Triaconta Weekly #263

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

In Juli gaat de nieuwsbrief een paar weken op vakantie. De eerstvolgende nieuwsbrief verschijnt 28 juli.

Bundel prestaties
Bitcoin stuitert tussen $30,000 en $31,000 dollar terwijl handelaren hun posities verdedigen. Op deze laatste vrijdag van de maand expireren zowel de maand als de kwartaal opties op Bitcoin en er staat $5 miljard op het spel. De kans op een renteverhoging van 0,25% in Juli in de VS neemt helaas toe. Ook Europa wil de rente verder laten stijgen om de inflatie te beteugelen. De verschillende cryptomunten in de bundels laten grote verschillen in rendement zien waarvan de breed samengestelde Top 30 het meest profiteert.

Big3:
1 Maand: +1.43% | 7D: +0.20% | 24H: +1.78%

Top30:
1 Maand: -4.41% | 7D: +7.55% | 24H: +5.45%

Penny:
1 Maand: -12.49% | 7D: +1.91% | 24H: +3.95%

DeFi:
1 Maand: -9.72% | 7D: +3.05% | 24H: +4.63%

Winnaars & Verliezers

Wall Street bepaalt tegenwoordig wat de winnaars en verliezers zijn. Sinds de eerste door Wall Street gesteunde crypto beurs EDX Markets live ging op 21 juni met slechts vier noteringen (Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin) zijn deze munten enorm gestegen. De goedkeuring van de vier munten door een beurs die wordt gesteund door gevestigde bedrijven op Wall Street wordt door de markt gezien als een officieuze goedkeuring van de veilige wettelijke status van de munten in vergelijking met andere altcoins.

Bitcoin Cash (+107%) profiteert deze week het meest omdat veel handelaren short posities hadden in deze munt en bij het bereiken van bepaalde niveaus verplicht werden de munt terug te kopen (ook wel short squeeze genoemd). Een andere grote stijger is Compound (+85%) die een aanvraag bij toezichthouder SEC heeft ingediend voor Superstate, een nieuw bedrijf dat kortlopende staatsobligaties en blockchain gaat combineren. Litecoin (+12%) doet het wat rustiger aan.

De dalers en achterblijvers kwamen door de aanklacht van de SEC eerder deze maand aan het adres van Binance en Coinbase dat ze niet geregistreerde effecten zouden verkopen zonder de vereiste vergunning. Er is op dit moment nog voor geen enkele crypto vastgesteld of het een effect is. In de aanklacht werden meerdere altcoins genoemd die mogelijk effecten zouden zijn en deze week nog steeds verder daalden zoals Algorand (-7%), BNB (-2%), Polygon (-3%) en Cardano (-2%). Verrassend herstel zien we bij het ook in de aanklacht genoemde Solana (+14%), een comeback die toevallig samenvalt met de lancering van een nieuwe NFT collectie van Melania Trump op deze blockchain.

Marktoverzicht

Hong Kong’s grootste bank, HSBC, biedt Bitcoin en Ethereum ETF’s aan zijn klanten. Bitcoin ETF’s zijn nu verkrijgbaar in Canada, Duitsland (voor heel Europa), Brazilië, Singapore en dus vanaf nu ook in HongKong. De toezichthouder SEC in Amerika is vorig jaar juli voor de rechter gesleept door Grayscale na de zoveelste afwijzing van een Amerikaanse Bitcoin ETF aanvraag. Verschillende experts verwachten binnenkort een uitspraak in deze zaak en geven Grayscale inmiddels 70% kans op een overwinning.

CACEIS bank, de bank afdeling van de CACEIS groep waar ook Credit Agricole en Santander onder vallen, heeft zich geregistreerd voor een licentie voor crypto-opslag in Frankrijk. De bank zegt in te willen spelen op de groeiende vraag van beleggingsfondsen en institutionele investeerders. CACIES groep is met 2.100 miljard euro een van de grootste vermogensbeheerders in Europa.

MicroStrategy heeft in de afgelopen twee maanden weer ruim 12 duizend Bitcoins gekocht voor een gemiddelde prijs van $28,136. Hiermee komt de grootste Bitcoin bezitter op een schatkist van ruim 152 duizend Bitcoins samen op dit moment $4,5 miljard waard.

Circle, de uitgever van de een na grootste stablecoin USDC is nu ook aangesloten op Abitrum waarbij het Cross Chain Transfer Protocol snelle uitwisseling mogelijk maakt met de reeds aangesloten blockchains van Ethereum en Avalanche. Volgens het nieuwe protocol wordt USDC op de ene chain vernietigd en op de andere chain gecreëerd. Dit is veel veiliger dan de oude methode van blokkeren en creëren, die in het verleden tot hacks met miljoenen schade heeft geleid.

De Europese Unie heeft een jarenlang onderzoek afgerond en gaat een voorstel indienen voor een digitale vorm van de euro, die wordt uitgegeven door de Europese Centrale Bank. Om commerciële banken niet in de weg te zitten mag je waarschijnlijk maximaal 3000 digitale euro op een pasje of op je telefoon zetten. Het is bedoeld als vervanger van cash betalingen en een bankrekening en ook gebruik voor betalingen wordt gratis. Het moet mogelijk zijn om direct andere mensen en bedrijven te betalen overal in de eurozone. Bedenk hierbij dat bijvoorbeeld Ideal alleen in Nederland werkt en er tot nu toe nog geen Europees systeem is voor digitale betalingen. Er zijn (voorlopig) geen plannen om de digitale euro programmeerbaar te maken zodat hij alleen aan door de overheid gewenste dingen uitgegeven kan worden. We gaan er dus van uit dat dit straks een nieuwe Europese betaalmogelijkheid gaat worden om bijvoorbeeld crypto te kopen bij Triaconta ;-)

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.