Triaconta Weekly #251

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De zomer is vroeg dit jaar met een Bitcoin dominantie stijgend naar bijna 48% dat wij eerder zagen in juni 2022 en juni 2021 waarna toen een altcoin rally begon. Bitcoin heeft een driedubbele bodem neergezet op $26.700 wat volgens technisch analisten een uitstekend patroon is voor een nieuwe opwaartse beweging. Voorlopig bewegen we echter zijwaarts en wachten op een uitbraak naar beneden of naar boven in de verwachting dat de rest van de markt Bitcoin volgt. Het aantal actieve wallets en het aantal wallet adressen dat een saldo heeft in Ethereum of Bitcoin blijft alsmaar toenemen, wat een goed teken is voor adoptie van crypto in de wereld. De enige bundel die deze week stijgt is de Big3 en alleen dankzij XRP.

Big3:
1 Maand: 18.84% | 7D: 4.49% | 24H: -1.34%

Top30:
1 Maand: -7.17% | 7D: -0.46% | 24H: -0.52%

Penny:
1 Maand: -14.01% | 7D: -0.72% | 24H: 0.47%

DeFi:
1 Maand: -11.83% | 7D: -2.95% | 24H: -1.20%

Winnaars & Verliezers
De belangrijkste stijger is weer XRP (+24%) door de toenemende inkopen van XRP whales, grote bezitters van XRP tokens, vooral op grote Koreaanse beurzen. Zoals vaak gebeurt lift Stellar (+20%) mee op deze stijging. Prima rendement voor Hedera (+17%) vorige maand (opnieuw) toegevoegd aan de PennyStock bundel. Zoals verwacht duikt OMG Network (-28%) weer naar beneden na de onverklaarbare “pump” vorige week. Celer Network (-15%) corrigeert op de stijging van de afgelopen weken en Aptos (-11%) daalt, ondanks de enorme aandacht op social media vanwege de initiatieven in de muziekindustrie en NFT markt.

Marktoverzicht

De overheid van de Verenigde Staten heeft haar Bitcoin bezit uitgebreid tot ongeveer 1% van het totale aanbod volgens blockchain analytics. De Amerikaanse overheid heeft nu 214.682 bitcoin, meer dan ooit tevoren, met een waarde van ongeveer 5,8 miljard dollar. Deze komen allemaal van inbeslagnames zoals Silk Road en de Bitfinex hack. De overheid verkocht tussen 2014 en 2020 al meer dan $7.2 miljard aan Bitcoin via veilingen, eigenlijk net als in beslag genomen auto’s of luxe goederen. Deze manier van verkopen heeft gelukkig weinig invloed op de marktprijs. Het is wel enige tijd geleden (november 2021) dat er een veiling is geweest. Misschien rekent ook Justitie op een hogere Bitcoin prijs in de toekomst met de volgende Bitcoin halving over iets meer dan een jaar?

Met het inschakelen van nieuwe, efficiëntere miners steeg de Bitcoin hashrate deze week naar de 400 Exahash. Ook blijkt uit de metingen dat inmiddels 56% van de totale energie komt van hernieuwbare bronnen. Dat is vooral veroorzaakt door de verplaatsing van veel miners van China naar Amerika. Het brengt in herinnering de belofte van Elon Musk dat Tesla weer Bitcoin zou accepteren als meer dan 50% uit duurzame bronnen kwam.

Er is blijkbaar niet alleen een strijd tussen voor- en tegenstanders van crypto in Amerika bezig, maar ook een strijd tussen verschillende toezichthouders over wie uiteindelijk de baas wordt over de crypto regulering. Op 13 februari heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een zogenaamde Wells notice, een kennisgeving van onderzoek naar mogelijk strafbaar handelen, aan stablecoin uitgever Paxos afgegeven, waarin wordt beweerd dat stablecoin BUSD een ongeregistreerd effect is. Paxos besloot onmiddellijk de uitgifte van de stablecoin te staken. SEC voorzitter Gary Gensler heeft recent aangegeven dat de meeste cryptomunten en ook Ethereum volgens hem gereguleerd moeten worden als effect. Deze week klaagt echter een andere toezichthouder, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), crypto exchange Binance aan omdat volgens hen onder andere Ethereum en dezelfde stablecoin BUSD echt commodities zijn (en dus geen effect) en onder hun toezicht vallen en niet zonder registratie bij deze toezichthouder aan Amerikanen verkocht had mogen worden. Snapt u het nog?

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.