Triaconta Weekly #267

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Wat is StormX (STMX) ?

Bundel prestaties

Bitcoin en daarmee de hele crypto markt lijkt in augustus wel in een achtbaan gestapt. Na een wekenlange zijwaartse beweging gingen op 17 augustus plotseling de koersen van alle beurzen hard onderuit op slechte economische cijfers uit China. De flink gestegen kans op een Bitcoin ETF door het verlies van de SEC in de Grayscale rechtszaak bracht de crypto markt op 29 augustus weer heel snel omhoog om twee dagen later weer vlug te dalen naar hetzelfde niveau als 17 augustus. Terug bij af of door het bericht van de SEC om de beslissing op alle ETF aanvragen 45 dagen uit te stellen. Dit mogen ze maximaal drie keer doen dus we kijken uit naar de volgende deadline op 16 oktober.

De overwinning van Grayscale op de SEC, die Bitcoin deed stijgen, betekent uiteindelijk alleen dat de SEC binnen 45 dagen opnieuw deze aanvraag moet beoordelen en met betere argumenten moet komen om hem af te wijzen. Of en daar hoopt de markt op, geen argumenten kan vinden en de ETF en daarmee logischerwijs ook alle andere aanvragen gaat toestaan. Er wordt via de Bitcoin ETF’s een tsunami aan institutioneel geld verwacht, die waarschijnlijk gaat samenvallen met de halvering van het aantal nieuwe bitcoins wat op de markt verschijnt door de ‘Bitcoin halving’ in april 2024. Op korte termijn is het risico op verdere daling echter toegenomen en dat zien we terug in de bundels deze week.

Big3:
1 Maand: -13.00% | 7D: -1.00% | 24H: -3.58%

Top30:
1 Maand: -17.14% | 7D: -2.37% | 24H: -3.47%

Penny:
1 Maand: -16.67% | 7D: -2.12% | 24H: -1.88%

DeFi:
1 Maand: -21.45% | 7D: -0.89% | 24H: -3.83%

Winnaars & Verliezers

Nano (+22%) is de snelste stijger deze week in een speculatieve opleving. Ook tegen de stroom in stijgt Maker (+15%), onlangs weer toegevoegd aan de DeFi bundel. De oprichter van IOTA (+12%) is een onverwachte spreker op de jaarlijkse Cardano conferentie (2-4 november) wat op een mogelijke toekomstige samenwerking kan duiden. Omdat AI dankzij de Nvidia cijfers en ChatGTP5 in het nieuws is, kan Fetch.AI (+9%) altijd rekenen op belangstelling van beleggers. Een flinke daling van Hedera (-14%) mogelijk door het vrijkomen van $65.42 miljoen HBAR tokens (3.43% van het totaal). Hedera moet nu steun vinden op $0.05 om de in juni gestarte uptrend voort te zetten. Nieuwe toevoeging Pepe (-8%) daalt door onenigheid in het team, dat snel opgelost moet worden. Ook StormX (-8%) heeft het moeilijk bij afnemend volume.

Wat is StormX (STMX) ?
Bij de laatste revisie is deze token toegevoegd aan de PennyStock bundel. StormX is een mobiele app en een browser-extensie voor Chrome en Edge waarmee gebruikers wereldwijd STMX tokens kunnen verdienen door producten en diensten aan te schaffen bij aangesloten bedrijven. De verdiende crypto kunnen ze vervolgens weer uitgeven aan andere producten en diensten, sparen of inwisselen voor andere crypto’s.

STMX tokens zijn hierdoor zogenaamde utility tokens met een aantoonbaar nuttig gebruik, en niet alleen maar bedoeld voor speculatie op waardestijging. Door partnerschappen met topmerken Samsung, Nike en eBay is StormX toonaangevend geworden op het gebied van crypto beloningen.

Is het wel een crypto?
Een belangrijke doelstelling van StormX is om juist alle mensen op de wereld die nog niets met crypto doen, op een simpele manier aan boord te krijgen. De app is een echte Web3 applicatie gratis te registreren/gebruiken en vereist geen eerdere ervaring met crypto omdat de ontwikkelaars alle technische barrières hebben verwijderd via een behulpzame interface. StormX maakt op de achtergrond gebruik van de geavanceerde technische structuur van Ethereum 2.0 om gebruikers schaalbaarheid en veiligheid te bieden. Ja, het is een crypto, en toch is het door iedereen wereldwijd gemakkelijk te gebruiken.

