Triaconta Weekly #270

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin blijft deze week rond de €25.000 staan. Geen renteverhoging in de VS en verrassend ook niet in het VK. Allemaal stilte voor de storm want Uptober komt er aan, deze keer een maand die het historisch gezien juist meestal heel goed doet. DeFi doet het deze week beter dan de rest omdat grote financiële instellingen (ook wel TradFi genoemd) meer en meer gebruik gaan maken van nieuwe en bestaande blockchains. Citigroup bank start een eigen blockchain, Chainlink sluit een belangrijke deal met het grootste interbancaire berichtensysteem SWIFT en Aave gaat samen met Circle en Coinbase tokenisatie promoten.

Big3:
1 Maand: +1.73% | 7D: +0.18% | 24H: -0.20%

Top30:
1 Maand: -1.83% | 7D: +0.86% | 24H: -0.10%

Penny:
1 Maand: -0.31% | 7D: +1.20% | 24H: +1.66%

DeFi:
1 Maand: +1.49% | 7D: +3.47% | 24H: -0.56%

Winnaars & Verliezers
Aave (+17%) groeit in september door de lancering van de Tokenized Asset Coalition (TAC) samen met prominente industrieleiders zoals Coinbase en Circle. De TAC gaat tokenisatie van grondstoffen en aandelen promoten. Zilliqa (+12%) stijgt flink en maakt een dubbele bodem in de koersgrafiek. Chainlink (+10%) breidt het bereik van het Cross-Chain Interoperability Protocol uit met Arbitrum (+6%). Ook Swift is geïnteresseerd in dit protocol en is een samenwerking met Chainlink gestart. Winstnemingen op IOTA (-8%) wat plannen heeft om een IOTA 2.0 te gaan bouwen met ondersteuning voor decentrale applicaties. Verdere verslechtering voor de GameFi van Gala (-7%) en Axie Infinity (-6%). Blockchain gaming is ondanks de grote potentie nog niet gelukt om veel gebruikers te krijgen en te houden. Gala wilde daar verandering in brengen door begin dit jaar de mobiele game ontwikkelaar Ember Entertainment over te nemen, maar ook daarmee is de doorbraak nog niet gevonden.

Marktoverzicht

De op 2 na grootste bank in de VS, Citigroup gaat testen met Citi tokens op een eigen blockchain. Volgens de bank hebben klanten tegenwoordig behoefte aan 24/7 oplossingen met snelle en betrouwbare transacties wereldwijd. De tokens kunnen zich voorlopig alleen verplaatsen tussen de Citigroup kantoren en alle nodes in de blockchain worden beheerd door Citigroup zelf. Eerder was de grootste bank, JP Morgan Chase, al begonnen met een JPM coin die ook alleen tussen JP Morgan bankrekeningen gebruikt kan worden.

Ripple sluit de maand af met een groot feest in New York vanwege de (gedeeltelijke) winst in de rechtszaak met de SEC. De “proper party” op 29 september viert dat XRP geen security kan zijn als deze verhandeld wordt op een crypto beurs. Voor Ripple was dat altijd het belangrijkste om gelijk in te krijgen, want hun betaaloplossingen zijn afhankelijk van de liquiditeit voor XRP op de beurzen. Al het nieuws op dit gebied wordt 8-9 november gepresenteerd op de jaarlijkse Ripple Swell in Dubai.

In 2014 werd de toen grootste Bitcoinbeurs Mt.Gox gehackt en gingen 850.000 Bitcoins verloren. Hiervan is het de failliete beurs gelukt om ongeveer 20% terug te halen. Schuldeisers wachten inmiddels oneindig lang en helaas zijn de terugbetalingen, die zouden starten op 31 oktober, met nog eens 12 maanden uitgesteld. Dit betekent voorlopig wel een uitstel van eventuele prijsdruk op Bitcoin.

Bitcoin in Argentijnse peso’s knalt alweer naar een allerhoogste koers ooit. Het door hyperinflatie geplaagde land heeft binnenkort verkiezingen. Pro-Bitcoin kandidaat Javier Milei heeft de voorverkiezingen gewonnen en is daarmee een grote kanshebber bij de presidentsverkiezingen dit najaar. De centrale bank heeft dit jaar alle betalingsproviders verboden om crypto transacties te verwerken. Milei is econoom en wil de centrale bank helemaal afschaffen en de peso koppelen aan de dollar.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.