Triaconta Weekly #242

In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen:

  • Bundel prestaties
  • Winnaars & Verliezers
  • Marktoverzicht

Bundel prestaties
De totale crypto markt heeft de 1 biljoen marktkapitalisatie bereikt en blijft rond dit niveau hangen. Bitcoin steeg na het verschijnen van de vorige nieuwsbrief meteen verder naar rond de $23,000 of €21.000 en bleef daar de hele week. We krijgen pas op 14 februari nieuwe inflatiecijfers uit Amerika en de chip-ruzie tussen de VS en China lijkt weinig invloed te hebben op de cryptomarkt. Bitcoin heeft nog steeds ruimte omhoog of valt terug naar het 200 daags gemiddelde. De hashrate van de Bitcoin blockchain steeg gisteren naar een nieuw allerhoogste punt, wat altijd een goed teken is.

Big3:
1 Maand: 25.21% | 7D: 5.22% | 24H: -0.47%

Top30:
1 Maand: 42.73% | 7D: 11.76% | 24H: 0.76%

Penny:
1 Maand: 57.09% | 7D: 13.09% | 24H: 3.36%

DeFi:
1 Maand: 59.71% | 7D: 14.34% | 24H: 0.80%

Winnaars & Verliezers
DeFi token Fantom (+54%) leidt deze week en dit unieke DAG smart contract platform is ook alweer meer dan verdubbeld dit jaar. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een nieuwe versie van hun virtuele machine waarop de contracten draaien. Axie Infinity (+36%) steeg zondag boven het 200 daags gemiddelde en vond daar de afgelopen dagen steun. Het kleine Celer Network (+29%) met de multi-chain dApps stijgt verrassend snel. Wij blijven deze voormalige PennyStock crypto volgen omdat ze blijven bouwen en verbeteren. Top 30 bundel topper is deze week Apecoin (+25%) en laat zien dat we bovenop de algemene marktstijging ook een toename van activiteit zien op de NFT markt. Ook deze week waren er geen noemenswaardige verliezers.

Marktoverzicht

Gelukkig Maan-Nieuw jaar! Het begin van het Chinese nieuwjaar (Konijn) heeft nu al acht jaar op rij een positief effect op de crypto koersen. Op basis van de gemiddelde historische stijging in de eerste twee weken van het nieuwe jaar zouden we op 1 februari meer dan $25,000 moeten gaan betalen voor een Bitcoin.

Uniswap V3 gaat waarschijnlijk draaien op de Binance Chain (BNB). Een peiling onder UNI token houders gaf recent aan dat 80% de verhuizing van Ethereum naar BNB zal steunen. Lagere transactiekosten, snellere verwerking en mogelijk 2 miljoen nieuwe klanten worden als voordeel genoemd. De stemming over een definitief voorstel zal in de komende weken plaatsvinden. Het voorstel is goed voor zowel Uniswap als BNB.

Het Bazels Comité voor Bankentoezicht – een groepering van internationale regelgevers – stelde in juni vorig jaar voor dat de blootstelling van banken aan crypto valuta’s zoals bitcoin en ethereum nooit meer dan 1% van het kernkapitaal mag bedragen. Banken waren bang hierdoor de boot te missen terwijl steeds meer institutionele en particuliere klanten vragen om cryptovaluta producten. Ze pleitten in oktober samen met acht grote internationale financiële lobbygroepen voor een vervijfvoudiging van die grens. Het advies van het Comité is hierdoor(?) verdubbeld en de EU heeft ingestemd met deze grens van 2% van het kapitaal.

Apple komt dit jaar met een fantastische Reality Pro AR/VR-headset. In de headset komen twee krachtige chips afkomstig uit de Mac die virtual reality mogelijk maken onafhankelijk van een iPhone of een Mac. De VR-modus is een volledige onderdompeling van de drager, maar wanneer de AR-modus is ingeschakeld wordt de VR wereld als het ware vermengd met de echte omgeving van de gebruiker. Camera’s aan de binnenkant volgen je ogen en camera’s aan de buitenkant scannen je lichaam en je handen zodat die ook te gebruiken zijn in de metaverse. De komst van Apple is van grote invloed en kan de metaverse projecten zoals Decentraland (MANA) een enorme boost gaan geven in 2023.

De VeChain Foundation maakte op 25 januari bekend dat zij gaat samenwerken met de Verenigde Naties en de VeChain blockchain gaat gebruiken om de 17 door de Verenigde Naties (VN) vastgestelde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te bereiken. Steeds meer duurzame oplossingen maken gebruik van de VeChain blockchain om marktplaatsen transparant en veilig te maken.