Wie is StormX?
CEO en medeoprichter Simon Yu ontwikkelde deze digitale valuta voor een app genaamd BitMaker, waar hij en medeoprichter Calvin Hsieh in 2014 aan werkten. Simon Yu werkte eerder als financieel analist stagiair bij Amazon en senior kredietrisico analist bij KeyBank. Nadat hij afstudeerde aan de Universiteit van Washington in 2014, nam hij deel aan een Berkley Blockchain Xcelerator van de Universiteit van Californië in 2020. De Bitmaker app werd in 2015 gelanceerd en wil gebruikers crypto laten verdienen op verschillende manieren waarbij het niet gaat om het kopen van tokens om ze vervolgens met winst te verkopen. Inmiddels is de app verbonden met een blockchain en heet nu StormX. Het bedrijf werd vanaf februari even geleid door Vivek Ganesan, de VP Engineering, maar sinds april is de oprichter Simon Yu weer terug als CEO en zijn er weer volop nieuwe plannen.

Mogelijkheden met StormX
De app is vroeger begonnen als marktplaats waar freelancers en bedrijven samengebracht worden om micro-taken te doen vergelijkbaar met Upwork, Fiverr of Mechanical Turk. Het probleem met de genoemde centrale platforms was namelijk hun hoge commissie. Door de afspraken via smart contracts te laten lopen waren de kosten voor bedrijven lager en de opbrengst voor freelancers veel hoger. Zo kon StormX veel gebruikers wereldwijd aan zich binden. In de loop van de tijd werden veel van deze klusjes overgenomen door AI en daalde het gebruik van de marktplaats. De cashback mogelijkheid werd echter steeds meer gebruikt. In september 2022 is besloten de marktplaats te sluiten en voortaan vooral verder te gaan als de inmiddels wereldwijd grootste crypto cashback applicatie.

Via de StormX App zie je eenvoudig duizenden winkels wereldwijd waar je STMX tokens kan verdienen door daar producten te kopen. Van autobanden tot huisdieren en ook veel Nederlandse winkels met bekende namen als Ebay, Under Armour, GoPro, Nord VPN, Bugaboo en als je nog in de vakantiestemming bent bijvoorbeeld Belvilla. Bestel producten of diensten via de App en ontvang een per winkel wisselend percentage van je aankoop terug in Bolts die je kan inwisselen voor Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dogecoin, DAI en STMX tokens. Je kunt natuurlijk ook crypto kopen via de App.

StormX had een zeer succesvolle debit/creditcard waar standaard 5% cashback op al je aankopen gegeven werd en zelfs 8% als je hem bij Amazon gebruikt. Daarmee kon je overal betalen en dat is een groot voordeel omdat je geen crypto uit een wallet hoeft te halen en te verkopen voor fiat geld om het uit te geven. Met deze kaart kon je dat allemaal overslaan en dat is extra aantrekkelijk voor niet-crypto gebruikers. Door problemen en fraude bij een aantal grote crypto bedrijven in het afgelopen jaar heeft hun partner Metropolitan Commercial Bank (New York) helaas alle crypto activiteiten gestaakt en is de samenwerking met StormX opgezegd. Ze zijn voor de kaart in Amerika dus op zoek naar een nieuwe bankpartner en hopen deze snel te vinden. Als er een geschikte partner gevonden kan worden, komt er volgens StormX ook een Europese kaart.

Nieuw is StormX Sports, bedoeld om een Web3 fanbase te activeren en nieuwe manieren van betrokkenheid te creëren rondom je favoriete teams. Op dit moment is het alleen mogelijk om uitslagen te voorspellen in een Amerikaanse NCAA college basketball pool voor prijzen in STMX. De bedoeling is natuurlijk om de mogelijkheden van StormX Sports snel verder uit te breiden.

Toekomst
De inmiddels $4.3 miljoen als beloning uitgekeerde STMX tokens ontstaan natuurlijk niet zomaar. Bedrijven die een commissie geven op online verkopen zullen deze tokens eerst moeten kopen, wat een voortdurende vraag naar tokens genereert. Het token model stimuleert bij de ontvangers ook het vasthouden van STMX tokens in de wallet door staking inkomsten en omdat hogere aantallen tokens in bezit hogere beloningen opleveren in de cashback app. Daarbij blijft E-commerce natuurlijk enorm groeien en daarbinnen past ook de eigen creditcard. De app heeft volgens het laatste blog artikel wereldwijd momenteel 2 miljoen actieve gebruikers, wat relatief veel is voor een blockchain app en claimt 3.5 miljoen downloads van de app. In 2023 is het ontwikkelteam flink uitgebreid en is een marketing team gestart om StormX bekender te maken bij een groot (niet-crypto) publiek.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.