Triaconta Weekly #271

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Revisie
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Historisch gezien wordt oktober beschouwd als een bullish maand voor Bitcoin en sommige analisten verwijzen ernaar als “Uptober”. We zijn in ieder geval goed begonnen met een nieuwe poging om boven de $28,000 uit te komen. Helaas is het echter weer niet gelukt om overtuigend door het 200 weken gemiddelde te breken. Wel blijft de Bitcoin prijs dicht bij dit gemiddelde liggen. De bundels maken zich alweer op voor de volgende revisie. Juist als de markt gaat stijgen is het natuurlijk belangrijk om je bundel up to date te hebben.

Big3:
1 Maand: +6.44% | 7D: +1.66% | 24H: -0.56%

Top30:
1 Maand: +4.06% | 7D: +0.05% | 24H: -0.86%

Penny:
1 Maand: +3.22% | 7D: -3.64% | 24H: -1.57%

DeFi:
1 Maand: +8.23% | 7D: -0.13% | 24H: -0.99%

Revisie

De crypto markt is voortdurend aan het veranderen en Triaconta wijzigt daarom volgende week de samenstelling van de standaard bundels. Heb je automatische revisie gekozen op je bundel dan worden de onderstaande wijzigingen ook toegepast op je bundel. Blijf actueel zonder omkijken en zet automatische revisie ook aan op jouw bundel.

De Shiba Inu hond is een vogel jager en kan uit stand 1.80 m hoog springen. De Shiba Inu coin bestaat sinds augustus 2020 en heeft volgens de markt dezelfde potentie. Met inmiddels een marktkapitalisatie vergelijkbaar met Chainlink en Bitcoin Cash krijgt de tweede meme-coin vanaf volgende week een plek in de Top 30.

Bij de vorige revisie toegevoegd aan de DeFi bundel, heeft Maker alweer meer dan 20% geplust en komt daardoor nu ook nieuw binnen in de Top 30. We nemen afscheid van Algorand waar nauwelijks nog ontwikkeling in zit. Ook net buiten de Top 30 valt de recent toegevoegde The Graph. Omdat de omzet in deze munt zeer hoog en de prijs nu net onder de €0,10 is verhuist hij naar de PennyStock bundel.

In de DeFi bundel is alleen plaats voor de beste 10 dus wij vervangen Fantom door een nieuw platform genaamd Injective (INJ) dat gebouwd is voor de nieuwste generatie DeFi-toepassingen. Injective is een blockchain met gedecentraliseerde spot- en futures beurzen, voorspelling markten, leenprotocollen en nog veel meer. Dit project is gebouwd met alle inzichten over DeFi en is gefinancierd door grote namen uit de crypto industrie zoals Mark Cuban, Pantera en Binance.

In de Penny Stock bundel nemen we helaas al afscheid van StormX vanwege dalende omzetten, waarschijnlijk wel met een paar procent winst. Hiervoor in de plaats komt Chiliz die na een flinke daling al een tijdje zijwaarts beweegt en nu in omzet toeneemt wat kan duiden op nieuwe belangstelling voor deze munt. Wellicht hebben de nieuwe fantokens van Tottenham Hotspur op het platform socios.com hier iets mee te maken?

Ook veteraan Zilliqa moet in de PennyStock bundel plaatsmaken voor de relatieve nieuweling The Graph, waarvan wij verwachten dat een opleving in DeFi en Web3 deze munt weer terug kan gaan brengen in de Top 30.

Marktoverzicht

SEC-voorzitter Gary Gensler heeft een brief ontvangen die is ondertekend door Republikeinen en Democraten van de belangrijkste financiële commissies. In de brief dringen ze aan op goedkeuring van een Bitcoin ETF. Tot nu toe heeft de SEC dit geweigerd, maar onlangs keurde een rechter hun motivering af als willekeurig en lichtvaardig. Zonder betere uitleg van het tegendeel door de SEC, concludeerde een panel van drie rechters dat een Bitcoin ETF eigenlijk hetzelfde is als een Bitcoin futures ETF. Als het ene product een vergunning heeft, dan is een vergunning voor het andere product niet uit te sluiten omdat de markt (voor beide is de beweging in waarde afhankelijk van de Bitcoinprijs) eigenlijk hetzelfde is.

Negen ETF’s met Ethereum futures kwamen maandag op de markt. Vijf zullen alleen Ethereum futures aanhouden, terwijl vier een mix van Bitcoin- en Ethereum futures aanhouden. Er was niet veel animo voor de nieuwe ETF’s en ook de winst van zondag was maandag weer verdwenen. Er is wel een beetje goed nieuws over de Bitcoin ETF’s te melden. De SEC heeft commentaar gegeven op de aanvragen waarmee deze aangepast kunnen worden. Dit is de eerste keer dat de SEC niet afwijst maar in gesprek gaat met de aanvragende partijen. De druk op de SEC is dus effectief geweest.

De SEC verloor ondertussen het tussentijdse beroep in de Ripple zaak. De rechter heeft hierbij de kans gegrepen om nog duidelijker uit te leggen waarom de SEC de rechtszaak verloren heeft en hoe de Howey test zelf aangeeft dat XRP geen effect is. De SEC kan na de rechtszaak gepland voor april 2024 nog in beroep maar krijgt het door deze uitspraak nog moeilijker om dat succesvol te doen. Ook heeft de rechter bevolen dat partijen minstens een uur in moeten plannen om te kijken of ze er samen uit kunnen komen.

ApeCoin DAO zal binnenkort een zuster-DAO lanceren die zich bezighoudt met het verwerven van invloedrijke NFT’s. AIP-297 werd op 21 september aangenomen en omvat plannen om 750.000 APE tokens uit de ApeCoin schatkist te halen om een door de gemeenschap bestuurde NFT kluis te financieren. De verworven NFT’s, uit de kunst, muziek, virtuele werelden en gaming, zullen worden beheerd via een door de gemeenschap beheerde kluis en APE-houders kunnen het intellectueel eigendom gebruiken met potentiële subsidies in APE coin in de nabije toekomst. APE coin zal de token zijn die de activiteiten en uitvoering van elke fase aandrijft, vanaf de initiële verwerving van NFT’s tot de ontwikkeling van producten die gebruik maken van deze NFT’s.

Onlangs gelekte interne documenten suggereren dat Microsoft van plan is crypto wallets te integreren in zijn Xbox spelconsole. Dit zou tal van mogelijkheden creëren voor gamers, game ontwikkelaars, uitgevers en investeerders. Het zou gamers de kans bieden om in-game items en functies, digitale activa, mods en mogelijk zelfs games te kopen met behulp van crypto. Gamers zouden ook probleemloos in-game items en digitale activa kunnen verhandelen.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.