Triaconta Weekly #256

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Een grote beweging kwam, maar helaas naar beneden voor Bitcoin. Bitcoin vindt mogelijk steun op het 200 weken gemiddelde rond $26,200. Kerninflatie in de VS bleek deze week iets gedaald maar consumentenprijzen blijven stijgen dus economen verwachten hooguit een pauze in de renteverhogingen en zeker nog geen rentedaling. Er is nog steeds onzekerheid over de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond. En dus over staatsobligaties die in grote mate de reserves vullen van banken en veel stablecoins. Alle bundels noteren deze week flink lager.

Big3:
1 Maand: -10.76% | 7D: -7.01% | 24H: -2.25%

Top30:
1 Maand: -14.83% | 7D: -8.10% | 24H: -1.42%

Penny:
1 Maand: -17.89% | 7D: -12.43% | 24H: -2.92%

DeFi:
1 Maand: -18.52% | 7D: -10.09% | 24H: -1.90%

Winnaars & Verliezers
Kava (+15%) verbindt de Cosmos (-3%) blockchain met de Ethereum Virtual Machine (EVM) en is de enige stijger deze week. De grootste daler na weken van stijging is helaas PennyStock JasmyCoin (-36%) die weer terug is op de bodem van 45 dagen geleden. PancakeSwap (-29%) verliest terrein aan het veel grotere Uniswap (-7%) en OMG Network (-27%) werd net als JasmyCoin op de grootste crypto beurs ter wereld verplaatst naar de “innovatie” zone, een lijst met tokens met hoger risico.

Marktoverzicht

Bitcoin transacties zijn flink duurder geworden en verlopen traag door de stijging van de hoeveelheid transacties met name door de populariteit van Ordinals op het Bitcoin-netwerk. Deze NFTs en même coins zorgen voor files. Het aantal transacties met extra data zag bijna een verdubbeling in acht dagen tijd van 2,5 miljoen naar 4,78 miljoen. Het geeft wel weer een nieuwe impuls aan het Lightning Network om vooral kleinere transacties snel en goedkoop via deze oplossing te laten verlopen.

Volgens het vorige maand verschenen African Blockchain Report 2022 wordt Ripple en XRP inmiddels gebruikt in 13 Afrikaanse landen. Dit zijn Benin, Burkina Faso, Ivoorkust, Egypte, Ghana, Kenia, Mali, Niger, Nigeria, Senegal, Zuid-Afrika, Togo en Uganda. Voor digitale betalingen wordt tegen 2025 een groei verwacht van 20% naar $40 miljard. Crypto is in Afrika de oplossing vanwege de hoge marktpenetratie van mobiele telefoons.
Op de Dubai FinTech Summit sprak Ripple CEO Brad Garlinghouse zijn optimisme uit over de toekomst ondanks de lopende rechtszaak van zijn bedrijf met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij verwacht zelf een uitspraak in de komende twee tot zes maanden.

JasmyCoin werd op de grootste crypto beurs in de wereld plotseling verplaatst naar de “innovatie” zone en hiermee stijgt het risico op een volledige delisting. Veel beleggers verkochten daarom, maar er gaan ook genoeg stemmen op dat dit een verkeerde inschatting van de beurs zal zijn. Jasmy had een succesvolle presentatie op Consensus en stond deze week ook op NexTech week in Tokyo. Volgens hun eigen verklaring zijn ze actief met hun Personal Data Locker en de Secure PC en volop bezig met nieuwe ontwikkelingen. Ze betreuren natuurlijk de stap van de crypto beurs. Wij volgen de munt extra nauwlettend vanwege zijn deelname aan de PennyStock-bundel.

Bitcoin bereikt met 6,5 miljoen zijn hoogste koers ooit genoteerd in Argentijnse peso. Dit ondanks of juist vanwege het feit dat de centrale bank op 4 mei besloot om banken en betalingsproviders te verbieden nog langer Bitcoin te verkopen of transacties te verwerken voor het aankopen van de crypto. Steeds meer bedrijven in Argentinië waren succesvol Bitcoin aan het verkopen aan hun klanten terwijl de jaarlijkse inflatie in het land boven de 100% is gestegen. De centrale bank zegt dit te doen om de mensen en het nationale betalingssysteem te beschermen.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.