Triaconta Weekly #257

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Revisie

Bundel prestaties
De markt beweegt deze week licht omhoog met een paar uitschieters op de DeFi markt. Dit jaar is veel handelsvolume verplaatst naar decentrale exchanges en verwerkt bijvoorbeeld Uniswap sinds februari meer handelsvolume dan Coinbase, toch de grootste centrale exchange in Amerika. De DeFi bundel is hierdoor dit jaar na de Big3 de best renderende bundel. Een groot deel van dit rendement komt van de nieuwe toevoegingen bij de vorige revisie en ook volgende week passen we de standaard bundels weer aan om up to date te blijven met de snel veranderende crypto markt. De nieuwe toevoegingen Arbitrum (ARB), Stacks (STX), Rocket Pool (RPL) en IDEX (IDEX) zijn nu al te koop op ons platform. Hieronder lees je meer over de aanpassingen per bundel.

Big3:
1 Maand: -7.06% | 7D: +4.60% | 24H: -0.02%

Top30:
1 Maand: -13.15% | 7D: +4.78% | 24H: -0.97%

Penny:
1 Maand: -19.34% | 7D: +4.14% | 24H: -1.22%

DeFi:
1 Maand: -16.54% | 7D: +6.33% | 24H: -1.66%

Winnaars & Verliezers
De DeFi sector gaat weer lekker deze week met Lido DAO (+16%) en Synthetix (+15%). De één na oudste cryptomunt Litecoin (+14%) profiteert van de voortdurende files en hoge kosten op de Bitcoin blockchain. Litecoin is natuurlijk een aangepaste kopie van Bitcoin en heeft sinds februari ook de mogelijkheden voor Ordinals. Nu Bitcoin overloopt met dit soort transacties, is de beurt aan Litecoin. Op 10 mei noteerde de blockchain meer dan 500 duizend transacties per dag, een nieuw record. Een opvallende daler deze week is Cosmos (-6%) ondanks volop nieuwe ontwikkelingen zoals Neutron en Stride die het voor ontwikkelaars veel makkelijker maken om dApps en nieuwe use cases toe te voegen aan deze Ethereum concurrent.

Revisie
De crypto markt is voortdurend aan het veranderen en Triaconta wijzigt daarom volgende week de samenstelling van de standaard bundels. Heb je voor automatische revisie gekozen op de bundel dan wordt je bundel automatisch bijgewerkt en hoef je zelf niets te doen. Als je ook zonder moeite actueel wilt blijven, zet dan automatische revisie op je bundel aan.

In de selectie voor onze Top 30 voegen wij Arbitrum toe en verdwijnt Flow. Flow blijft een prima platform maar is afhankelijk van ontwikkelaars die dingen erop bouwen. Dat gebeurt nog onvoldoende om een Top 30 notering te behouden. Arbitrum is een laag 2 schaalbaarheid oplossing voor Ethereum met een nieuwe methode die gebruikmaakt van Optimistic Rollups. Door alleen de minimaal benodigde informatie te sturen worden transacties veel efficiënter en dus sneller en goedkoper verwerkt. Met name voor dApps is dat superbelangrijk en Arbitrum kan hierdoor 40,000 transacties per seconde aan en blijft hierbij toch net zo veilig en volledig compatibel met Ethereum.

In de DeFi bundel nemen we afscheid van Near en Maker. Near heeft niet langer exclusief de focus op DeFi en groeit door naar een Blockchain OS voor Web3. Near blijft hiermee een prima onderdeel van de Top30 bundel, maar past niet meer in de DeFi bundel. Maker zakt verder weg in marktwaardering en verdwijnt daarmee uit de top 10 DeFi. Met alle hype over ordinals op de Bitcoin blockchain is ook de waarde van Stacks flink toegenomen. Deze smart contract laag maakt ook smart contracts en dApps mogelijk direct op de Bitcoin blockchain. Stacks komt met een nieuwe programmeertaal ontwikkeld met Algorand, een nieuw cloud gebaseerd opslagsysteem Gaia en eindelijk de mogelijkheid om digitale identiteit en smart contracts te gebruiken op Bitcoin, de eerste, grootste en veiligste blockchain.

De komst van Ethereum 2.0 maakt Rocket Pool samen met Lido DAO de populairste oplossing voor het uitzetten van Ethereum op dit moment en wordt de tweede nieuwe toevoeging aan de DeFi bundel. Rocket Pool is een volledig gedecentraliseerd staking protocol waar de RPL als beheer token functioneert in stemmingen over alle beslissingen.

In de Penny Stock bundel daalt de shared node hosting oplossing van Ankr verder in omzet en wordt daarom vervangen door IDEX. Zoals de naam al aangeeft is dit een decentrale crypto exchange, wat sowieso een sector is die flink blijft groeien na de problemen bij grote centrale spelers als FTX. De hybride CeFi / DeFi oplossing van IDEX kan met voldoende klanten de marktplaats voor crypto van de toekomst worden. Het maakt het mogelijk voor handelaren om snel en efficiënt te handelen in een soepele gebruikersinterface met stoploss en limit orders die je ook bij een centrale exchange zou vinden terwijl je toch zelf het beheer blijft houden over al je crypto. Op dit moment heeft IDEX nog een erg lage marktkapitalisatie maar de stijgende populariteit, hoge omzet, actieve gemeenschap en het ervaren team maken deze token kansrijk om de Penny Stock status volgend jaar al te ontstijgen.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.