Triaconta Weekly #252

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
Bitcoin blijft boven $30k misschien wel dankzij beter dan verwachte inflatiecijfers uit de VS, alhoewel de munt zich ook los lijkt te maken van de aandelenbeurzen en de traditionele financiële markten. De Bitcoin halving is over 1 jaar en 1 week dus gaat zijn invloed langzaam laten zien. De grote Shappela upgrade van Ethereum is prima gelukt en de prijs is daardoor zelfs gestegen ondanks het slechte vooruitzicht dat het vrijkomen van veel Ethereum voor prijsdruk zou zorgen. De bundels hebben zich hierdoor allemaal positief ontwikkeld.

Big3:
1 Maand: 25.86% | 7D: 8.39% | 24H: 3.49%

Top30:
1 Maand: 9.02% | 7D: 7.27% | 24H: 3.73%

Penny:
1 Maand: 8.03% | 7D: 6.54% | 24H: 3.29%

DeFi:
1 Maand: 6.14% | 7D: 7.11% | 24H: 3.74%

Winnaars & Verliezers
JasmyCoin (+17%) stijgt na bekendmaking van een JasmyGrant programma wat de eerste zes projecten geselecteerd heeft en door een algemene crypto opleving in HongKong. Solana (+15%) doet het deze maand goed met de uitgave van een Web3 Android telefoon. Convex Finance (+11%) en Fetch.ai (+12%) krabbelen deze week ook weer overeind. De grootste daler is Enjin (-14%) en Ontology (-13%) door winstnemingen.

Marktoverzicht

Op woensdag 12 april was de Shanghai/Capella Ethereum upgrade. Bij deze ook wel Shapella genoemde upgrade kwam $34 miljoen gelockte Ethereum vrij voor de markt en alleen al die gedachte zou invloed moeten hebben op de prijsontwikkeling. Het marktsentiment is momenteel gelukkig prima, dus al deze nieuwe tokens worden tot nu toe gemakkelijk geabsorbeerd door nieuwe kopers.

Hetzelfde gebeurde toevallig op dezelfde dag bij Aptos waar 4.5 miljoen tokens vrijkwamen, en dat is toch 0.45% van de totale hoeveelheid. De prijs ging toch omhoog. Volgende week, op 17 april volgen nog het vrijkomen van nieuwe tokens voor Ape en Axie Infinity. Op die maandag komen er 15,6 miljoen extra Ape tokens op de markt. Alhoewel slechts een toename van 1.56% dook de koers in februari bij de vorige vrijgave van 7,3 miljoen tokens tot wel 10% naar beneden. We houden het in de gaten. Ook op die dag zijn er zomaar 3.9 miljoen extra Axie Infinity tokens beschikbaar, een toename van 1.45% van de totale hoeveelheid.

Ripple en de premier van Montenegro hadden begin februari een veelbelovend gesprek op het World Economic Forum in Davos. Op 11 april is het resultaat daarvan gepubliceerd door de centrale bank van Montenegro, een overeenkomst om samen met Ripple een nationale digitale munt te gaan ontwikkelen. Ripple gaf recent aan met meer dan twintig centrale banken in gesprek te zijn over het gebruik van de XRP ledger. Het gaat dan om een kopie van de blockchain die volledig gecontroleerd wordt door de betreffende centrale bank. Ripple weet namelijk dat uitwisseling van al deze verschillende centrale bank munten tussen verschillende landen hierdoor het beste zal verlopen via de publieke XRP ledger met XRP als overbruggings munt.

Consensus 2023, ‘s werelds grootste, langstlopende en meest invloedrijke conferentie voor de cryptocurrency, blockchain en Web3 gemeenschap vindt plaats 26-28 april in Austin, Texas. Sinds 2015 is dit de conferentie met de meeste impact op de markt. Het zal vast toeval zijn, maar bijna elk jaar gaan de koersen flink omhoog in de weken voorafgaand, en de twee maanden na deze conferentie. In de grote lijst met sprekers staan traditionele financiële instituties, overheden, crypto bedrijven in allerlei vormen, senator Cynthia Lummis, Edward Snowden en natuurlijk vertegenwoordigers van de meeste grote cryptomunten.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.