Triaconta Weekly #259

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Een akkoord over het Amerikaanse schuldenplafond gaf Bitcoin vleugels naar $28,000 maar een doorbraak lukte niet en de prijs zakte weer terug rond $27,000. Ook de rest van de crypto markt volgde dit patroon met enkele positieve uitzonderingen die toevallig allemaal in onze bundels zitten. Uiteindelijk dus een goede laatste week voor de bundels in een maand die behalve voor de Big3 helaas naar beneden ging. Voor juni kijken we voor een groene maand naar een mogelijke pauze in de Amerikaanse renteverhogingen, de heropening van de cryptomarkt in Hongkong en dan toch eindelijk een uitspraak in de rechtszaak tussen de SEC en Ripple over XRP.

Big3:
1 Maand: +4.16% | 7D: +4.68% | 24H: +0.52%

Top30:
1 Maand: -3.48% | 7D: +3.86% | 24H: +1.26%

Penny:
1 Maand: -9.10% | 7D: +1.48% | 24H: +0.32%

DeFi:
1 Maand: -6.27% | 7D: +4.30% | 24H: +1.90%

Winnaars & Verliezers
Top30 token Quant (+20%) is de token van de multichain interoperabiliteit oplossing Quant Network en de snelste stijger deze week. Fetch.AI (+16%), het gedecentraliseerde machine-learning netwerk, heeft nu een eigen super wallet oplossing met ingebouwde persoonlijk AI assistent Fetchbot. De upgrade naar Lido V2 wordt goed ontvangen door beleggers in DeFi token Lido DAO(+15%). The Graph (+14%), het blockchain indexerings protocol, en Filecoin (+11%) profiteren van de groei in Web3. De Big 3 bundel krijgt een boost van XRP (+10%), met volgens de CEO van Ripple een rechterlijke uitspraak in de komende weken, niet maanden. Winstneming bij Kava (-12%) en verder alleen wat kleine dalingen.

Marktoverzicht

Tether, de aanbieder van de meest gebruikte stablecoin USDT, steeg naar een record marktkapitalisatie van $83.2 miljard. Het bedrijf gaat voortaan consequent tot 15% van zijn netto gerealiseerde bedrijfswinst besteden aan de aankoop van Bitcoin (BTC). Tether wil hiermee het Bitcoin-aandeel in zijn reserves verhogen om de reserves te versterken en te diversifiëren. Volgens het Q1 kwartaalbericht hebben ze nu al $1.5 miljard in Bitcoin en hun maandelijkse winst is ongeveer $75 miljoen.

Na NFTs komen er in de loop van dit jaar ook smart contracts naar de XRP blockchain. Hooks zijn simpele functies op de XRP ledger om bijvoorbeeld verificaties uit te voeren voorafgaand of volgende op een transactie. In het laatste kwartaal van 2023 is ook een laag 2 oplossing gepland, genaamd Evernode voor complexe smart contracts, opslag van bestanden, calculaties en de mogelijkheid om externe data op te halen.

Litecoin zag in mei een enorme groei in het aantal wallet adressen en ook in het aantal wallet adressen met een positief saldo. En ook een flinke groei in transacties met name door de LTC-20 tokens waarmee NFT’s via Ordinals mogelijk werden op de LTC blockchain. Het duurt nog ongeveer 57 dagen tot de volgende Litecoin halving. Op het moment verdienen de miners nog 12,5 LTC met het toevoegen van een nieuw blok met transacties aan de blockchain, maar over minder dan 2 maanden zal dit dalen tot 6,25 LTC.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.