Triaconta Weekly #255

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Zowel in Europa als Amerika werd de rente weer 0.25% verhoogd. De optimisten geloven dat deze kleine verhoging de laatste zal zijn. De economie begint te vertragen door de hogere rentes en dat is wat de inflatie naar beneden zal brengen. Het betekent deze week wel dalende koersen voor de meeste beurzen en de bundels. Bitcoin veerde de afgelopen dagen echter opnieuw op en bleef daarmee toch boven het 50-daags gemiddelde. We bewegen na de stijging in maart zijwaarts rond €26.000 en dat is prima. Grote bewegingen in de prijs volgen meestal op de langere consolidaties.

Big3:
1 Maand: -2.81% | 7D: -1.29% | 24H: 0.19%

Top30:
1 Maand: -9.58% | 7D: -2.75% | 24H: -0.90%

Penny:
1 Maand: -8.17% | 7D: -3.65% | 24H: -1.47%

DeFi:
1 Maand: -12.09% | 7D: -3.22% | 24H: -1.66%

Winnaars & Verliezers
PennyStock JasmyCoin (+9%) weer bovenaan deze week. Top30 en PennyStock Tron (+5%) ook in de plus. Justin Sun gaf een interview op Bloomberg en Tron DAO had een grote presentatie op Consensus. Verder waren er in alle sectoren vooral dalers deze week. Gaming token Gala (-12%), Web3 token MultiversX (-10%), DeFI tokens PancakeSwap en Lido DAO (-10%) en AI token Fetch.AO (-9%).Tijd om goedkoop de goede altcoins in te slaan of de zekerheid van Bitcoin kiezen? De meeste beleggers kozen deze week voor het laatste.

Marktoverzicht

BRC-20 is een experimentele token-standaard op de Bitcoin (BTC) blockchain, gemodelleerd naar de ERC-20 van Ethereum. Hiermee kunnen programmeurs fungibele tokens maken en versturen via het Ordinals-protocol. Elke Bitcoin is verdeeld in 100.000.000 eenheden die satoshis (of sats) worden genoemd. Met het nieuwe Ordinals-protocol kunnen mensen die Bitcoin-knooppunten beheren elke satoshi met gegevens beschrijven, waardoor iets ontstaat dat een Ordinal wordt genoemd. De gegevens kunnen bijvoorbeeld een afbeelding zijn wat de Ordinal dus een NFT maakt. Ook is het mogelijk om nieuwe munten te lanceren op Bitcoin. Het is de nieuwste trend vooral na de plotselinge hype van de Pepe meme munt in de afgelopen maand. Hoewel gemodelleerd naar ERC-20, verschilt de BRC-20 token-standaard fundamenteel van zijn op Ethereum gebaseerde tegenhanger. BRC-20 tokens maken geen gebruik van smart contracts. De token standaard vereist ook een aangepaste Bitcoin-portemonnee om deze tokens op te slaan en te verhandelen. De market cap van BRC-20 tokens is de afgelopen maand geëxplodeerd en staat momenteel op $120 miljoen, een stijging van 600% ten opzichte van vorige week.

On-chain analyse bedrijf Santiment houdt alle activiteit van ontwikkelaars op de verschillende blockchains bij. De top 3 in deze lijst wordt gevormd door Polkadot (DOT), Kusama (KSM) en Cardano (ADA). Deze drie projecten staan al een tijdje bovenaan, en zij maken ook regelmatig nieuwe ontwikkelingen bekend. Hedera en Internet Computer zijn nieuwkomers in de top 5, wat suggereert dat hun ontwikkelingsactiviteit de afgelopen maand is toegenomen.

De rivieren die worden gevoed door oude gletsjers in de Himalaya voorzien het kleine koninkrijk Bhutan van enorme voorraden hydro-elektriciteit. Deze duurzame hulpbron is een economische motor geworden die goed is voor 30% van het bruto binnenlands product van het land en waarmee bijna alle 800.000 inwoners van energie worden voorzien. Maar de afgelopen jaren heeft de koninklijke regering van Bhutan in stilte een nieuw gebruik voor het overschot aan beschikbare energie gevonden: het minen van Bitcoin. Zij blijken dit al te doen sinds april 2019. Bhutan heeft deze week een deal gesloten met mega Bitcoin miner Bitdeer om een nog onbekend grote nieuwe mijn operatie te gaan bouwen in het land.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.