Triaconta Weekly #265

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Revisie

Bundel prestaties
Fitch Ratings beoordeelt de VS niet langer met de hoogste kredietwaardigheid en heeft kritiek op de uit de pan rijzende begrotingstekorten en de politieke strijd die geleid heeft tot onbestuurbaarheid en herhaaldelijke botsingen over het schuldenplafond. Amerika moet stappen vooruit gaan zetten op crypto gebied anders gaat het de boot missen. In handelsvolume was de Zuid-Koreaanse crypto beurs Upbit in juli voor het eerst groter dan het Amerikaanse Coinbase, dat jarenlang de nummer 2 was achter Binance.
Naast de Bitcoin ETF aanvragen liggen er nu ook een paar Ethereum ETF en XRP ETF aanvragen bij de SEC om te beoordelen. Het kan er heel goed uit gaan zien voor de Big3. Ondanks de succesvolle 3e Litecoin halving en Ethereum’s 8e verjaardag begint augustus licht negatief voor alle bundels en hopen we allemaal op snel wat meer zonneschijn.

Big3:
1 Maand: +3.79% | 7D: -2.10% | 24H: -0.03%

Top30:
1 Maand: -3.60% | 7D: -4.03% | 24H: -0.45%

Penny:
1 Maand: -5.29% | 7D: -2.46% | 24H: +0.12%

DeFi:
1 Maand: -14.74% | 7D: -6.15% | 24H: -1.12%

Winnaars & Verliezers
Wederom de grootste stijger deze week is Maker (+12%) gevolgd door Pennystock Shiba Inu (+12%) waar ontwikkelaars hard aan het werk zijn aan daadwerkelijke toepassingen met een identiteit systeem en het Shibarium genoemde metaverse. Verder was de week voor de meeste munten negatief zoals Compound (-19%), Synthetix (-15%) en Stellar (-15%), waar winst genomen werd na de recente stijgingen en Convex Finance (-17%) en Curve DAO token (-16%) die beide last hadden van hacks.

Revisie

De crypto markt is voortdurend aan het veranderen en Triaconta wijzigt daarom volgende week weer de samenstelling van de standaard bundels. Heb je voor automatische revisie gekozen op de bundel dan wordt je bundel automatisch bijgewerkt en hoef je zelf niets te doen. Als je ook zonder moeite actueel wilt blijven, zet dan automatische revisie op je bundel aan.

In de selectie voor onze Top 30 voegen wij Aave en The Graph toe en verdwijnen Theta Network en Apecoin. Theta network videostreaming zou de Youtube op de blockchain worden maar blijft ook in 2023 achter. Apecoin, het governance token van de Bored Ape Yacht Club groeide tijdens de NFT hype maar er is voldoende twijfel gerezen over de lange termijn levensvatbaarheid om de prijs negatief te beïnvloeden. Aave is een open source gedecentraliseerd kredietplatform dat al sinds 2017 geldverstrekkers en leners van crypto met elkaar verbindt. The Graph is een indexering protocol om het eenvoudig te maken om gegevens op te vragen uit blockchain netwerken. Het wordt steeds vaker gebruikt in toepassingen voor zowel DeFi als het bredere Web3-ecosysteem.

In de DeFi bundel top 10 zien we Maker sterk terugkomen en voegen we ook een oude bekende Synthetix toe. We nemen afscheid van Curve DAO token en Rocket pool. Curve DAO zakt uit de Top10 door hacks en de onzekerheid die ontstaan is over de grote schuldpositie van de oprichter. Als zijn onderpand in CRV zijn lening niet meer dekt zal hij grote hoeveelheden CRV moeten verkopen, en dit kan grote impact hebben op het functioneren van het hele systeem. Rocket pool is duidelijk minder aantrekkelijk gebleken voor staking dan Lido DAO en valt hierdoor uit de top 10. Governance token Maker van het opensource project MakerDAO is een zeer succesvol leen en uitleen protocol, wat ook sinds 2017 de eerste stablecoin DAI mogelijk maakt. Synthetix is een gedecentraliseerd protocol voor synthetische activa waarmee gebruikers synthetische cryptocurrencies, fiatvaluta’s en grondstoffen kunnen verhandelen. De verwachte groei in de handel van synthetische aandelen maakt Synthetix aantrekkelijk voor beleggers.

In de Penny Stock bundel vervangen we IDEX en Oasis Protocol. De omzetstijging in IDEX blijkt van tijdelijke aard geweest te zijn en niet het begin van een trend. Oasis Network als privacy fundament voor Web3 applicaties krijgt niet de aandacht van beleggers die het misschien wel verdient. In de bundel met de meest verhandelde crypto onder de €0.10 voegen wij hiervoor in de plaats Pepe coin toe, gebaseerd op de op het internet populaire Pepe de kikker. Ook is er plek voor een stormachtig groeiende crypto cash-back toevoeging aan onlineshopping genaamd StormX (geen relatie overigens met het inmiddels X geheten Twitter). StormX is een mobiele app en webapp loyaliteitsprogramma, die onder andere Walmart klanten de optie geeft om crypto te ontvangen op hun aankopen.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.