Triaconta Weekly #264

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin is de afgelopen maand nauwelijks van zijn plek gekomen, wat beleggers weer wat meer avontuurlijk maakt richting de altcoins. De grootste impact op de Big3 en Top30 bundel was de winst van Ripple in de rechtszaak met de SEC. De XRP token verdubbelde bijna in prijs en pakte zijn derde plek in de crypto ranglijst terug van het BNB token van de ook door Amerikaanse toezichthouders belaagde Binance exchange. Europa en Amerika verhogen de rente nog maar weer eens met 0.25% waarbij de Federal Reserve voorzitter veerkracht ziet in de economie en in zijn toekomstverwachting geen recessie meer verwacht.

Big3:
1 Maand: +10.51% | 7D: -1.50% | 24H: +0.41%

Top30:
1 Maand: +9.37% | 7D: -1.01% | 24H: +0.13%

Penny:
1 Maand: +2.87% | 7D: +0.13% | 24H: +0.70%

DeFi:
1 Maand: +3.22% | 7D: -2.79% | 24H: -0.47%

Winnaars & Verliezers
De grootste stijger in de afgelopen maand was voormalig DeFi project Maker (+72%), die wellicht hiermee weer terugkeert in de DeFi top 10. Een tweede voormalige DeFi munt Compound (+70%) deed het ook prima. In de Top 30 profiteerden Stellar (+65%) en XRP (+51%) van de Ripple winst in de rechtszaak met de SEC. Ook Solana (+53%) vervolgt zijn comeback, zeker als we de $30 kunnen doorbreken. De grootste daler in de afgelopen maand was helaas de laatste toevoeging aan de DeFi bundel Rocket Pool (-20%). De strijd met Lido DAO (+2%) laaide op met de beschuldiging dat Rocket Pool governance onvoldoende gedecentraliseerd zou zijn. Problemen op het nauw verbonden MultiChain network zorgen voor een flinke daling van Fantom (-17%) omdat veel gebruikers uit voorzorg hun crypto weghaalden van het Fantom netwerk.

Marktoverzicht

Ripple heeft de rechtszaak met de SEC deels gewonnen en deels verloren. De rechter is heel duidelijk dat de token XRP zelf geen effect is en elk handelsplatform, en de gebruikers daarvan, waarbij partijen niet weten van wie ze de XRP kopen of aan wie ze verkopen niet in de problemen zal komen daarover met de toezichthouder. Pure winst voor Ripple, XRP en andere crypto, die de afgelopen tijd vergelijkbare beschuldigingen ontvingen van de SEC.

Belangrijk voor de toekomst van Ripple is dat de XRP transacties van Ripple op de vrije markt voor hun On Demand Liquidity (ODL) product voor het faciliteren van internationale betalingen ook niet vallen onder de regels voor de verkoop van effecten. Op een punt hebben ze wel verloren. De institutionele verkopen van Ripple direct aan investeerders als onderdeel van een samenwerkingsovereenkomst of ander investeringscontract vallen volgens de rechter wel onder de regels voor effecten. Hier zal Ripple waarschijnlijk een boete voor krijgen. En een aantal crypto projecten, die dit ook hebben gedaan, zal zich moeten gaan beraden op hun verdediging. De rechter heeft beide partijen opgeroepen in 6 tot 8 weken tot overeenstemming te komen over de uitwerking van haar uitspraak.

Het vertrouwen in de toestemming voor een Bitcoin ETF voor Blackrock is zo groot dat Grayscale (die ook een aanvraag gedaan heeft) de SEC gevraagd heeft om in 1x alle Bitcoin ETF aanvragen toe te kennen zodat voorkomen wordt dat de eerste toegekende aanvraag een enorm voordeel heeft. Het past volgens Grayscale niet dat de SEC winnaars en verliezers in de markt gaat bepalen.

In Amerika heeft de Financial Services Committee belangrijke wetsvoorstellen goedgekeurd voor de regulering van crypto, crypto exchangers en het toezicht hierop door de SEC en de CFTC. De Financial Innovation and Technology for the 21st century act en de Blockchain Regulatory Certainty act passeerden met de volledige steun van de Republikeinen en enkele (afvallige) Democraten. Er is kritiek dat de wetten nog veel open laten, maar overeenstemming dat ze een significante verbetering zijn op de huidige onzekere situatie. De voorstellen gaan nu naar het huis van afgevaardigden en dan eventueel door naar de Senaat.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.