Triaconta Weekly #272

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Wat is Injective (INJ) ?

Bundel prestaties
Crypto houdt niet van oorlog. Investeringen met een hoger risico worden gewoonlijk afgebouwd in tijden van onzekerheid. Toch valt het met een daling van nog geen 5% voor Bitcoin ontzettend mee. Ook de gespreide bundels dalen met iets meer dan dit percentage waarbij de grote uitschieters naar beneden gecompenseerd worden door de rest van de bundel. De inflatie in de VS viel iets hoger uit dan verwacht, en toch gelooft 85% van de analisten dat de FED op 1 november de rente wederom niet zal verhogen.

Big3:
1 Maand: +1.70% | 7D: -5.01% | 24H: +1.06%

Top30:
1 Maand: +1.83% | 7D: -5.74% | 24H: +1.38%

Penny:
1 Maand: +0.93% | 7D: -6.00% | 24H: +1.24%

DeFi:
1 Maand: +5.90% | 7D: -6.47% | 24H: +1.48%

Winnaars & Verliezers
Avalanche (-15%) na de hack op 7 oktober van hun social media platform Stars Arena. Na onderhandeling met de hacker zijn 90% van de gestolen AVAX gelukkig weer terug. Terwijl Lido DAO (+0%) deze week gelijk blijft daalt de veel kleinere concurrent Rocket Pool (-12%). Pepe coin (-10%) zal waarschijnlijk pas weer stijgen als de gehele markt omhoog gaat. Analyse van de blockchain toont echter recent ook weer grote aankopen van Pepe door portefeuilles die eerder winst genomen hadden.

Wat is Injective ?

Bij de laatste revisie is deze token toegevoegd aan de DeFi bundel. Injective is speciaal ontworpen voor Web3 Finance, gedecentraliseerde handel met baanbrekende interoperabiliteit. Crypto en Web3-gegevens van meerdere toonaangevende blockchains kunnen gebruikt worden in elke toepassing die op dit open platform is gebouwd.

Met alle tot nu toe opgebouwde kennis van smart contracts, decentrale apps en interoperabiliteit is een blockchain platform ontstaan met simpele bouwblokken voor snelle en veilige applicaties op financieel gebied. Injective is momenteel het snelst groeiende ecosysteem in crypto en wil de belangrijkste bestemming zijn voor alle Web3 DeFi ontwikkelaars.

Wie is Injective ?
Eric Chen is de CEO van Injective Protocol en was eerder Venture Partner bij Innovating Capital, dat een van de investeerders van Injective Protocol werd. Albert Chon is de CTO van Injective Protocol en was Software Development Engineer bij Amazon voordat hij in 2018 Injective Protocol oprichtte. Het eerste product van Injective Labs was een veel betere en snellere decentrale crypto beurs in april 2020.

Hoe werkt Injective ?
Injective Labs heeft een aantal bouwblokken ontwikkeld zoals een decentraal orderboek, Ethereum brug, inEVM, swaps en derivaten als futures en opties, en deze beschikbaar gesteld aan alle ontwikkelaars op het platform. Normaal kost het heel veel tijd om zoiets complex, goed en veilig zelf te bouwen. Des te meer van dit soort plug-and-play bouwblokken aanwezig zijn, des te makkelijker is het voor ontwikkelaars om een grote diversiteit aan betrouwbare en snelle financiële applicaties te realiseren. Injective Labs is ook bezig met modules die koppelen met bestaande (traditionele) financiële systemen, wat het voor die partijen ook aantrekkelijk maakt om aan te sluiten op toepassingen draaiend op Injective. Met de ruime financiering die Injective Labs ontvangen heeft van grote investeerders kunnen ze nog een hele tijd vooruit met het ontwikkelen van nieuwe en doorontwikkelen van bestaande bouwblokken.

Toekomst van Injective?
De toekomst van Injective ligt logischerwijs in het uitbreiden van het aanbod en de mogelijkheden voor ontwikkelaars. Elk onderdeel van het protocol zal volgens hun filosofie gebouwd worden om te gebruiken zonder te hoeven vertrouwen op een andere partij, bestand zijn tegen censuur, publiek verifieerbaar zijn en front-running onmogelijk maken. Belangrijke mijlpalen in de roadmap zijn de integratie en ontwikkeling van een NFT-standaard en een NFT-marktplaats. Voortdurend zal Injective Labs moeten blijven innoveren om zijn positie te verstevigen als de beste blockchain voor DeFi. Tot nu toe doen ze dat zonder problemen. Volg hier hun blog voor meer informatie.

Laat je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.