Triaconta Weekly #268

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
September is historisch gezien eigenlijk altijd een slechte maand voor Bitcoin dus eigenlijk is de zijwaartse beweging deze week hartstikke positief. Ook positief, de markt ziet 95% kans op een Amerikaanse rentepauze tijdens de volgende Fed-vergadering op 20 september. Er staat wel een steeds kleinere hoeveelheid BTC op de exchanges dus als er nieuws is kan de beweging omhoog of omlaag overdreven heftig zijn. Belangrijke gebeurtenissen worden eigenlijk pas verwacht in oktober. Een besluit over de Ethereum ETF, besluiten over de Bitcoin ETF’s met name in de rechtszaak SEC-Grayscale, het gedeeltelijk beroep van de SEC in de Ripple zaal. en een rechterlijk besluit over de motie van Coinbase dat de SEC helemaal geen basis heeft om hen te vervolgen voor handel in securities omdat cryptomunten dat niet zijn, verwijzend naar de Ripple uitspraak.

Big3:
1 Maand: -11.28% | 7D: +0.97% | 24H: +0.85%

Top30:
1 Maand: -14.83% | 7D: +1.37% | 24H: +0.45%

Penny:
1 Maand: -15.85% | 7D: +0.37% | 24H: +0.64%

DeFi:
1 Maand: -17.25% | 7D: +3.51% | 24H: +0.67%

Winnaars & Verliezers
Er is deze zomer volop gebouwd en getest en de resultaten geven de belegger moed. Het DeFi protocol Synthetix (+14%) leidt deze week met afstand het altcoin-momentum in de aanloop naar het nieuwe Synthetix V3. IOTA (+8%) rondt de laatste tests af van de Shimmer EVM, die compatibiliteit met Ethereum mogelijk maakt op het veel snellere en schaalbaardere IOTA netwerk. JasmyCoin (+10%) is bezig een eigen JasmyChain te onwikkelen en ook andere kleinere munten noteren goede resultaten deze week zoals Reef (+13%), Enjin Coin (+9%) en Fetch.AI(+8%). Het gaat alleen niet goed met Gala (-15%) waar de fantastische groei en ontwikkeling van Gala Games, Music en Film uit het nieuws is verdwenen omdat beide eigenaren elkaar voor de rechter slepen voor $130 miljoen aan gala tokens met aanklachten over zelfverrijking. Terwijl de aankondiging van Google om weer advertenties toe te staan voor NFT games juist voor Gala een boost zou kunnen betekenen.

Marktoverzicht

SBI Remit, onderdeel van de Japanse SBI Group, breidt haar samenwerking met Ripple en SBI Ripple Asia uit. Zij zullen internationale overboekingen mogelijk maken met XRP als brug valuta naar bankrekeningen in de Filipijnen, Vietnam en Indonesië.

Solana Pay, een gedecentraliseerd, open-source, peer-to-peer betalingsprotocol gebouwd op Solana door Solana Labs, is nu beschikbaar voor miljoenen bedrijven door een app-integratie met Shopify, het wereldwijd actieve e-commerce platform voor online winkels.

Visa heeft verklaard dat het naast Ethereum ook Solana gaat gebruiken in de pilot voor het verwerken van USDC transacties via de blockchain. Solana (+97% ytd) is een van de grote successen in de Top 30 bundel dit jaar.

Nog meer Web3 adoptie nieuws door financiële bedrijven van de grootste investeringsbank en effectenmakelaar van Zuid-Korea. In samenwerking met de Monetaire Autoriteit van Singapore tokenisatie gaat Mirae Asset Securities tokenisatie van effecten onderzoeken op Polygon (MATIC) nadat eerder al Franklin Templeton en Hamilton Lane kozen voor deze blockchain.

De Financial Accounting Standards Board (FSAB) heeft als voornaamste doel het vaststellen en verbeteren van algemeen aanvaarde boekhoudprincipes in de Verenigde Staten. Omdat blijkbaar steeds meer bedrijven crypto in hun reserve willen hebben zijn hiervoor nieuwe regels bedacht. Crypto valuta zoals Bitcoin mogen tegen de werkelijke waarde (‘fair value’) op de balans genoteerd worden. Voorheen telde een stijging niet mee, en moest een daling als verlies geboekt worden. Dit geeft in de praktijk vreemde rapportages, zeker als je veel Bitcoin hebt zoals bijvoorbeeld MicroStrategy. Het bedrijf is heel blij met de nieuwe regels en meent dat hiermee een belangrijke belemmering is weggenomen voor bedrijven om crypto als financiële activa te gebruiken.

Elon Musk’s SpaceX zal 5 november de volledig in Dogecoin gefinancierde DOGE-1 maanmissie lanceren. Het wordt de allereerste ruimtereis gefinancierd met crypto en de allereerste crypto in de ruimte. DOGE-1 is een CubeSat (kubusvormige satelliet) van 40 kilogram die als lading op een Falcon 9 raket mee zal vliegen. DOGE-1 wordt de eerste satelliet met blockchain technologie in een baan om de maan, en is bedoeld als test en voorloper van een commercieel IoT-netwerk.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.