Triaconta Weekly #250

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De voortdurende bankencrisis heeft tot nu toe interessante winnaars en verliezers opgeleverd. Beleggers kiezen massaal voor meer veilig veronderstelde activa zoals goud en tegenwoordig blijkbaar Bitcoin. Het gele metaal schoot omhoog naar $2.000 per ounce. Bitcoin breekt voor het eerst sinds juni 2022 door het niveau van $28.000 en is volgens Goldman Sachs de best renderende investering van 2023. In de bundels zien we hetzelfde, niemand verkoopt zijn Bitcoins en korte termijn beleggers pakken winst op de altcoins. De Big3 deze week als enige positief en de andere bundels doen een stapje terug na de dubbele groeicijfers van vorige week.

Big3:
1 Maand: +11.54% | 7D: +5.72% | 24H: +1.87%

Top30:
1 Maand: -12.56% | 7D: -2.94% | 24H: -0.07%

Penny:
1 Maand: -19.21% | 7D: -5.62% | 24H: -0.70%

DeFi:
1 Maand: -13.91% | 7D: -4.83% | 24H: -1.96%

Winnaars & Verliezers
Vreemde stijging van OMG Network (+42%) zonder nieuws in de afgelopen maanden, behalve dat Coinbase stopt met de handel in deze munt vanaf 29 maart. Celer Network (+35%) laat al twee weken een prima stijging zien al is ook niet duidelijk of dit komt door het succes van de cBridge swaps of de ongeveer 0,9 miljoen dollar die ze van Arbitrum ontvangen in de recente airdrop. De belangrijkste stijger is XRP (+14%) nu steeds meer beleggers elk moment een beslissing verwachten in de rechtszaak met de SEC. Litecoin (+11%), de oudste cryptomunt na Bitcoin, passeert nieuweling Shiba Inu in de ranglijst op marktkapitalisatie. Er waren veel dalers deze week met bekende namen die meestal bij de grote stijgers staan. Deze golfbewegingen zijn kenmerkend voor crypto en niets gaat omhoog in een rechte lijn. Fetch.AI (-15%), Cosmos (-13%), Synthetix (-12%) en zelfs de inmiddels grootste liquid staking provider Lido DAO (-12%) dalen deze week door winstnemingen.

Marktoverzicht

Het vonnis in de Ripple – SEC zaak, wat binnenkort wordt verwacht, zou volgens velen wel eens een keerpunt kunnen betekenen in de regulering van de cryptomarkt. Een overwinning voor de SEC zou voorzitter Gary Gensler de machtigste toezichthouder over crypto in de VS maken en hem carte blanche geven om zowat elke digitale munt, misschien zelfs Bitcoin, tot een ongeregistreerd effect te verklaren en vervolgens de oprichters en/of gebruikers voor de rechter te slepen. Een overwinning voor Ripple zou XRP de eerste cryptovaluta maken die officieel geen effect is en waarschijnlijk een koersexplosie veroorzaken bij deze munt. De SEC zal hier echter bijna zeker hoger beroep tegen aantekenen en dat zou de zaak nog jaren kunnen laten voortslepen tot aan het hooggerechtshof aan toe. Een derde mogelijkheid is dat de rechter besluit om een jury erover te laten beslissen en dan gaat het in ieder geval meerdere maanden en mogelijk meer dan een jaar duren. Dat is zeker niet de duidelijkheid die beleggers graag snel willen zien. Wat Ripple nog achter de hand heeft bij een verlies is het zogenaamde “Fair Notice Defense”, wat inhoudt dat de Ripple nooit kon weten dat ze meer dan 10 jaar geleden verkeerd bezig waren als zelfs vandaag de SEC geen duidelijkheid geeft over welke crypto nu wel of niet een effect is en waarom. Dat is waarschijnlijk voldoende verdediging voor Ripple om geen boete te krijgen, maar hier schiet de XRP bezitter niets mee op. Hoop op een goede uitkomst is er wel gezien de flinke stijging van deze week.

Penny stock Zilliqa is van plan om een nieuwe EVM te lanceren op hun eigen blockchain die volledig compatibel is met de bekende Ethereum Virtual Machine. Na Fantom en Filecoin lijkt het zowaar een trend te worden om de uitvoering van smart contracts en DApps op de eigen blockchain te laten plaatsvinden en ook hier sneller en beter te worden dan Ethereum zoals dat al eerder lukte voor transacties. De EVM draait nu nog op het testnet en ontwikkelaars worden uitgenodigd hun DApps te migreren naar Zilliqa. In de loop van het jaar wordt een lancering op het netwerk van Zilliqa verwacht.

In April komt de Solana Mobile Saga telefoon uit. De telefoon zal een directe koppeling hebben met de Solana blockchain en een veilige kluis voor je crypto. De telefoon komt met een dApp store en unieke functies voor DeFi, NFT en andere Web3 innovaties. In tegenstelling tot de App store van Apple en de Play Store van Google, die 30% kosten in rekening brengen voor alle transacties, zal de Solana store gratis te gebruiken zijn en gebruik maken van Arweave, een gedecentraliseerd opslag protocol voor bestanden, waardoor het bestand is tegen censuur.

De oprichter van Terra (LUNA) is gearresteerd in Montenegro terwijl hij op een vliegtuig naar Dubai wilde stappen met een vals Belgisch paspoort. Do Kwon werd in 195 landen gezocht terwijl hij zelf via Twitter glashard bleef ontkennen op de vlucht te zijn! Zowel in Zuid-Korea als in de VS moet Kwon zich verantwoorden over de crash van het Luna project in mei vorig jaar waarbij 60 miljard dollar verloren ging, wat verstrekkende gevolgen had voor miljoenen mensen en een aantal grote andere crypto bedrijven. De koersen van de opvolger Terra(Luna) en de originele Terra Clasic (Lunc) hebben niet gereageerd op de aanhouding.

Laat hier je e-mailadres achter om deze nieuwsbrief wekelijks te ontvangen.