 7D: +4.94% | 24H: +4.84%

Penny:
1 Maand: -2.65% | 7D: +3.99% | 24H: +4.11%

DeFi:
1 Maand: +3.54% | 7D: +8.65% | 24H: +7.57%

Winnaars & Verliezers
Avalanche (-15%) na de hack op 7 oktober van hun social media platform Stars Arena. Na onderhandeling met de hacker zijn 90% van de gestolen AVAX gelukkig weer terug. Terwijl Lido DAO (+0%) deze week gelijk blijft daalt de veel kleinere concurrent Rocket Pool (-12%). Pepe coin (-10%) zal waarschijnlijk pas weer stijgen als de gehele markt omhoog gaat. Analyse van de blockchain toont echter recent ook weer grote aankopen van Pepe door portefeuilles die eerder winst genomen hadden.

Marktoverzicht

XRP volop in het nieuws en een flinke stijging omdat de Amerikaanse SEC alle aanklachten tegen de CEO Brad Garlinghouse en de medeoprichter Chris Larsen van Ripple ingetrokken heeft. Na drie jaar paniekzaaierij door de SEC worden ze niet langer beschuldigd van het verhandelen van effecten zonder vergunning. De SEC neemt dus de uitspraak van de rechter over dat XRP vrij verhandeld mag worden op exchanges en niet als effect gezien wordt.

Xsolla is een aanbieder gespecialiseerd in betalingsoplossingen in videogames. BitPay verzorgt betalingsoplossingen in crypto. De integratie van XRP als betaalmethode door BitPay en Xsolla is een keerpunt in de crypto- en gaming-industrie. Het versterkt niet alleen de positie van XRP in deze sectoren, maar verdiept ook de bestaande relatie tussen Xsolla en BitPay, die al sinds 2014 partners zijn. De hernieuwde samenwerking van BitPay met XRP na een gedwongen onderbreking vanwege de rechtszaak door de SEC, is gunstig voor Ripple/XRP en kan ook de adoptie van cryptocurrencies in de gamewereld versnellen.

Patrick McHenry, Wall Street’s meest vertrouwde Republikein vanwege zijn langdurige leidende rol in de Financial Services Committee, zou weleens de volgende spreker van het Amerikaanse Huis kunnen worden, en hij is fervent voorstander van crypto. Aangezien de Republikeinen er nog steeds niet in geslaagd zijn om iemand met een meerderheid te nomineren als leider van het Huis, groeit de consensus voor McHenry, die al de voorzittershamer hanteert als speaker pro tempore. McHenry vindt de crypto industrie belangrijk voor Amerika en heeft samen met de Democraten al meerdere crypto conceptwetten ingediend. Zijn commissie heeft onlangs nog bij de SEC aangedrongen op toestemming voor de Bitcoin ETF.

When Ferrari? Ferrari, de fabrikant van luxe auto’s, begeeft zich op het gebied van crypto en kondigde deze week plannen aan om Bitcoin, Ethereum en XRP te accepteren als betaalmiddel voor haar voertuigen in de Verenigde Staten. Het bedrijf zal de komende maanden kijken of het kan uitbreiden naar de EU als het merkt dat er vraag is van vermogende klanten alhier.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.